20.07 – 26.07 – Седмокласници 2025/2026 – Второ класиране

• 14 456
  • 312
  •   12
Отговори
# 285
  • Пловдив
Антиснежи, НТГ е едно от училищата в Пловдив, към което насочват ученици, но едва ли говорим за повече от 5 деца, в най-лошия случай да са 7. Освен това колкото и паралелки да имат, винаги си правят приема без проблем. Мисля, че от 2020 насам почти не остават места за трето класиране при тях - през 2020 имаше едно, в една от следващите години се появиха 2-3 места и това е.

# 286
Burkina, изивнявам се  за  частta с  приписването на  чужди  думи/вхъпроси на  Вас. Не  съм  догледала ника,  започва просто също с  Bu.  Но  пак  оставам на мнение,  че е  нередна  съпоставка на  мнения  на  двама,  обяснили причината за на  пръв  поглед  налична  грешка  в баловете и квалификация кое  мнение е  по-разбираемо  (човешко)  и  кое  се доближавало до  ИИ.  А  псоледнотое  е обида и  ще  Ви  покажа защо.  Попитах  chatgpt за случая и вижте  малоумния  му  отговор:

След  този  ред,  под  който клъцнах  скриншота,  спрях да  чета...

Добре, приемам критиката и се извинявам на Санака, още повече, че влязох за пръв път в тази поредица от теми едва миналата седмица и нямах никаква идея, че Санака от години помага и отговаря на въпросите на много хора, с което си е заслужила благодарности и  признателност. Нямах лоши намерения да ви противопоставям.
За ИИ беше шегичка, а сте съвсем права, че и chatGPT, и Гугълският Gemini, които по принцип за доста неща са добри, в случая не могат да се оправят с "казуса" за минималните балове и бълват безсмислици. И аз ги попитах преди час-два и веднага разбрах, че  наистина съм "обидила на ИИ" Санака, дори само на шега сравнявайки обяснението й с такова от ИИ. Laughing

# 287
Статистика Пловдив - второ класиране: https://www.ruoplovdiv.bg/messages/file_messages_priem_16/rc7__2 … in_max_2_etap.pdf
Антиснежи, НТГ е едно от училищата в Пловдив, към което насочват ученици, но едва ли говорим за повече от 5 деца, в най-лошия случай да са 7. Освен това колкото и паралелки да имат, винаги си правят приема без проблем. Мисля, че от 2020 насам почти не остават места за трето класиране при тях - през 2020 имаше едно, в една от следващите години се появиха 2-3 места и това е.
9 са.

Последна редакция: вт, 21 юли 2026, 18:56 от Berika

# 288
И аз знам за 9, което си е половин паралелка. Погледнах само за счетоводството, бяха 4 заети предварително. Не го казвам като укор, а просто си обяснявам причините за високия бал. Още повече, с новите програми в икономическите специалности, които хич не са добре. (От тази година ги смениха, имам близка, която участваше в изготвянето им и беше бясна от това какво трябва да пише. И,да, заради ПВУ беше. И,да, учителите са много недоволни от програмите,които направиха под натиск.) Това беше и една от причините да не мисля за НТГ напред в желанията, защото иначе е хубаво училище с хубави деца и хубави учители и ми е на супер удобно място. Но...

# 289
Аз тази година нямам седмокласник, следя темата заради близко дете. Миналата година минах през "ринга" и искам да кажа ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ на Sanaka! Всичко, което сподели като опит и знания беше незаменима помощ.

# 290
  • пустинята Гоби
Между другото РУО-тата няма да се прекинат, ако направят една обобщена таблица за мин-мак бал на 1,2,3,4 класиране, а не човек да цъка до откат. Не се бях сетила да направя една такава за мене си, а джурках 4 файла, докато правих сметките.

# 291
От колко часа започва записването?

# 292
  • София
От колко часа започва записването?
Звъннах преди 3-4 часа в училището, казаха ми утре от 8:00 до 18:00 , ама то май си зависи от конкретното училище ...

