Отговори
Здравейте. Мъж съм на 43 години и пиша, защото в момента преживявам най-тежкия период в живота си. С партньорката ми сме заедно близо 20 години. Не сме женени, имаме две деца на 6 и 8 години и досега живеехме в моето жилище.

През последните месеци започнах да откривам, че тя е водила паралелен живот. Първоначално разбрах за връзка с един мъж, но постепенно излязоха бележки, разговори и признания за още хора. Призна и изневяра още през 2015 г. Открих продължителна емоционална и физическа връзка и с мой бивш началник, на когото съм помагал и с когото съм работил в един офис, както и друга продължителна връзка и сексуализирана комуникация с трети човек. По хронологията част от тези отношения вероятно са се застъпвали.

Най-тежкото е, че през това време аз съм се опитвал да поддържам семейството, да я подкрепям, да се грижа за децата и да оправям отношенията ни, когато тя се е сърдила и не ми е говорила с дни. Водил съм я на почивки, помагал съм ѝ с обучението и работата, а сега много спомени придобиват съвсем друг смисъл.

Решението ми е окончателно – прекратявам отношенията ни като двойка. След няколко дни тя ще напусне жилището и ще живее при майка си. Не искам да я унижавам публично и няма да говоря пред децата за изневери, вина и конкретни хора. Искам да запазя отношенията им с майка им и да не ги караме да избират страна.

В момента най-тежко ми е именно за децата. Пред нея успявам да се държа, но когато ги видя как спят или си играят, се разпадам и плача. Страхувам се как ще приемат раздялата и как ще изглежда животът им оттук нататък. По-голямото дете е момче и е много привързано към мен.

Тя плаче, моли ме да ѝ дам шанс и казва, че ще се промени. Досега обаче не е признала доброволно цялата истина, а само нещата, които вече съм открил. Основно говори, че не иска да изгуби децата, дома и семейството. Аз се надявам поне като човек и майка да се промени, но след толкова години и толкова много лъжи не вярвам, че мога отново да живея с нея и да ѝ имам доверие.

Знам, че съм още в шок. Почти не спя, връщам стари случки и се опитвам да подредя целия ни живот. Страх ме е и от самотата – децата ще пораснат, а аз не мога да си представя друга жена до себе си. В същото време знам, че не трябва да остана в тази връзка само от страх.

Ще съм благодарен на хора, които са минали през подобно нещо, да споделите как казахте на децата? Как организирахте първите месеци след раздялата? Колко време ви трябваше, за да започнете отново да спите и да функционирате нормално? И възможно ли е човек след такова предателство отново да има доверие и нормална връзка?

Що за хора са такива "партньори"???

# 1
  • Melmak
А има ли шанс да простите и да продължите напред?

# 2
Защо да прощава, след като изневярата го съсипва. Жената няма да се промени и това е единственото сигурно в ситуацията.
Приемете тази гледна точка, възможно е да ви е обичала и семейство също, но да е склонна към изневери и това винаги ще я води. Не е защото нещо на вас ви липсват нещо. Липсата е в нея.
Слагайте край и си спомняйте хубавите моменти. Децата са сравнително малки и лесно ще свикнат с новата ситуация, ако успеете да запазите уважение и добра комбинация.
За съжаление, нещата при вас са се счупили, но всяко зло за добро. Пожелавам ви да срещнете нова жена, с която да сте щастливи.

# 3
Авторе, съжаявам за случиото се. Вярвам ти, че преминаваш през много тежък период.

Това, че нямате официален брак е добра новина - няма нужда от спорове и разправии за развод.

Приеми, че не си бил правилният партньор за жена си, а тя няма да се промени. Ти и съжителството с теб и е удобно по ред причини. Нищо повече или по-малко.

Според мен е правилно, че се разделяте. Отноешенията с децата - през писмени уговорки, даже по е-мейла. Намали разговорите с жена си и обясненията, само ще вредят. Питаш що за хора са таива като нея - ми такива, лъжовни, измамни, с двойствен живот, често с ниска самооценка и желание за валидация, за разнообразие. Но достатъчно умни, за да запазят удобната връзка.

