За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 14 186
  • 348
  •   1
Отговори
# 330
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте, може ли изпитана рецепта за шоколадов чийзкейк без печене?

https://ipeychev9.blogspot.com/2023/01/blog-post.html

# 331
  • Plovdiv
Здравейте, прекрасници, може ли рецепта за хек. Видях, че има в Лидл, а и домочадието обича риба, но повечето пъти я ядем навън. Сега реших да им приготвя в нас, а и да има да им пратя за училище.

# 332
  • Sofia
Днес ми попадна клип в нета за такъв.
Видя ми се бърз и вкусен/ако обичате кокос/
Основата беше от бадемово брашно,кленов сироп и кокосово масло.
Крем-150гр разтопен натурален шоколад,1 кенче кокосова сметана,маскарпоне или крем сирене,кленов сироп.
Разбърква се добре.
Да престои 5-6ч в хладилник и е готов.

# 333
  • In transit
Здравейте, прекрасници, може ли рецепта за хек. Видях, че има в Лидл, а и домочадието обича риба, но повечето пъти я ядем навън. Сега реших да им приготвя в нас, а и да има да им пратя за училище.

Ето от мен няколко рецепти:
Пиката

Паниран хек

Мерлуза по бретонски

Рибен бургер

На тиган с вино и маслини

# 334
  • София

https://dapohapnemsladko.blogspot.com/2026/04/blog-post_13.html

# 335
  • Deutschland/HE
Здравейте,

мой познат минава през химиотерапия и заради промяната на вкусовете е решил да си готви по стари български рецепти. Търся онлайн книга със стари български рецепти, нещо като Съвременна домашна кухня, а ако има и нещо за вегетарианци ще е още по-добре.

# 336
  • София
Можете да разгледате тук:
https://chitanka.info/book/3103-601-izpitani-gotvarski-retsepti

# 337
Много моля за съвет кой ориз от всички, които се предлагат на българския пазар става за най- обикновена манджа с ориз?
И на мен последния път ми стана лошо в един магазин от тоновете видове ориз и това е само на една марка, а имаше още поне 10.
Има ли наистина чак такава разлика или всичко е маркетинг?

То е Тракия, народен вкус, бланширан, някакъв  без конкретно име, екстра, български, ризон, балдо и още какво ли не😬.

# 338
  • Sofia
Кой е този магазин и къде?
Аз не съм виждала толкова различни 🤔

# 339
Лекси Пловдив, това е само една трета от видовете има по още толкова на още няколко марки.
Същото е с обикновената леща, червената, боба, брашното, нахут май(но от него не купувам и не го заглеждам), абе всичко е по много

# 340
  • In transit
Морковелка, не са толкова много, просто са сложени едни и същи сортове за да запълнят празните си рафтове, особено на втория и третия ред. Grinning И да, има разлика между различните сортове, като време на сваряване, колко вода поемат и за това, за което искаш да го ползваш. Има някои доста "куци" от българските сортове (поне тези, които съм нацелвала), колкото и да го вариш, все си хрупа. Grinning Тези на най-долния ред - Балдо и Ризон за мен са най-удачни за всякакви ястия, защото са по-едри, с повече нишесте, сваряват се добре и запазват форма.

# 341
За всички видове български манджи с ориз - дроб сърма, пиле с ориз, кисело зеле с ориз и т.н. - купувам ориз, произведен в България. Независимо каква е марката. Едно, заради автентичния вкус и друго, защото в България оризът се отглежда в много хубава вода,  буквално питейна по стандартите на много държави. Азиатски ориз не купувам, защото водите им за напояване са изключително мръсни. Италианските сортове ползвам само за италиански манджи, и то ако са действително европейско производство, а не само сортът да е такъв.
И между другото, ако поразгледате пакетите на този огромен стелаж, ще видите, че много малко от тях са родно производство.

# 342
Да, те са еднакви на стелажа, защото ги има и в различни грамажи 😆
И аз това гледах на всички тези пакети пише ли поне България, но май нямаше не си спомням.
Тия дни пак ще отида и ще видя, ма общо взето бях леко шокирана 😆

# 343
  • In transit
GG*, не знам дали знаеш, но в Италия се произвеждат и азиатски сортове ориз, като жасминов и басмати.

# 344
Здравейте момичета!
Някой готвил ли е дорада?
Появи се в нашите магазини и на картинката е дадена да се пече цяла, но аз нямам опит с тази риба.

Общи условия

Активация на акаунт