Пожелания по случай празник за различните възрасти

• 1 006
  • 20
  •   1
Отговори
Дайте да съберем на едно място интересни, оригинални, нестандартни и ПОДХОДЯЩИ пожелания за различните възрастови групи - бебета, малки деца, тинейджъри, съвсем млади хора, млади хора, средна възраст, възрастни и много възрастни.

В последно време около мен имаше доста голямо струпване на хубави поводи, и ми направи впечатление, как пожеланията са масово или супер обикновени ("Да си жив и здрав!"), или някак неподходящи за съответната възрастова група. На рожден ден на една роднина, която навърши 90, такива нелепости се изричаха и бяха написани, че ми даде повод да пусна тази тема.

Споделете - какво пожелавате на различните възрастови групи, какво би ви зарадвало да пожелаят на вас, и съответно има ли някакво пожелание, което би ви издразнило по някакъв начин Simple Smile

# 1
Не съм по творене на пожелания.
Обикновено питам гуглето за идеи и префасонирам ако искам.
Иначе любимото ми е - много здраве, щастие и любов да ти се стовари на главата.

# 2
На мен ми харесват обикновените и кратки пожелания. Не си падам по разни римувани стихчета или "закачливи" (тук включвам всякакви грубовати, простовати, леко или откровено цинични) пожелания. И съвсем стандартно, освен здраве, на малки деца пожелавам да са любознателни и палави, на по-големи деца и млади хора - да мечтаят и да си постигат мечтите, на още по-порасналите - любов, щастие и удовлетворение. Ако познавам много добре човека и желанията му, бих добавила нещо по-лично и специфично.

Отворена съм за всякакви други предложения, но вероятно ще си остана с моите банални.

# 3
Аз пожелавам винаги обикновени неща каквито ми идват отвътре. Най-често здраве и щастие.
На децата пожелавам да са безгрижни и щастливи, да са любопитни и любознателни, да имат добри приятели. Според детето и повода.
На възрастни, работещи хора освен здраве пожелавам спокойствие, удовлетвореност, радост и наслада от живота. Добавям любов, сбъднати мечти и успехи отново според повода.
На възрастни пенсионери пожелавам най-вече здраве, да имат радост в живота, верни и добри приятели, да се наслаждават на спокойствие.
Честно казано напоследък намразих превзети и неестествени пожелания, които ни заливат от социалните мрежи и такива, генерирани от изкуствен интелект. Ама направо ми писна от “сбъднатост”, “споделеност”, “благодат”, “прашец за сбъднатост”, “нежно да обгърне”,  “всички изречени мисли и слова” и “да бъде”. Понякога получавам такива поздравления, че си хващам за главата …

# 4
Споделям едно стихче, което написах за юбилея на приятелка (50 г.) Simple Smile

Добре дошла в сезона на смокините,
коктейлите и мекия шезлонг!
Усмихнати се кротнаха годините,
дочакали следобедния гонг,

дочакали безгрижие без мярка,
сиеста и лежерни, щедри дни –
заложници на мъдра господарка,
която вече спря да ги брои.

# 5
Споделям едно стихче, което написах за юбилея на приятелка (50 г.) Simple Smile

Добре дошла в сезона на смокините,
коктейлите и мекия шезлонг!
Усмихнати се кротнаха годините,
дочакали следобедния гонг,

дочакали безгрижие без мярка,
сиеста и лежерни, щедри дни –
заложници на мъдра господарка,
която вече спря да ги брои.
Красиво е, но приятелката ти вероятно знае, че имаш дарба да пишеш стихчета и ще усети думите ти лично. Ако аз го копирам, веднага ще ме хванат, че не съм го писала аз. (И все пак, копирам го, защото наистина ми харесва много.)

# 6
Красиво е, но приятелката ти вероятно знае, че имаш дарба да пишеш стихчета и ще усети думите ти лично. Ако аз го копирам, веднага ще ме хванат, че не съм го писала аз.

Да, така е Blush имам и други подобни стихчета, но са писани за конкретни хора и си личи...
Това ми се стори малко по-универсално и затова си позволих да го споделя Hug

# 7
Аз пиша пожеланията според човека за когото са.
 Който обича пътешествия-пожелавам пътешествия, който обича пари-пари
Да си жив и здрав е банално, но без него някак не може.

# 8
Предпочитам "ЧРД, жива и здрава", отколкото копирано от гугъл или "картичка" в месинджър/вайбър

# 9
Като видя "оригинални и нестандартни" пожелания и ми се обръща всичко вътре от всякакви рими, стихчета, закачки, и всякакви други "салати от думи", колкото да се води нещо оригинално. Не използвам такива, както и не отразявам хора, които ми ги пращат на мен. Предпочитам да пожелая нещо обикновено и просто, което се отнася до човека и нещата, които обича, от колкото да копипействам разни глупости от лексиконите, които имахме в 9 клас.

# 10
Има хора обичат да измислят пожелания.
Майка ми примерно никога не ползва гугъл за такива неща и си ги твори едни хубави, дълги, абе ум да ти зайде.

# 11
На деца и тийнейджъри скоро не ми се е налагало да честитя нещо. На всички останали обикновено пожелавам да са много здрави и да имат много късмет. На по-възрастни хора, например на баба ми, от известно време пожелавам здраве, дълголетие, и да е обградена от добри приятели, (тъй като истинските приятелства си остават до последно). Като цяло не мисля, че на хората им трябват нестандартни пожелания. В живота има няколко неща, които са от жизнено значение.

# 12
И аз така мислех, обаче наистина простичките неща не радват сякаш така, както захаросаните. Също така лично отправените пожелания (разговор или лично съобщение) се приемат и отразяват доста обрано, обаче публичните пожелания в мрежата, ако са комбинирани със снимка, някаква картичка или пък най-клишираното многословие предизвикват такава радост, благодарност, сърчица и целувки. Даже похвала за “страхотно” или “уникално” пожелание следва. Намирам го за толкова тъжно.

# 13
Влагам нещо лично за човека, свързано с мечтите му, заниманията му, ако ми е близък. Ако не толкова-стандартни пожелания.
За бала на сина ми написах и рецитирах на подходящ музикален фон, нещо, което съчиних специално за него, със ситуации от детство и тийн възраст. На моменти всички се смееха, имаше хумор, а накрая в очите на много от гостите имаше сълзи. И до днес се споменава.

Преди бала, около година за 18  му рожден ден, освен основният подарък(който по естество нямаше как да се скрие до празника) в един кош приготвих 18 малки подаръчета, номерирани и върху всяко пожелание, което е свързано със следващото, като предметите символизираха пожеланието. . Беше голяма атракция, искрено се забавляваха и мъжът ми и майка ми.

Ще споделя само началото, защото нататък е лично :
1.Нека винаги познанието да е с теб(книга)
2.Да си спомняш безгрижно то детство(малка любима играчка от детството)
3.И любимите места и хора(рамка за, снимки)и тн, свързани в едно 18 пожелания.

Никога не използвам готови шаблони, а само идеи това със стихове на музикален фон съм видяла от руските сватби в YouTube, там дори има и песни с лични послания.

# 14
Предпочитам да съм скучна и да поздравя ‘да си жив и здрав’, отколкото да мъдря какво сега да кажа, че аз да изглеждам забавна. Ако пък някой е склонен да се засегне от твърде простичкото ми пожелание - това говори за него. Като цяло, много се усеща кога поздравът е ама наистина, наистина от сърце и за празнуващия, и кога целта се центрира около пожелаващия. Пред второто …предпочитам да ми пропуснат празника.

Общи условия

Активация на акаунт