Термин Август 2026 - тема 4

• 7 759
  • 297
  •   4
Отговори
# 270
Gabriela46, на мен ми падна тапата след цял ден НЕболезнени контракции и така разбрах, че тръгва раждането. Почивай си повече тези дни 🙏🙏🙏

Момичета, стискайте палци скоро да си прибера момчето у дома! От петък ме пускат в болницата да го храня с шише. Дето е бил 12 дена на хранене със сонда е адски трудно сукането, милия не знае какво да прави Sad има напредък, но не успява да изяде цялото мляко и заспива, та борим се, учим се 🙏 Гушнах го в петък за първи път, беше много емоционално 💙 Ходя на три часа да го храня (от 8 до 20 часа). Вече му сложиха двете ваксини. Дай Боже скоро да е у дома 💙💙💙🍀🍀🍀🍀🙏🙏🙏🙏🙏🙏

# 271
От нас ъпдейт - бебка я сложиха в кувьоз още на първия ден, за жалост, вчера на обяд я извадиха от него и вчера вечерта за 4ч беше при мен в стаята (вчера ме изписаха, но останах като придружител) и от днес май ще си е за постоянно при мен до изписването й. Тегава работа отново е с кърменето, съответно, спи, няма сили, търси шишето, с което е била предните дни...аз се цедих и давах кърма, и сега уви продължавам да цедя и така я храня. Гърдите ми втори ден са адски болезнени и отекли Sad

За кога почва раждането - и аз бях с контракции 2 месеца и нещо преди него и се чудех как да разбера почва ли, не почва ли...нито тапа, нито води имах аз изтекли. Контракции цяла нощ, като не бяха през точен интервал. На сутринта отидохме до болницата, защото не знаех дали да бия Клексан същата сутрин или не...и имах 5см разкритие и там си и останах, не ме пуснаха за изчакване. АГ-то каза, че при второ и следващи раждания не се чакат тапи, води...При първото ми раждане ясно видях как падна тапата след цяла нощ контракции и същия ден родих- при това раждане така и не я видях тая тапа Grinning

Последна редакция: нд, 26 юли 2026, 10:15 от Clementine89

# 272
Ние пък снощи ходихме до спешното, защото от два дни движенията на бебето бяха намалели. Слава Богу всичко е наред, но по протокол днес следобяд ме викат отново на контролен преглед за да са сигурни. Поне видяхме, как се случват нещата в болницата където ще раждам и честно казано останах очарована. Понеже не ѝ чувствах обичайните движения, ми пуснаха по дълги тонове (1 час) и след това ме прегледаха подробно на ехограф, както и отново ме попитаха дали могат да проверят за разкритие. На тоновете всичко беше наред, даже по средата се включи алармата на апарата, понеже бяха много силни движения 😅 акушерката каза, че засича леки контракции, но е напълно нормално аз да не ги усещам. Иначе за проверката за разкритие, в сряда бях отказала. Снощи обаче се съгласих и имам съвсееем леко такова, но шийката си остава дълга и твърда. Тоест, не се очаква скоро нещо да се случи. Самата проверка не бих казала, че е неприятна (поне не за мен), защото те предупреждават, че ще проникнат с пръсти, първо ще усетиш лубрикант и т.н. Попитах ги отново за стрептококито, защото в интерес на истината, не знам какво означава болезнена менструация (приятелки определят контракциите като такива) и какво ако не ми се спука амниотичният сак. Та казаха, че със сигурност ще усетя, когато започнат контракциите 😅 и че обичайно при първескини родилният процес може да продължи и 10-12 часа и няма нужда да се стресирам и да летя към болницата за да ми влеят антибиотик. Нужни са им около 4 часа, за да влеят двете флакончета, така че спокойно мога да се оправя вкъщи и тогава да тръгвам към болницата.
Определено това е моята болница, и всеки път щом вляза в нея изпитвам спокойствие и доверие на 100%.
Клементин, пробвай преди да се цедиш да си правиш дренажен масаж. Акушерката ми каза, че това успокоява със сигурност напрежението в гърдите. Стискам палци всичко да е наред и да успее да засуче на гърда възможно най-скоро!

