Октомврийски бебчета 2026 💕

• 2 165
  • 103
  •   1
Отговори
# 75
Ромпата се купува зо 5 минути, просто се набележете и когато дойде момента, вижте, дали ще ви е необходима. Аз имам от първото раждоне, но тогава бях накупила толкова неща, които така и не ми влязоха в употреба, нози път няма до правя тази грешка. Купувам основните, останалите набелязвам, ако ми трябват някой ще отиде да ми ги купи.
Аз идвам с друг въпрос, на някоя мама при първото раждане (секцио) сроголи ли са й гел против сраствания по време на операцията? Предния път бях в друга болница и не са ми предлагали такова нещо, не съм и чувала.

# 76
Аз имам от първото бебе ръчната на Филипс Авент и съм много доволна от нея, но когато стана ясно, че няма да успеем да се кърмим от гърда купих Медела Соло и съм страшно доволна от нея. Една от най-добрите инвестиции беше за мен.
Какви шишета купихте? Със синът ми ползваме на Филипс Авент, но е много привързан към млякото и ме е страх, че ще иска да пие и от шишето на сестричката си, та се чудя да купя друга на марка, но коя да е?

# 77
Здравейте, записала съм е в едно училище за бременни и миналата седмица имахме час с консултант по кърмене.
Според нея не ни трябва помпа за кърма особено в болница.Първите 3 дена имало само коластра и тя била толкова малко,че щяла да остане предимно по помпата и по гърдата,че нямало смисъл.
Показани упражение как сами на ръка да се изцеждаме и как да облекчваме гърдите ако са напрегнати и детето не е при нас да го кърмим.За помпите също каза, че може да травмират гърдите особено,ако не се използва както трябва.
Първо дете ще ми досега не съм се сблъсквала с тази тема,но ще събера още мнения от други консултанти по кърменето,има няколко който следя в онлайн пространството и може би ще купя ако наистина ми е нужна.

# 78
Здравейте, записала съм е в едно училище за бременни и миналата седмица имахме час с консултант по кърмене.
Според нея не ни трябва помпа за кърма особено в болница.Първите 3 дена имало само коластра и тя била толкова малко,че щяла да остане предимно по помпата и по гърдата,че нямало смисъл.
Показани упражение как сами на ръка да се изцеждаме и как да облекчваме гърдите ако са напрегнати и детето не е при нас да го кърмим.За помпите също каза, че може да травмират гърдите особено,ако не се използва както трябва.
Първо дете ще ми досега не съм се сблъсквала с тази тема,но ще събера още мнения от други консултанти по кърменето,има няколко който следя в онлайн пространството и може би ще купя ако наистина ми е нужна.

Ако се наложи секцио в някои болници дават бебето на майката чак след 12 часа и междувременно е хубаво да се ползва помпа, за да се подаде сигнал на тялото да почне да произвежда. И това е съвет от консултант по кърмене. Не знам въпросните упражнения дали ще свършат работа в този случай.

# 79
В болницата, в която раждах първото ди дете(бях секцио) бебетата ги даваха след 48мия час, дотогава дори не ти даваха да го видиш отнякъде, нова е и асновната причина да не раждам там този път...

# 80
В болницата, в която раждах първото ди дете(бях секцио) бебетата ги даваха след 48мия час, дотогава дори не ти даваха да го видиш отнякъде, нова е и асновната причина да не раждам там този път...
Ужас, не мога да си представя 48 часа без си видя новороденото дете.. Аз поне се радвам, че в МД Варна, където ще раждам аз, дори да се наложи секцио бебенцата ги дават след два часа.

# 81
  • София
Не бързайте с помпи Simple Smile
Има ги навсякъде вече, вижте какво ще ви кажат акушери/консултанти по кърмене след като родите.
Аз имам и ръчна и електрическа на Филипс от предходното раждане.

Дотук не съм купила абсолютно нищо за новият герой, ще изчакам още малко 😂

# 82
Аз най-вече бих си взела, защото ми се ще да мога да прехвърлям някоя и друга “смяна” на таткото да го храни 😂

Не бързайте с помпи Simple Smile
Има ги навсякъде вече, вижте какво ще ви кажат акушери/консултанти по кърмене след като родите.
Аз имам и ръчна и електрическа на Филипс от предходното раждане.

Дотук не съм купила абсолютно нищо за новият герой, ще изчакам още малко 😂

# 83
Момичета, на ФМ, дават ли ви 3-4Д снимки, както визуализират на екрана? Последно бях в Марковс и ми дадоха черно-бяла снимка. Трябва да си поискам ли,  въобще могат ли да изкарат такъв тип . Не съм наясно, а искам да си имам.

# 84
Аз също нямам такива снимки. 🤷♀

# 85
Аз имам такава, но е черно-бяла. От апарата и от принтера зависи, някои не поддържат цветни снимки

# 86
Аз също ще си използвам за начало от първото бебе ръчната помпа на Медела, използвала съм я по-скоро инцидентно при излизане и при медицинска процедура, за тези цели е чудна. За ежедневно цедене си струва да се инвестира в електрическа. На мен лично в болницата ми беше достатъчно да облекчавам гърдите с ръка в началото (бебето беше в интензивно отделение първите 24 часа) след това бебето си вършеше работата.

Записвам се с термин 29.10.

# 87
Аз от всички ФМ имам такива снимки.

Момичета, на ФМ, дават ли ви 3-4Д снимки, както визуализират на екрана? Последно бях в Марковс и ми дадоха черно-бяла снимка. Трябва да си поискам ли,  въобще могат ли да изкарат такъв тип . Не съм наясно, а искам да си имам.

# 88
Според мен си поискай. Даваме не малка сума пари за тези ФМ. На мен ми дадоха разпечатани черно-бели и брандирана флашка с цветни. Докторката ми каза, че разпечатаните след време много избледняват, а все пак трябва да остане за спомен.

# 89
Много благодаря. А плащат ли се допълнително? (МЦ Марковс). Наистина плащаме дооста ...

Общи условия

Активация на акаунт