Здравейте!
На 34 години съм и откакто се помня съм с нередовен цикъл. Идва между 28-33 ден, но през няколко месеца закъснява с по няколко дни, седмица, в момента е с 2 седмици закъснение. Не съм бременна.
Когато идва, винаги има само зацапване поне 1 ден (стигало е до 5-6 дни), преди да тръгне нормално. През времето, в което само цапа, както и около 5-6 дни преди това се чувствам отвратително - замайване, тежест в корема и гърдите, нервност, плачливост, всички екстри на ПМС. Толкова е зле, че в повечето дни едва функционирам. Като дойде пък, първият ден болката е ужасна, нищо не помага и освен да лежа, друго не мога да правя.
От 8 години съм с Хашимото, за което не вземам нищо, защото според лекарите всичко е в норма, само жлезата е видоизменена. На последния преглед при гинеколог ми казаха, че имам няколко кистички по яйчниците, но не можело да се говори за СПКЯ, понеже хормоните са в норма.
Не съм сигурна за ИР, понеже всеки доктор ми казва нещо различно.
Тотално съм отчаяна вече и ми омръзна всеки месец по 2 седмици да не се чувствам човек. Омръзна ми да ми казват, че като родя, ще се оправя, че няма какво да се направи, да спра да се лигавя и тн.
Моля да ми препоръчате гинеколог и ендокринолог, които ще ме вземат насериозно и ще ми помогнат да реша проблема. Търся лекари, които гледат оптимални стойности и зависимостите между различните такива.
Благодаря предварително!