# 273
Влизам да се похваля, днес в 10.33 се появи моето момченце- 3130 и 49см. След като 2 вечери бях с контракции, които не се завилиха, ама снощи 2 пъти ме будиха и ме държаха будна по над час. Днес с малко побутване (с окситоцин) се роди моето човече. Тапата ми падна или поне почна да пада сутринта преди да тръгнем към болницата. Дойдох с 3,5-4см разкритие и контракции, но слаби. Щом пуснаха системата, няма и 50мл да бяха изтекли и вече бяхме на пълно разкритие и напъни. В началото малко се спекох (щото си виках цяла бременност "знаеш как става, нищо кой знае какво не"), обаче от неспането явно кръвнито и болката кръвното взе да ми пада или не знам, но ми прилоша-виеше ми се свят и взе дя ми се повдига, по едно време кръв ми потече от носа... та първите напъни ги пропуснах и бяха неефективни, ама моята док ме увпокои и ме мотивира, та с 2 контракции и общо 5 напъна се роди човека. Голям рев удари, ни искаше да засуче веднага, но вече в стаята и сами усеща от къде тече хрананата.

# 274
Честито, Алис, жив и здрав да е юнака, чудесно сте се справили! Да се възстановяваш бързо!

# 275
Честито, Алис! Да ви е жив и здрав малкият сладур и бързо възстановяване на теб! Браво на малкото човече изпълни ти плана горе долу кога да се роди 🩵

# 276
Честито, Алис! Да расте здрав и щастлив!

# 277
Честито, Алис!
Нека расте щастлив и безгрижен малкият юнак, а животът му да е пълен с радост и добри приятели. Да бъде палав и свободен, ваша гордост и ваша опора.
Пожелавам ти бързо възстановяване, бързо прибиране вкъщи и много, много радост!
Благородно ти завиждам - аз съм утре Simple Smile

# 278
Честито бебче Алис 🩵 Ехе, направо звучи като раждане мечта.
Да е здравичък и спокоен малкия и скоро да се гушкате цялото семейство.
До коя седмица стигна, знам, че се притесняваше.

# 279
Честито, Алис! Да сте здрави цялото семейство и да си се радвате много! Hug

# 280
Много ви благодаря, момичета!
Съншайн, успех ти желая, да мине бързо и леко!
Брезеида, точно 39 е днес по О, инапе нали имам разминаване, по ПРМ 39+3 го водят.

# 281
Честито, Алис!

# 282
Честито Алиссс !!! Да е жив и здрав малкия а на теб бързо възстановяване!!! Blue HeartHug

# 283
Алис, честито момченце! Да ти е много здрав! 🤗💙

Момичета, от няколко дни получавам спазми, тип менструални. Около 5 минути продължават. Снощи се събудих през нощта даже. Не съм имала такива през бременността, това някаква подготовка на организма за раждане ли трябва да е?

# 284
Благодаря за пожеланията и честито на другите мами. 😊

При нас всичко мина бързичко. В 19 часа започнаха леки контракции на 4-5мин. Ядохме у нас и излезнахме навън. Станаха на 7 минути, с като се прибрахме даже на 10, но болезнени. Отидох да си напълня ваната и взех един магнезий и забелязах, че станаха изведнъж от на 10, на 3 минути. Звъннах в болницата и казаха, че мога да ходя, но мога и да пробвам с ваната как е и да реша. Легнах във ваната и не помогна. Звъннахме на майка ми да дойде да спи до “голямия батко” и ние тръгнахме в 23:30. В болницата ми взеха кръв и теста за стрептококи, понеже този от гинеколожката още не беше готов(беше направен в сряда).
Питаха ме дали искам епидурална и аз “не”, защото исках да пробвам без, докато не започнаха изведнъж толкова силни да стават контракциите, че след 10-20мин казах , че искам. Изчакахме кръвните резултати и веднага ми в сложиха като бяха готови. Това беше супер неудобно и ме предупредиха, че може и да не подейства много, защото напредва бързо родилния процес. Та и не подейства на 100% но може би това беше и добре, защото усещах натиска на бебето долу и това ми помогна да напъвам. След 5 часа в болницата се роди малкия само с помощта на акушерката, доктора дойде само той като “излизаше” хаха.
За стрептококите ми дадох да веднага антибиотик, защото беше позитивен и трябваше да седим просто 48 часа в болницата , за да го наблюдават, понеже нямаше 4 часа между вливането и раждането. След раждането се изкъпах и ни качиха на етажа, където бях с още една родилка. Бебчо само при мен.
Та след 3 опита да ви разкажа как е минало, сега успях хаха.
Пожелавам на всички на които предстои бързо и безпроблемно раждане.

Общи условия

Активация на акаунт