Ти се ориентирай за собствения си график и времето с децата. Помисли да наемеш детегледачка или някой да помага, напр. майка ти, ако е удобно.

Срещай се с приятни за теб хора, верни приятели и роднини. Надявам се, че от тях ще чувстваш нужната подкрепа.

Няма страшно, болшинството хора са преминали през това, ще минеш ти. Мисли по-рационално как ти да си уредиш нещата и да се чувстваш добре и удобно. Грижата е първо за теб и здравето ти, после за всички останали.

# 4
Аз преминах през това, но бяхме женени не 20, а 13 години. Разбрах за многобройни изневери през цялото време на брака ни. Имаме 1 син. Беше на 9 години тогава. Всичко мина и замина и не съм страдала толкова много, и не позволих това да ме съсипе. Защо аз да се мъча при положение, че другия е виновен? Излязох по-силна то това и сега се наслаждавам на хубав живот с нов мъж. Не искам и да се сещам за стария.

Детето го преживя без особени сътресения. Мисли за себе си, съхрани се, и съм сигурна, че ще подходиш по възможно най-добрия начин за децата и че ще им обясниш ситуацията. Такива неща се случават непрекъснато. Бъди силен и не се самосъжалявай. Какъв е смисъла да се сещаш за неща, да анализираш, да се тровиш и да преживяваш? Минало е и не можеш да го върнеш. По този начин ти се наказваш за нейните постъпки.

# 5
На страха само очите са големи, нищо повече.

# 6
Но все още пишете от общия ви профил Smiley

Скрит текст:
Цитат
Бременност и раждане -> Бъдещи майки -> Майчинството счетоводно-74
26 юли 17

Здравейте, днес бяхме на преглед при доктора. Термина ми е на 16.09.2017. В болничен съм от 3 август. А доктора ми каза, че ще ми даде  болничния, като отида на следващия преглед на 15 август. Попитах го как ще съм си вкъщи от  3 август, а болничния ще ми го даде на 15, но той ми каза, че няма проблем. Възможно ли е? Не беше ли срока до няколко дни да бъде представен болничния пред работодателя?

Не го приемайте като сипване на сол в раната, но при условие, че сте се събрали от деца, били сте от онези двойки, които имат общи профили и си говорят в множествено число, вариантите да не забележите толкова сериозни отклонения в отношенията ви, са два. Първият е, да не сте бил достатъчно заинтересован от тази жена, да сте я приемал за даденост, и да не сте наблюдавал отблизо и с грижа как тя пораства и се развива, какви са нейните нужди, вълнения, дори ако щете - изкушения и предизвикателства. Вторият вариант е, тя да е най-изкусната актриса и манипулаторка на света, което за момиче, омъжило се непосредствено след абитуриентския бал, не звучи много вероятно.
Рискът на ранните бракове - ценностите ви не са били достатъчно устойчиви, характерите ви се не са били докрай изградени, и в процеса на порастване драстично сте се разминали.

Така или иначе, от хубавото никой не бяга и не го рискува. Каквото се е скъсало между вас, няма как да се поправи. Гледайте си децата, макар и разделени, и не изпадайте в реваншизъм.

# 7
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
Здравейте. Мъж съм на 43 години и пиша, защото в момента преживявам най-тежкия период в живота си. С партньорката ми сме заедно близо 20 години. Не сме женени, имаме две деца на 6 и 8 години и досега живеехме в моето жилище.

През последните месеци започнах да откривам, че тя е водила паралелен живот. Първоначално разбрах за връзка с един мъж, но постепенно излязоха бележки, разговори и признания за още хора. Призна и изневяра още през 2015 г. Открих продължителна емоционална и физическа връзка и с мой бивш началник, на когото съм помагал и с когото съм работил в един офис, както и друга продължителна връзка и сексуализирана комуникация с трети човек. По хронологията част от тези отношения вероятно са се застъпвали.

