Отговори
# 405
Благодаря Дяволо.
Аз мислех този четвъртък да гледам Кучешки звезди, но нали съм си зомби по дифолт, ще е Заразно зло Joy

# 406
  • София
И вече официално:
Спайдър-Мен: Нов дом стана номер 1 за всички времена в САЩ/Канада, като изпревари Стар Уорс: Епизод 7: Силата се пробужда!

Премиерните филми тази седмица

Resident Evil
https://www.imdb.com/title/tt35538033/
бюджет: $75 млн.
световен приход към момента: $108,452,878 млн.
Филмът на 100% ще е на печалба!

Shaun the Sheep: The Beast of Mossy Bottom
https://www.imdb.com/title/tt36841161/
бюджет: $25 млн.
световен приход към момента: $1,837,847 млн.

Daniel and the Fiery Furnace
https://www.imdb.com/title/tt37542993/
бюджет: $80 млн.
световен приход към момента: $3,303,548 млн.
Тежък провал се очертава тук!

The Weight
https://www.imdb.com/title/tt10794054/
бюджет: $2 млн.
световен приход към момента: $2,301,059 млн.

# 407
Днес успях да видя Кучешки звезди и напълно споделям мненията на Джес и Дяволо.
Въвлечена бях неусетно в тази, може би чудновата, човешка история, но я почувствах и съпреживях максимално, насладих се тотално и на великолепни гледки, и на истински, човешки отношения.
Излязох от киносалона с усмивка на уста.
Има надежда, значи
Благодаря ви за анализите, благодарение на които се реших да гледам този филм.

# 408
  • Пловдив
Сега пак гледах Гунди по Нова.
Гледах го за пореден път и пак
ме заливат всичките емоции,
както когато го гледах за първи
път в киното.
За мен страхотен филм.
Ще го гледам отново.

# 409
А на мен не ми направи впечатление.

# 410
И мъжът ми каза, че е смотан, въпреки че го предупредих да не очаква биографичен филм. Аз го гледах на кино и сега някак не ме развълнува особено.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2026, 06:38 от pticasprujina

# 411
  • Варна
Попаднах на ,,Hope"  https://www.imdb.com/title/tt27369017/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_4_nm_4_in_0_q_HOPE.
Почти не гледам южнокорейски продукции, но поне няколко -да. Прави ми впечатление, че пишат драма, екшън, фантастика, а все забравят комедия. Е, този е такъв, дори с отворен финал...

# 412
Ооо, добре, че писа, за да не си губя времето. На реклама иначе са го докарали....

# 413
  • Варна
О, екшън и литри червена боя -има, ама толкова слаб сценарий...Но се забавлявах. На скорост 1,5, естествено.

# 414
М да, ще пропусна.....ох, напоследък нищо не ми хваща вниманието. Някакви слаби сценарии и нискобюджетни бози.
Както писах по-назад, харесаха ми Кучешките звезди, Денят на истината и Remarkably Bright Creatures (последният особено)....

Обаче Краят на Оук стрийт и един за самолетна катастрофа с акули после (забравих му името) не можах дори да ги догледам.....
Шепнещият човек и Обсебване не ми допаднаха. Странен сценарий, особено за първия... Обсебване една идея по-добре като за филм на ужасите.

# 415
  • Berlin
Шепнещият човек си е типичен трилър с обрати с течение на действието, на мен ми хареса. По роман, отчасти вдъхновен от някаква странна случка с детето на автора (на романа).

# 416
Пак изгледах Гордост и предразсъдъци, пуснаха го по БТВ.
Много ми хареса този път, защото когато го гледах за първи път не ми хареса много, тъй като го сравнявах с класическия сериал. Този път го гледах "без предразсъдъци" и ми допадна. Освен това саундтракът на някои места във филма страшно много ми напомни на този в Интерстелар. Порових се и се появи доста интересна връзка между режисьора на Гордост и предразсъдъци Джо Райт и на Интерстелар - Кристофър Нолан. Два филма, които се допълват взаимно - Дюнкерк и Най-тъмният час.
Имат и общ любим актьор - Гари Олдман.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2026, 16:47 от Janelle

# 417
  • София
Падане 2: Мъртва точка (Fall 2: Deadpoint) (2026)
https://www.imdb.com/title/tt31192372

Първият филм ми хареса. Беше нещо по-нестандартно и със смразяващ край.
Тук вместо да надградят правят точно обратното. Разочаровах се, но може би не биваше да отивам с голяма кошница.

Действието се развива в Тайланд, където сестрата на Шона трябва да покори смъртоносен връх с изключително труден отсек, да срещне ''Дракона'' и той да погълне страховете и.
Добре, само дето половината филм са празни приказки, каста е дразнещ, а краят въпреки туиста не ми хареса и не ми стоеше убедително.

Имаше няколко добри момента, но капка в морето. Разочарован съм и от прекалено много използване на CGI. И си личи, което е още по-лошо.
-
5.5-5.0

# 418
  • България
Това лято гледах Завръщането/The Return  (Роберто Пазолини - 2025) и взе, че много ми хареса. Страхотни гледки на Гърция, добро и реалистично представяне на насилието, тъкането на Пенелопа, стрелбата с лъка на Одисей, отлична игра на Ралф Файнс и Жулиет Бинош. Развълнувах се и на моменти настръхнах.
Не ми хареса, че бяха състарили много Пенелопа и Одисей, филмът можеше да бъде заснет 10-15г по-рано. Лошо подбрани Телемах и Антиной.

Завръщането и моето завръщане от почивка в Гърция ме вдъхновиха да отида да видя Одисей. В деня, в който се върнахме, отидохме на вечерна прожекция в киното в мол България.

Хареса ми играта на Робърт Патинсън, Том Холанд, Мат Деймън. Имаше по-малко насилие отколкото в Завръщането.
От тук нататък съдържа спойлери:
Скрит текст:
От самия Одисей не се изискваше тежка драматична и емоционална игра както от Ралф Файнс, заснели са М.Д. от подходящите ъгли, броя го за добре подбран, образа на Цирцея ме смрази, впечатлиха ме сцените в Подземния свят, сцената със Сирените, лестригоните, превземането и опустошението на Троя, строшаването на статуята на Атина. Самият Подземен свят като естетика ми напомни на сериала Викинги (цветове, гримът и движенията на слепеца като на the Seer във Викинги).

Сюжетът беше ясен, действието линейно и хронологично, много добре като за филм на Нолан.

В кино салона звукът беше ужасно силен през 1/3 от филма, не възприемах добре филма до сцената с Циклопа. Тъкмо се успокоих и предстояха неприятни сцени с Циклопа и Цирцея, на които затворих очи от погнуса. Ксенията и разкаянието на Одисей беше повторено хиляда пъти, диалогът беше претоварен и дървен, и не смогвах да го прочета.

Целият филм изглежда твърде модерно и еклектично заради магичния свят - скандинавските кораби и доспехите на Агамемнон. Нямах усещането, че съм в магичния и Античния свят, а че сме в Холивуд и нямаме образи, а имаме Робърт Патисън, Том Холанд, Ан Хатауей и Мат Деймън в костюми.

Предвид естетиката и избора на актьори можеше да заснеме Скандинавски митове и легенди.

Саундтракът ми беше еднообразен.
Не мисля, че съм в таргет групата на филма и режисьора.

# 419
  • Галифрей
Харесва ми,че пак се говори за Гунди този прекрасен филм 💙❤

Гледала съм го много пъти и с удовоствие пак ще го.

Общи условия

Активация на акаунт