Термин Август 2026 - тема 4

• 9 968
  • 354
  •   3
Отговори
# 345
Здравейте, днес на женската консултация в 35+3 измериха бебчо 3100 гр и с глава отговаряща на 37 г.с. Знам, че са ориентировъчни мерките, но докторката се притесни и каза, че много силно се надява в 38 г.с. да родя. След две седмици ми е следващият преглед, на който ще ме прегледа и ще видим бебето колко още е пораснало и ще обсъждаме окончателно раждането. От самото начало знам, че върви голям бебо и че няма да съм от жените без шевове, но днес вече като каза, че е добре след 3 седмици да родя и рязко започна да се надига в мен притеснение как ще се справя, че няма време, а не сме готови с всичко, че напоследък нямам време да си упражнявам дишането от задачи вкъщи и от умора. На всичкото отгоре от ИКЕА ни доставиха счупен скрин и сега нямам къде да прибера дрешките на бебето и още не са  изпрани.... Абе като цяло обзе ме паника, мамите, които също още сте в очакване вие как сте, имате ли такива тревожни мисли, как се справяте с тях?

# 346
Мен редовно мен обзема паниката, Цвете, все си казвам има още много неща да свърша, но ми е ясно ,че никога няма всичко да е идеално и ще трябва да се примиря. Даже вчера се скарах с моите родители, защото се ядосах, че ние на тях разчитаме да гледат голямото дете , докато съм в болницата ,а те само хващат пътя на някъде и сега съм им сърдита.

# 347
Здравейте, днес на женската консултация в 35+3 измериха бебчо 3100 гр и с глава отговаряща на 37 г.с. Знам, че са ориентировъчни мерките, но докторката се притесни и каза, че много силно се надява в 38 г.с. да родя. След две седмици ми е следващият преглед, на който ще ме прегледа и ще видим бебето колко още е пораснало и ще обсъждаме окончателно раждането. От самото начало знам, че върви голям бебо и че няма да съм от жените без шевове, но днес вече като каза, че е добре след 3 седмици да родя и рязко започна да се надига в мен притеснение как ще се справя, че няма време, а не сме готови с всичко, че напоследък нямам време да си упражнявам дишането от задачи вкъщи и от умора. На всичкото отгоре от ИКЕА ни доставиха счупен скрин и сега нямам къде да прибера дрешките на бебето и още не са  изпрани.... Абе като цяло обзе ме паника, мамите, които също още сте в очакване вие как сте, имате ли такива тревожни мисли, как се справяте с тях?
tsvete.k и аз съм в почти същата ситуация в 36+6 съм и този вторник имериха бебока 3500гр. и глава отговаряща на 39-40г.с. от началото си върви по едричко с 1,2 седмици, и при нас в въпроса дали да е естествено или секцио защото всяка седмица надава по 200-300гр. и в момента съм в чудене как да родя(от една страна искам естествено от друга ме питеснява да не успея по нормален начин и пак да трябва спещно секцио заради големината) и не мога да взема решение.
Относно мебелите и при нас ситуацията е същата със скрина, но е от никол бейби и се надявам скоро да пратят нужните части. притеснявам се и от избора как да се появи бебчето и от това дали ще сме готови с всичко и + чакаме едни прятели да ни донесат голяма част бебешки принадлежности.

Честито на новите мами да са живи и здрави бебоците и бързо възстановяване:blush:

# 348
Нормални са тези притеснения момичета. Аз бях изтрещяла и не можех да спя, точно защото прегвърлях по цяла нощ колко неща има да се правят, а бях вече 37+ и нищо не беше готово. Момента, вкойто мъжа ми оправи скрина, изчистихме го (дезинфекцирах го качествено) и на другия ден почнах да пера и прибирам бебешките дрехи започнах да спя по няколко часа.
В момента има също неща, които не са готови, пък ние с бебето тия дни ше се приберем, няма да са готови, но като ни изпишат ще гледам за 2-3 часа да си довърша. Реално като има чисти дрешки, къде да го преоблечеш, памперси и козметика за първия ден-два не е необходимо друго Wink . Щом се приберете ще се напаснете.

