Отговори
# 360
  • София
Честито на  младежа,  ИваД  Simple Smile  Хубаво  е, че изчакахте,  дори  това  да  е изнервящо.

Парви ми  впечатление, че  за медицината/денталната/фармацията  с това  централизирано класиране,  въпреки  огромния  брой кандидати и  многото  факултети като възможен избор, нещата  са  значително  по-стройни  и  събрани като организация и  времеви  период.  Сега  понеже  се  струпаха  двама  психолози  (в предишни  години и да  е имало,  родителите не  са споделили явно),  та се видя как  липсата на паралелни действия   забавя  много  процеса  - тук излезли рангове,  там  ги нямало...Може и да бъркам, ама  така ми изглежда малко  хаотично отстрани.

Последна редакция: сб, 01 авг 2026, 00:55 от Просто русалка

# 361
Здравейте!
Дъщеря ми е приета международен бизнес в HTW Берлин и идвам при вас, в приятна компания, за да се научавам от опита ви.

# 362
  • София
Ива, на добър час на младежа! Вече ви очаква заслужена почивка.

Добре дошла и честито на девойката! Попътен вятър!

# 363
  • София
Densi, честито,  тук  извън  времето за активно  споделяне на  опит  заради кандидатстване,  прием,  записване, общежития и  бюрокрации на  старта предимно е   купон -  включително  и дружно извън  форума.  Я  да  почерпим и ние малко опит Simple Smile - в  Берлин  продължава  ли  старата  схема  да  можеш  да  подадеш  заявление  за  общежитие  чак  след приема/записването  или  случайно има нещо  променено?

# 364
Дъщеря ми получи получи оферта от ТУМ за молекулярна биотехнология. Малко й бяха ''поразрошени перата'' от липсата на новини от Хайделберг. Сега остава да реши какво ще прави.
Успех на всички, които все още чакат класиране!

# 365
Densi, честито,  тук  извън  времето за активно  споделяне на  опит  заради кандидатстване,  прием,  записване, общежития и  бюрокрации на  старта предимно е   купон -  включително  и дружно извън  форума.  Я  да  почерпим и ние малко опит Simple Smile - в  Берлин  продължава  ли  старата  схема  да  можеш  да  подадеш  заявление  за  общежитие  чак  след приема/записването  или  случайно има нещо  променено?
Не е променено
Пише, че чака приема и тогава започва участието.
Кандидатстваме чрез Униконсулт и те правят всичко.

# 366
Здравейте,  влизам да се похваля и аз с приета дъщеря медицина в Хайделберг Simple Smile Ще се радвам, ако има и други приети, можем да разменим информация и контакти. Много благодаря на всички за споделените мнения, много ни помогнахте за избора! Сега ще чакаме евентуално за общежитие и ще подготвяме документи, все още не е готова ЕЗОК, тепърва ще подава за нея, и се надявам да не се забави много.

# 367
  • София
Честито  и на  вас,  тази  година много медици  в  темата. Simple Smile Че и концентрирани някак  - няколко в  Аахен,  един в относително близкия  Дюселдорф,  двама  в  Хайделберг  и един  пък в съвсем близкия  до него Манхайм.

Последна редакция: сб, 01 авг 2026, 11:14 от Просто русалка

# 368
Пропуснах да споделя за интервюто за специалност „Молекулярна биотехнология“ в Хайделберг.

В поканата за интервюто имаше линк към канал в Discord. Настоящите студенти организираха среща, за да разяснят как протича самото интервю, какви въпроси е възможно да бъдат зададени, а също така казаха по няколко думи за самите интервюиращи.Според дъщеря ми са били много отзивчиви, отговаряли са на всякакви въпроси и тя е останала силно впечатлена.
Интервюто беше в две части по 15 минути. Въпросите, които са задали на дъщеря ми, са били: защо е избрала университета в Хайделберг, какво мисли за Ozempic, от кой Нобелов лауреат се възхищава, какви са разликите между РНК и ДНК и въпроси, свързани с химичните елементи.

# 369
  • Варна
BlueBell, честит прием! Много успехи на девойката! Можеш ли да споделиш колко време ви отне издаването на ВПД? Ние позакъсняхме с подаването и ще си почакаме още доста вероятно, но поне за ориентир докъде са стигнали.

# 370
BlueBell, честит прием! Много успехи на девойката! Можеш ли да споделиш колко време ви отне издаването на ВПД? Ние позакъсняхме с подаването и ще си почакаме още доста вероятно, но поне за ориентир докъде са стигнали.
Дъщеря ми все още няма резултат от Хайделберг, който е нейният първи избор. Засега има прием в университетите в Улм и TUM.
Документите към Uni-Assist ги подаде на 30.07.2026 г.

# 371
  • тук-там
Честито на новите приети! И много стиснати палци на чакащите. Чакането е изнервящо, но в общия случай си струва.
Наистина е годината на топ медиците Simple Smile
Блубел, интересно за интервюто! Стискам ви палци! Ако не получи оферта там, на какво ще се спре девойката?
Гери, Мюнстер би ли бил достатъчно желан за девойката, ако получи оферта?

# 372
  • Варна
Нещо съвсем се обърквам… Бях останала с впечатление, че за кандидатстване в ТУМ е задължително да имаш ВПД от Уни Асист и чак след това изпращат оферти за прием. Да не би да става дума за магистратура и да съм проспала тази част?

# 373
mtz , Все още не зная. Нищо не казва – в дълбоки размисли е. Засега изчаква и не казва нищо. Ще изчака още малко. Пък и надеждата умира последна. Smile
Дъщеря ми има ВПД от Уни Асист. Кандидатства за бакалавър.

# 374
  • София
Честито на приетите студенти! Да се радват на избира си!

Мърморанка, благодаря!

Dive, нашето ВПД излезе за три седмици и ден.

Mtz, по скоро ще чака по предни позиции. Захапала е Берлин, но до където и стигнат точките за прием. Точките и са повече от най ниските за миналата година и се надява да влезе, но пък ние не знаем тази година кандидатстващите с какви точки са.

Общи условия

Активация на акаунт