Октомврийски бебчета 2026 💕

• 2 623
  • 119
  •   3
Отговори
# 105
Здравейте! Включвам се в темата ви по повод на прегледа при офталмолог. Преди 2 години родих синът ми и именно в резултат на този преглед бях насочена към секцио. Историята ми е, че имах късогледство от 6 диоптъра, което преди около 10 години беше лекувано оперативно. От обясненията на лекаря ми останах с впечатление, че в моя случай не самият диоптър е проблем, а са важни причините, довели до появата му. Отделно, че въпреки големия период, изминал от операцията ми, нещо не бяха много навити да ми рискуват зрението, а и аз също...

# 106
Здравейте, Как усещате вашите бебчета? Вече в 29 седмица в сякаш не усещам толкова ясни ритничета, колкото мърдания и леки побутвания. 😊

# 107
Аз съм в 30-та, от доста време следя мърданията и стават все по-чести, най-вече сутрин като ставам, следобяд като свърша работа и най-много ритничета има вечер към полунощ. През останалото време са основно единични побутвания.

# 108
Аз все по-силно усещам ритниците. Понякога направо целият ми корем се движи. Най-много рита, когато полегна вечер, но понякога го усещам и през деня, докато работя.

Онзи ден чистих вкъщи и не успях да си почина много. Следбяд усетих два пъти стягане ниско под пъпа, като че ли целият корем се втвърди. Чудя се дали това е от положението на бебето или може да са контракции. Все още ми е трудно да свикна, че силите ми не са като преди и че се изморявам по-бързо.

Освен това имах доста силни болки в кръста – дори когато легнах, не можех да си намеря удобна поза. Възможно ли е да съм се преуморила и тези усещания да са от това?

# 109
Ситните бързички почуквания, побутвания, ритничета бяха изместени от йога упражнения, при които преобладава някакво разпъване и протягане, преобръщане.
Мисля, че тренира за каскадьор.

# 110
Звучи, като контракции, претоварила си се, вероятно.

Аз все по-силно усещам ритниците. Понякога направо целият ми корем се движи. Най-много рита, когато полегна вечер, но понякога го усещам и през деня, докато работя.

Онзи ден чистих вкъщи и не успях да си почина много. Следбяд усетих два пъти стягане ниско под пъпа, като че ли целият корем се втвърди. Чудя се дали това е от положението на бебето или може да са контракции. Все още ми е трудно да свикна, че силите ми не са като преди и че се изморявам по-бързо.

Освен това имах доста силни болки в кръста – дори когато легнах, не можех да си намеря удобна поза. Възможно ли е да съм се преуморила и тези усещания да са от това?

# 111
Здравейте! Стана ми носталгично, докато гледах моето миналогодишно октомврийче да спи и реших да погледна темата за тазгодишните такива. Желая ви леко раждане на всички!
Не сте ми искали съвети, но аз ще си позволя да дам такъв. В началото не са ви нужни кой знае колко дрешки и с ромпъри ще ви е най-удобно. Тези на пепко/синсей ми се свиваха много, но H&M често имат доста намаления и смея да твърдя, че са им много хубави бебешките дрешки. Октомври не е толкова студено все още и изкарахме до януари някъде с една мечка от тези не толкова дебелите. Първите дрешки бяха 56 р-р, а долни бодита изобщо не съм ползвала. Помпата ми беше Momcozy M9 (двойна) и ми влезе в доста добра употреба. Има един лилав крем за зърна, забравих името, препоръчвам. Общо взето аз накупих всичко, което може да се сетите и много от нещата останаха неизползвани, но знам мерака, с който взимах всичко и не слушах никой, че няма да ми е нужно и не ме е яд.
Най-хубавото тепърва предстои, а моето бебе не е от кротките и поспаливите, щом аз го казвам 😀 Не слушайте, че бременноста е най-лесното, спете сега, защото после няма и подобни изтъркани фрази. Да, не спя много все още, но се нагодих и не ми тежи.
От все сърце ви желая леко раждане и здрави бебенца!
П.с. Ако искате вземете и капки за колики просто за всеки случай, защото на моето бебе почнаха първите дни след болницата.
Успех!

# 112
Ситните бързички почуквания, побутвания, ритничета бяха изместени от йога упражнения, при които преобладава някакво разпъване и протягане, преобръщане.
Хахахха при мен е същата работа 😅

# 113
Хахахха при мен е същата работа 😅

И при мен, не ми се мисли като мине 2 кг.

# 114
Каскадьорска тема станахме, хаха.

# 115
Колко тежат вашите бебета по ехограф ? Моето вчера беше 1368гр.

# 116
Колко тежат вашите бебета по ехограф ? Моето вчера беше 1368гр.

Преди седмица беше 1200гр, сега съм в 30 - а. Честно каза си чакам третата фетална, защото моето АГ не го бива в мерките и не обръщам внимание какво казва.

# 117
Мин. седмица (29гест.) беше 1.200. Обаче и мен ме ликвидира, още от сега Joy Много обича вечер или като се разбудя през нощта, никакво заспиване после. Ама това им е работата сега Heart Eyes

# 118
Днес ми беше третата фетална, 1600г казаха, 30-та седмица.

# 119
Аз не вярвам много на тези мерси, дъщеря ми преди да я извадят , на ехографа я изкарвапа 2500 и казаха да стискам палци да ги има, излезе 3300. Иначе сега в 28+г.с го изкарваха 1440гр, в четвъртък (30+) съм пак при другато лекарка(следя се на 2 места, ходя на фетална на трето😄) ще видим колко ще го изкарат там.

Общи условия

Активация на акаунт