Най-тежкото е, че през това време аз съм се опитвал да поддържам семейството, да я подкрепям, да се грижа за децата и да оправям отношенията ни, когато тя се е сърдила и не ми е говорила с дни. Водил съм я на почивки, помагал съм ѝ с обучението и работата, а сега много спомени придобиват съвсем друг смисъл.

Решението ми е окончателно – прекратявам отношенията ни като двойка. След няколко дни тя ще напусне жилището и ще живее при майка си. Не искам да я унижавам публично и няма да говоря пред децата за изневери, вина и конкретни хора. Искам да запазя отношенията им с майка им и да не ги караме да избират страна.

В момента най-тежко ми е именно за децата. Пред нея успявам да се държа, но когато ги видя как спят или си играят, се разпадам и плача. Страхувам се как ще приемат раздялата и как ще изглежда животът им оттук нататък. По-голямото дете е момче и е много привързано към мен.

Тя плаче, моли ме да ѝ дам шанс и казва, че ще се промени. Досега обаче не е признала доброволно цялата истина, а само нещата, които вече съм открил. Основно говори, че не иска да изгуби децата, дома и семейството. Аз се надявам поне като човек и майка да се промени, но след толкова години и толкова много лъжи не вярвам, че мога отново да живея с нея и да ѝ имам доверие.

Знам, че съм още в шок. Почти не спя, връщам стари случки и се опитвам да подредя целия ни живот. Страх ме е и от самотата – децата ще пораснат, а аз не мога да си представя друга жена до себе си. В същото време знам, че не трябва да остана в тази връзка само от страх.

Ще съм благодарен на хора, които са минали през подобно нещо, да споделите как казахте на децата? Как организирахте първите месеци след раздялата? Колко време ви трябваше, за да започнете отново да спите и да функционирате нормално?
И възможно ли е човек след такова предателство отново да има доверие и нормална връзка?

Що за хора са такива "партньори"???

Не.

Живейте си като съквартиранти и спри да и говориш, освен ако се налага.

Не и прощавай - ще стане по-лошо.

п.п. Охо, пишете от общ профил. Сега очаквам благоНЕверната да се включи и ще стане интересна тема.

# 8
Не пишем от общи профили. Преди години съм писал от името на жена ми, търсейки доктори и специалисти, когато беше бременна. Винаги е било така, когато е била болна или бременна все аз търся доктори, записвам часове, дори и последния месец, когато беше с бъбречна криза... тя все незнаеше и неможеше. За децата също. Очни прегледи, ортопеди, винаги аз съм търсил. Казвал съм й да потърси, но тя все казваше, че аз знам повече. Не сме имали общи профили никъде и никога.

Имала е и добри страни. Чисти, глади, пере. Прахосмукачка по 10 пъти на ден. Но съм й казвал, не искам чистачка, а партньор. Каквото мога съм помагал в къщната работа, а то не е никак малко.
Лошото е че живеем в малък град, тук всички се познават, почват клюки, но здрави да сме!

Давах шансове, но тя все "заобикаляше" поставените от мен граници, които не осъзна, че са не за да я спрат, а за да види отвъд какво не трябва да преминава...

# 9
Ако след 20 години ММ каже за мен, че добрите ми страни са, чисти, глади пере, ще го тресна с нещо по главата. Сори но това ли са й добрите страни!?

# 10
Ако е вярна историята изобщо....

Цитат
Ще съм благодарен на хора, които са минали през подобно нещо, да споделите как казахте на децата? Как организирахте първите месеци след раздялата? Колко време ви трябваше, за да започнете отново да спите и да функционирате нормално? И възможно ли е човек след такова предателство отново да има доверие и нормална връзка?