# 293
  • София
Да, зависи от у-щето, но най-вероятно от 8.

# 294
Ей, тук вече ме изненадА. Как правиш такива точни прогнози, след като си адвокат. Бях готова да се закълна, че си статистик Flushed

Скрит текст:
Първо бях “много знаеща, която не вниква в същината”, а сега станах и ИИ агент. 🤣 Няма ненаказано добро.
Скрит текст:
Хайде сега - недей чак така! Всички, които са прочели поне 3-4 страници в тази ( и предходните ) теми са наясно и СМЕ ТИ МНОГО БЛАГОДАРНИ за огромната работа, която вършиш тук. Не само статистиките, но и грамотни и компетентни ( макар и някой път лееко хапливи ) отговори, които винаги даваш и обясняваш за някои от нас които сме не-съвсем-разбиращи. Не ни се сърди моля те! Все пак "нормалния" човек се сблъсква с подобен род проблеми 2 или 3 пъти в живота си, според броя деца които има. Спомням си преди 6 години, когато дъщеря ми кандидатстваше, че ти и тогава беше с много добра компетенция !! Сега когато се интересувам активно заради сина ми - отново, за голяма радост си "във форма", при това много добра форма! Смея да предположа, че или твоите деца са на възраст приблизително колкото моите, или си по някакъв начин професионално ангажирана с тематиката,  но така или иначе си от ОГРОМНА полза тук!

Още веднъж ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ за което !
Слагам в скрит текст, че не е по темата:

Скрит текст:
Всъщност, започнах да пиша в седмокласната тема на малката ми дъщеря - 2017/2018. И понеже това беше наистина култова тема - много смях имаше там, много - после ми липсваше и започнах да чета следващата седмокласна, която също беше много свежа. И така си и остана. Последният ми седмокласник беше през 2024г., но продължавам да следя седмокласните теми и образователните изобщо - аз само в тях пиша - и да помагам, с каквото мога. Образователната тематика ми е интересна по принцип. Професионално нямам абсолютно нищо общо, просто съм адвокат и знам как да чета нормативни актове и кои. Стилът ми е малко хаплив, така е. Това вече е професионално изкривяване. Simple Smile Фен съм и на сарказма. Wink Но пък съм добронамерена и винаги помагам, ако мога. А и трябва да положиш много големи усилия, за да успееш да ме накараш да ти се разсърдя. Joy

# 295
  • София
Ей, тук вече ме изненадА. Как правиш такива точни прогнози, след като си адвокат. Бях готова да се закълна, че си статистик Flushed

Скрит текст:
Първо бях “много знаеща, която не вниква в същината”, а сега станах и ИИ агент. 🤣 Няма ненаказано добро.
Скрит текст:
Хайде сега - недей чак така! Всички, които са прочели поне 3-4 страници в тази ( и предходните ) теми са наясно и СМЕ ТИ МНОГО БЛАГОДАРНИ за огромната работа, която вършиш тук. Не само статистиките, но и грамотни и компетентни ( макар и някой път лееко хапливи ) отговори, които винаги даваш и обясняваш за някои от нас които сме не-съвсем-разбиращи. Не ни се сърди моля те! Все пак "нормалния" човек се сблъсква с подобен род проблеми 2 или 3 пъти в живота си, според броя деца които има. Спомням си преди 6 години, когато дъщеря ми кандидатстваше, че ти и тогава беше с много добра компетенция !! Сега когато се интересувам активно заради сина ми - отново, за голяма радост си "във форма", при това много добра форма! Смея да предположа, че или твоите деца са на възраст приблизително колкото моите, или си по някакъв начин професионално ангажирана с тематиката,  но така или иначе си от ОГРОМНА полза тук!

