Термин Август 2026 - тема 4

• 8 442
  • 319
  •   8
Отговори
# 300
Честито, мами! Да са здрави бебчета! ❤️

# 301
Момичета,
Днес, в 09:15, се роди нашата дъщеря Стефани, тежаща 3.400кг и дълга 51 см.
Секциото и всичко около него се оказа определено по-малко страшно от това, което
 си представях.
Ако на някой му предстои и има нужда от детайли, да каже. Готова съм да разкажа Simple Smile

# 302
Да е жива и здрава принцеса Стефани и бързо възстановяване Съншайн!!! Sparkling HeartHug

# 303
Да са здрави и много щастливи новите попълнения в групата Калоян и Стефани ♥️♥️♥️  И бързо възстановяване на мамите 😊

# 304
Честито на новодошлите бебчета ! Да са здрави и да растат весели и безгрижни ! Радвам се ,че са ви изписали най - после,Тони!
Да попитам някоя от вас носи ли си стерилизатора в болницата или да е планувала да носи такъв. За случай ,че изцедя кърма и да я дам на бебето.

# 305
Честити да са Калоян и Стефани! Много здрави и безгрижно детство да имат!
Еспресо, аз мисля да приготвя стерилизатора и помпата да ми ги донесат ако има нужда, за да не ги нося в основния багаж.
Съншайн, Аз бих се радвала да разкажеш. Hug

# 306
Честита да е Стефани! Да расте с мниго късмет, здраве и любое! На мама бързо дс се възстановява!

# 307
Честито на новите мами! ❤ Да са живи и здрави бебчетата!
Sunshine_LM, на мен ми предстои първо секцио и ще ми бъде полезно да чуя подробности, благодаря. 😊

# 308
Съншайн, честито момиченце! 💝

Еспресо, провери дали нямат стерилизатор в болницата, в нашата има и ще нося само помпата и торбички за замразяване. Даже и помпи май има на някои места.

# 309
Честито и на Съншайн! Все повече се пълни групата с бебенца и вече нямам търпение. ☺

Аз днес влизам в 39 г.с и предпоставките за раждане са нулеви 😁 иначе в неделя, когато бяхме на контролен преглед казах на една от следящите ме лекарки, че миналата седмица ми е било предложена индукция като вариант понеже бебето е “малко” и че смятам да откажа. Зарадвах се много, че лекарят беше на същото мнение и абсолютно не вижда смисъл защо, само при такава причина. Оказа се че, лекарката която в част от екипа за проследяване на тонове и ехографии в последните месеци е специализантка, та може и това да е причината. Акушерката все пак допълни, че понеже съм с позитивен тест за стрептококи, ако водите ми изтекат преди да са започнали контракции е възможно да трябва все пак индукция, защото бактерията може да навлезе при бебето. Каза, че ще се види на момента по време на предродилният процес. Да не казвам голяма дума, ама май моите предположения, че ще родя между 26.07 и 29.07 ще се окажат грешни 🤣

# 310
Дами, искам да честитя на всички, които вече са родили своите бебчета! ❤️ Да са ви живи и здрави, да растат спокойни и щастливи! А на всички, които още чакат срещата – пожелавам съвсем скоро и вие да се прегърнете със здрави бебоци, а и вие самите да сте добре! 🍀

Днес бях на преглед и съм 37+5. Лекарката каза, че шийката ми е изгладена и имам 1 см разкритие, главичката се е наместила цитирам "като по учебник", а бебето вече е около 3400 г. Даже при прегледа за разкритие се опита да избута ръката на лекарката. Имам си нередовни, но болезнени контракции като при менструация от около седмица. Каза ми, че според нея няма да чакам много и ще е тези дни, и ме извика отново утре на преглед да види явно пак за разкритие.
Притеснението ми е, че излиза в отпуск от 1ви август и имам усещането, че може да предложи да ме индуцира, за да родя, докато тя още е на работа.
Вие как мислите? Да си дочакам ли господина, когато той реши да излиза? Първо дете 3400 гр. ми се вижда вече голям. Ако сте били с подобни неща– изгладена шийка, 1 см разкритие, ниско наместена главичка и нередовни контракции – след колко време започна при вас раждането?
Ще ми е интересно да чуя вашия опит или мнение ❤️

# 311
  • София
Аз бих си чакала, доста вероятно ми се струва да тр натисне да родиш преди да излезе в отпуск. С този 1см можеш да си караш доста време.

# 312
Мекичка, бях в подобна чуденка като теб за индукцията. Реално в петък бях на преглед с контракции и 2см., пак ниска главипката и моя го мериха около 3400. Разбрахме се за неделя за индукция, защото нея я няма през седмицата. 2 дни ми се завилваха контракциите и в неделя сутринта бях с 3,5-4см. И слаби контракции на около 7мин. Та сложиха малко окситоцин (неизтекоха и 50мл) и буквално за няма и час от системата беше на вън моя човек.
Сега ти си прецени дали искаш да изчакаш или предпочиташ да си с твоята следяща, а тя кога се връща? Ако е за малко, има ли шанс да я дочакаш? С 1-2см можеш и 10-14 дни да изкараш (първата бременноста ходих с 3см около 10 дни, а втората с 2,5см 1 седмица и там за друго се наложининдукжия, иначе можеше и повече да седи)

# 313
Алиссс Лекарката ми излиза в отпуск от 1ви август и се връща чак на 16ти, което означава, че най- вероятно няма да я хвана ако си чакам. Затова така се зачудих евентуално как да процедираме. Според нея тези дни той сам ще излезе и няма да дочакам термин (13 август), ама ще видим утре какво ще каже отново

# 314
Значи решението е в теб да преценищ дали искаш да росиш с нея или да чайаш бебето да тръгне и с който се падне.
Аз бях в същата дилема (хем, че знаех с кой ще съм ако чакам до след неделя) и доста време ме мъчеше мисълта какво да правя. За това от петък до неделя пробвах всичко за предизвикване (разходки, секс, ананас....) и реално максимум още 1 ден щеше да седи ако бях чакала, та не съжалявам.
Помисли как ще ти е комфортно и ще се чувстваш добре, важно е в този юомент да се чувстваш спокойна и да ложеш да се довериш на екипа. Каквото и да решиш ще е правилно!

Общи условия

Активация на акаунт