Сега... моето дете беше по-голямо, ама .... обяснява им се, че понякога при големите така се получава - срещаш някой, който харесваш повече, по-интересен ти е.... Измисляш организацията с децата и си я правиш - трябва да се разберете с нея при кого остават двете деца (съветът ми е да си останат в жилището, в което са живели). Водиш ги на училище, готвиш, переш, чистиш. Може да ти помагат - така ще сте по-близки. Не ги настройваш срещу майка им - просто така се е получило, малшанс, никой не е виновен. Би трябвало да си в еуфория, че сега нямаш партньор с който да се съобразяваш и можеш сам да си планираш и правиш каквото искаш. Доверие - не - повече няма да имаш. В следвщата връзка ще си с едно наум минимум.

# 11
Наистина ли за 20 години не сте подозирали нищо? За мен е странно. Няма как да не забележиш, че партньорът ти отсъства вечер, нощем, без обяснения, започва да крие някакви неща, слага си парола на телефона и т.н.
Няма как за 20 години сега да разбирате за проблема.
И все пак ви е преляло търпението   и вече не желаете да сте глупакът, който винаги прощава.
И правилно ще направите да се разделите завинаги. Всеки по пътя си. Децата си ги гледайте поравно - нито повече, нито по-малко.
Може да не ви се вярва, но незаменими хора няма.

# 12
Не пишем от общи профили. Преди години съм писал от името на жена ми, търсейки доктори и специалисти, когато беше бременна. Винаги е било така, когато е била болна или бременна все аз търся доктори, записвам часове, дори и последния месец, когато беше с бъбречна криза... тя все незнаеше и неможеше. За децата също. Очни прегледи, ортопеди, винаги аз съм търсил. Казвал съм й да потърси, но тя все казваше, че аз знам повече. Не сме имали общи профили никъде и никога.

Имала е и добри страни. Чисти, глади, пере. Прахосмукачка по 10 пъти на ден. Но съм й казвал, не искам чистачка, а партньор. Каквото мога съм помагал в къщната работа, а то не е никак малко.
Лошото е че живеем в малък град, тук всички се познават, почват клюки, но здрави да сме!

Давах шансове, но тя все "заобикаляше" поставените от мен граници, които не осъзна, че са не за да я спрат, а за да види отвъд какво не трябва да преминава...

Това мнение дава отговор на въпроса защо тази жена е изневерявала. Аз може би нямаше да изневерявам,но със сигурност щях да зарежда такъв човек. Оставам с впечатлението, обаче че е била финансово зависима и вероятно затова не е могла да си тръгне. Оставете жената на мира и да си продължи живота.

# 13
Наистина ли за 20 години не сте подозирали нищо? За мен е странно. Няма как да не забележиш, че партньорът ти отсъства вечер, нощем, без обяснения, започва да крие някакви неща, слага си парола на телефона и т.н.
Няма как за 20 години сега да разбирате за проблема.
И все пак ви е преляло търпението   и вече не желаете да сте глупакът, който винаги прощава.
И правилно ще направите да се разделите завинаги. Всеки по пътя си. Децата си ги гледайте поравно - нито повече, нито по-малко.
Може да не ви се вярва, но незаменими хора няма.
За 11 години (откакто живеем заедно в един дом), не е преспивала вкъщи 3-4 пъти и то при извънредни ситуации. Вечер когато излезеше 1-2 пъти в месеца с приятелки, ми звънеше постоянно уж да ме чуе, как сме, как са децата. Чуваха се жените около нея. Последната година зачестиха вечерните излизания до магазина по домашни дрехи уж за плодове за децата и тогава се усъмних и я хванах. Паролите на телефоните ни винаги са били еднакви.
Имал съм й огромно доверие. Никога не съм предполагал, че е способна на такива неща, може би защото самия аз не съм устроен така и за мен това е непонятно и отвратително.

# 14
То е ясно, че монетата има две страни. Авторът не може да е света вода ненапита, но въпреки това да се разделят културно и всеки да си хваща пътя.

Общи условия

Активация на акаунт