Октомврийски бебчета 2026 💕

• 2 187
  • 104
  •   3
Отговори
# 90
И при мен снимката е черно - бяла. На екрана при доктора си беше цветна. И аз предлагам, че е от принтера най - вероятно.

# 91
Много благодаря. А плащат ли се допълнително? (МЦ Марковс). Наистина плащаме дооста ...

В профила Ви в Мц Марковс не са ли цветни снимките ? На мен даже разпечатани черно бели не ми дават от там, но в профила ги виждам 1-2 цветни от 1-вата и 2-рата морфология.

# 92
  • София
Точно така, в профила ви в Марковс имате секция “Лабораторни изследвания” и  “ образно изследване” и там има всички снимки от прегледа, включително 4д.

# 93
Явно при мен на първата ФМ бебчето не е застанало подходящо и да има смисъл за 3Д снимка, та нямам такава ( и аз съм в Марковс). Вече от втората си имам такива цветни и 3Д, надявам се и от третата ФМ да имам.

# 94
... Много съм зле, даже не се бях сетила да гледам в профила.Joy
Много ви благодаря.

# 95
Момичета, спряли ли сте се на бебефон? Аз много се чудя какъв да е, но със сигурност не искам да е прекалено скъп.

# 96
Аз си взех камера на Xiaomi и ще съм с нея. Има си звук, записи, всичко необходимо. После ще
Се ползва другаде с друго предназначение.

# 97
Да се запиша и аз в новата тема с термин 17.10, като ще е планово секцио и може би ще е края на септември.

# 98
Привет и от мен, с термин 15.10 Simple Smile

И да се включа с въпросче някой ходил ли е на офталмолог, за да се провери дали естественото раждане е противопоказно или не. Притеснявам се какво представлява, натоварващо ли е за бебчето. Имам диоптри, затова ме пращат.

# 99
Привет и от мен, с термин 15.10 Simple Smile

И да се включа с въпросче някой ходил ли е на офталмолог, за да се провери дали естественото раждане е противопоказно или не. Притеснявам се какво представлява, натоварващо ли е за бебчето. Имам диоптри, затова ме пращат.

Аз съм с висок диоптър (-6) и четох, че това било стара информация и с правилна техника естественото раждане не представлявало опасност. Не съм задълбавала обаче, защото мисля да раждам със секцио.

# 100
Аз съм с голям диоптер и ходих миналата бременност, и сега ме пращат. Старата информация е, че е забранено естествено раждане за голям диоптер - вече е от значение състоянието на очните дъна и затова пращат на преглед. Аз също съм с -6 и родих естествено, а може да си с диоптер -1 и пак състоянието на дъната да не позволява.
 Разширяват ти зениците и ти правят преглед плюс 1 допълнителна машина за очните дъна. Не е стресиращо, като стандартен очен преглед е общо взето. Важно е да ти дадат документ, в който пише дали състоянието ти позволява естествено раждане.

# 101
Аз съм с малък диоптър и по лично моя инициатива отидох на такъв преглед.
Това, които разбрах е, че всъщност диоптрите нямат отношение за метода на раждане, а е важно състоянието на ретината, за което се прави оглед с Голдман - вид леща, която се прикрепя към окото след разширяване на зениците.
Така се оглежда ретината и периферията.
Разбира се, срещнах мнения, че този преглед е абсолютно ненужен и неправилен, че било достатъчно само да ти видят очното налягане, не се налагало разширяване на зениците и п.р.
Явно зависи при кой специалист ще попадне човек. С двама се консултирах и двамата потвърдиха, че точно този оглед с Голдман е необходимия преглед.

# 102
Дам, ман мен също ми казаха да го налравя него - към 32 седмица
Аз съм с малък диоптър и по лично моя инициатива отидох на такъв преглед.
Това, които разбрах е, че всъщност диоптрите нямат отношение за метода на раждане, а е важно състоянието на ретината, за което се прави оглед с Голдман - вид леща, която се прикрепя към окото след разширяване на зениците.
Така се оглежда ретината и периферията.
Разбира се, срещнах мнения, че този преглед е абсолютно ненужен и неправилен, че било достатъчно само да ти видят очното налягане, не се налагало разширяване на зениците и п.р.
Явно зависи при кой специалист ще попадне човек. С двама се консултирах и двамата потвърдиха, че точно този оглед с Голдман е необходимия преглед.

# 103
Според мен си поискай. Даваме не малка сума пари за тези ФМ. На мен ми дадоха разпечатани черно-бели и брандирана флашка с цветни. Докторката ми каза, че разпечатаните след време много избледняват, а все пак трябва да остане за спомен.

Момичета, на ФМ, дават ли ви 3-4Д снимки, както визуализират на екрана? Последно бях в Марковс и ми дадоха черно-бяла снимка. Трябва да си поискам ли,  въобще могат ли да изкарат такъв тип . Не съм наясно, а искам да си имам.

Имам снимки на сина ми от почти 20 години и само по датата може да се разбере, че не са нови.

# 104

Имам снимки на сина ми от почти 20 години и само по датата може да се разбере, че не са нови.

Еха... 20 години разлика?
Доколкото разбрах, зависи как се съхраняват. Обикновено за ехографски снимки се използва термохартия. Същата се използва и за касовите бележки и мастилото избледнява, ако е изложено на топлина и светлина.

Общи условия

Активация на акаунт