Още веднъж ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ за което !
Слагам в скрит текст, че не е по темата:

Скрит текст:
Всъщност, започнах да пиша в седмокласната тема на малката ми дъщеря - 2017/2018. И понеже това беше наистина култова тема - много смях имаше там, много - после ми липсваше и започнах да чета следващата седмокласна, която също беше много свежа. И така си и остана. Последният ми седмокласник беше през 2024г., но продължавам да следя седмокласните теми и образователните изобщо - аз само в тях пиша - и да помагам, с каквото мога. Образователната тематика ми е интересна по принцип. Професионално нямам абсолютно нищо общо, просто съм адвокат и знам как да чета нормативни актове и кои. Стилът ми е малко хаплив, така е. Това вече е професионално изкривяване. Simple Smile Фен съм и на сарказма. Wink Но пък съм добронамерена и винаги помагам, ако мога. А и трябва да положиш много големи усилия, за да успееш да ме накараш да ти се разсърдя. Joy
Честно казано и аз "залагах" на нещо в статистическия бранш ...
Ама на - явно не съм така добър в прогнозите ! Моето преспапие ( кристална топка ) ме подведе ...

# 296
  • София
Ама санака е отговорила вече и на това Joy Минала е няколко пъти с лични деца нво и се интересува от образование и в частност следи нво от години. Навремето с Дидева отговаряха на всички въпроси в седмокласната тема (с членове и алинеи обикновено Grinning ). Сега вече само санака. Според мен статистик би направил по-голям процент грешки, не за друго, а защото освен всичко санака е развила и интуиция в областта вследствие на дългогодишните наблюдения в допълнение към статистическия инструментариум (сметките), който ползва. Ама да ме поправи ако греша за интуитивния елемент Joy

# 297
  • София
Интуитивният елемент го има, но не го ползвам в прогнозите, защото няма как да се изкарат цифри въз основа на него. Ползвам го в поясненията към прогнозите /напр. че тази година заради квотите в 22-ро балът за момчетата ще е по-нисък от прогнозите, а за момичетата по-висок; че това ще се отрази и на баловете в други равностойни училища, като 32-ро, 35-то... защото на практика се откриват повече места за момчета в един и същ балов диапазон; че увеличаването на една паралелка с НЕ във ФЕГ, за сметка на една с английски, също ще се отрази съответно; тенденцията от няколко години балът на 2АЕГ постепенно да се покачва за сметка на този на 1АЕГ и т.н./. Ако се опитам обаче да извадя конкретни цифри от тези наблюдения, ще бъде малко хвърляне на боб и затова се придържам стриктно към статистическите данни, дори и да знам, че ще има отклонения.

# 298
  • София
Аха, ясно. Явно заради тези пояснения съм решила, че има отражение и на числата.

# 299
  • пловдив
Флауър, къде сте приети и къде искате ? Е Пловдив погледнах сега статистиката и съм в ступор. Има Отлив на желаещите за немски и английски език, това е категорично. Както очаквах, в най-високобаловата за жени паралелка - руската с испански език, всички момичета са се записали , то нямаше и Как да е друго, защото бала стигаше за всяка друга паралелка в града. Интересно ми стана з паралелката с италиански, в която дъщерята се записа и й беше 1 желание - до сега, винаги е бил с най-малък бал заедно с френския език. А сега (за момичета ), бала е втори след испанския. Немския, английскив е френския го следват с разлика, особено за немски се удивих. Направоооо .. В търговската бала е покачен драстично, но вероятно е заради по-малкото паралелки и няколкото заети места от хронично болни дечица. В Английската гимназия в Пловдив,която си е уж класа, също бала с немски е нисък. Интересни размествания в желанията. От сега ми е чудно за догодина
В Лиляната с испански език , като там бяхме приети и на 1-во класиране. Имахме очакване да се изместим в ХГ - Пловдив  на 2-ри етап ,но ни делят по-малко от 2 точки от там. Ще се запишем утре ,но ще рискуваме да участваме за 3-то класиране. В ЕГ и ЕГ "Иван Вазов" , действително има раздвижване , ако бяхме писали немски БАЛ-а ни стигаше ,но девойката твърдо беше решила да го пише назад в желанията. Притесняваме се , дали не поемаме много голям риск с 3-то класиране.

Общи условия

Активация на акаунт