Еспресо, да ти кажа аз бях в подобна ситуация с нашите, искате да пътуват, а големите деца разчитах да са с тях. Ама след малко мрънкане на мама се отказаха да пътуват или се разбрахме ако тръгнат да вземат децата с тях и да се връщат ако родя. В крайна сметка плановете им за път се объркаха по други причини и даже и сега гледат големите, за да може мм да работи и да оправя у нас, че както казах има още бая неща (секция да сглоби, да изчисти, да довърши уж някой неща за бебето). Дано се усетят и вашите и да те слушат, че в тия моменти не ти трябва друго, освен да изпълнят желанието ти, за да си спокойна.

# 349
Момичета,сутринта ми падна тапата,бях и при АГ да измери бебето (2550гр в 37 седмица),но не ме прати на тонове,нито ме прегледа за разкритие и ми каза,че може и днес,а може и след седмица да родя,което много ме стресна. Както бях спокойна,сега не съм,всичко ме дразни,днес съм ревлива и имам ужасни контракции,но не през равен интервал,отделно за цяла нощ съм спала 2ч и гледам голямото си дете сама,защото всички работят по 12часа. Та навлязох в друга тема 😂 Мисълта ми е,вие кога родихте след падане на тапата?

# 350
Първия път ми падна някъде септември, родих ма 17.10. Над 3 седмици бях така. Сега падна час преди да тръга за болницата. Тапата не е особен показател за начало на раждане. Нормално е да си крива и ревлива в тоя период, както и супер изнервена и всичко да те дразни.

# 351
И аз от два дни съм много хормонално ревлива (особено вечер) и се притеснявам, че вместо да ѝ давам естествен окситоцин, аз я стресирам повече, като плача. Дразни ме защо всички около мен ме питат как съм всеки ден 😅 днес плаках защото мъжът ми ми беше нарязал пармезан на по-малки парченца отколкото аз предпочитам… цяла бременност всичко ми беше наред, какво ми става от два дни…
Днес бяхме на преглед (тонове и еко). Всичко изглежда в норма, с изключение на факта, че девойката няма никакво намерение да излиза скоро 😁 лекарката ми каза, че даже нямало смисъл да ме преглежда за разкритие. Предложи ни да имаме по-често интимни отношения, ама аз и обясних, че такива имаме по принцип и без да го предлага, ама не изглежда да помага 😆 Така като гледам със сигурност ще е августовски лъв. В болницата всички днес се шегуваха с мен, че явно пълнолунието не ми е подействало. 😃
Аз също знам, че тапата няма особено значение. Приятелка цял месец изкара с паднала тапа, може и да падне по време на раждането.

# 352
И при мен така. Термина ми е за 28-ми август, но АГ ми каза най-много до 1/2 седмици ще родя както гледа. Каза, че съм 37г.с., а ппц трябва дега да вляза в 36г.с. И аз още не съм готова със скрина, стаята ни е в ремонт, постоянни контракции и признаци че наближава раждането. И аз съм в паника, че дрехите още не съм изпрала, и всичко ми седи в кашони. Много добре те разбирам.

# 353
И на мен повечето неща за бебето ми стоят в кашони и кутии, все още ми е  трудно да пригодя жилището за новородено, тъй като в момента нямаме детска стая. Ще се местим догодина и до тогава трябва да смествам нещата между спалнята, хола и кухнята. Във WhatsApp групата ми с августовски термин вече чакаме 12 по ред бебе да ви кажа . Вчерашното родено беше с термин 28-ми август. Обзема ме и мен една паника , другата седмица са последните ми прегледи. Днес усещам , че ми натиска много пикочния мехур и е вече болезнено на моменти.

# 354
Здравейте..😊😊
Честито на вече родилите момичета,нека малките ви съкровища да са живи и здрави. Аз съм в 38+4 дена за сега все още нищо не съм усетила освен, че малката е много игрива последно я изкараха 3.500кг да видим живот и здраве другата неделя трябва вече да си е при нас ако не реши да излезе по рано де..🤷🏻♀😊

Общи условия

Активация на акаунт