20.07 – 26.07 – Седмокласници 2025/2026 – Второ класиране

• 19 429
  • 430
  •   23
Отговори
# 300
Божа работа. Риск единствено с конкуренция с някой, объркал желанията, иначе е премерен според мен. Ама къде иска? Ако не и се учи немски.   А ХГ е прехвалено училище и според мен Лиляната е по-добре, още повече с испански. В ХГ е било вероятно английски или немски ?

# 301
  • Sofia, Bulgaria
Точно една седмица преди да излязат резултатите и едно приятелско семейство ни каза - Влез в бг мама, там има една майка, която изчислява минималните балове. Почти не греши и каквото каже там, това ще бъде. Благодарности за труда и стоицизма, с който отговаряте на едни и същи въпроси по няколко пъти.

# 302
  • пловдив
Божа работа. Риск единствено с конкуренция с някой, объркал желанията, иначе е премерен според мен. Ама къде иска? Ако не и се учи немски.   А ХГ е прехвалено училище и според мен Лиляната е по-добре, още повече с испански. В ХГ е било вероятно английски или немски ?

В ХГ -желанието ни е за хуманитарни с английски език.
Бяхме писали и езиковите , но за там шансовете за 3-то класиране са минимални.

# 303
  • shumen
Честито на приетите!
За нас ваканцията отдавна започна.

# 304
Някой с кристална топка или каквито и да са други методи може ли да каже възможно ли е балът на Лиляната в Пловдив за паралелката обществени науки с испански да падне с 8 точки на което и да било следващо класиране? Дали имаме някакъв шанс или да записвам детето в Черноризец Храбър и да приключвам с надеждите?
А дали в Паисий Хилендарски (природни науки) имаме шанс като не ни стигат 11 точки? Изобщо между Паисийто ЧХ (икономика с испански) кое е по-малкото зло?

# 305
  • София
При всички случаи сега запишете детето и вижте какви места ще излязат на трето изобщо. Защото може изобщо да няма места  в паралелките, които искате.

# 306
Божа работа. Риск единствено с конкуренция с някой, объркал желанията, иначе е премерен според мен. Ама къде иска? Ако не и се учи немски.   А ХГ е прехвалено училище и според мен Лиляната е по-добре, още повече с испански. В ХГ е било вероятно английски или немски ?

Аз съм на същото мнение за ХГ и Патриарха. Като се има предвид, че най-вероятно вторият език в Патриарха ще е АЕ.

# 307
Някой с кристална топка или каквито и да са други методи може ли да каже възможно ли е балът на Лиляната в Пловдив за паралелката обществени науки с испански да падне с 8 точки на което и да било следващо класиране? Дали имаме някакъв шанс или да записвам детето в Черноризец Храбър и да приключвам с надеждите?
А дали в Паисий Хилендарски (природни науки) имаме шанс като не ни стигат 11 точки? Изобщо между Паисийто ЧХ (икономика с испански) кое е по-малкото зло?
Поне сте по-добре с избора, ние сме в Матевски, матурите ни изиграха лоша шега, въпреки отличната диплома, утре ще записваме но ще следим класиранията за някое местенце

# 308
Поне сте по-добре с избора, ние сме в Матевски, матурите ни изиграха лоша шега, въпреки отличната диплома, утре ще записваме но ще следим класиранията за някое местенце
Ние до сега бяхме в Лиляната, по всички разказвателни има четворки за годината. Там оценки трудно се изкарват. Това много й бутна бала и се раздели с възможността да си остане там. Това й е желанието, но като гледам заради ниската диплома няма шанс.

# 309
  • Пловдив
От Паисий Хилендарски бих бягала с 200.
А и сега събориха фузкултурния салон с малката сграда до него.Ще е строителна площадка поне до края на 2027г .Ще се прави нов корпус за да мине на едносменен режим.

Нямам мнение за ЧХ,но със сигурност е по добре.

Но в едното природни науки,в другото икономика...много ралични желания.

# 310
  • София
За тези, които обмислят трето класиране, съветът ми е да прегледате справките от предходните години с минималните балове от трето класиране за училищата, които ви интересуват от  да ги сравните с минималните балове от второ класиране в същата година. Има и един чудесен сайт на Иван Давидов, в който също могат да се видят баловете по паралелки за последните 3 години от всички класирания. Поне за паралелките без квоти и за момчетата за квотните върши работа https://ivandavidov.github.io/nvo/7/balove/plovdiv/?school=16901 … 4&profile=687

Последна редакция: вт, 21 юли 2026, 23:22 от sanaka

# 311
Не знаех, че ще строят в Паисийто. Благодаря! Различни са й много желанията, крайно неориентирана е за съжаление. Основното й желание беше да остане в Лиляната, без значение какво ще учи.

# 312
  • Пловдив
Не знаех, че ще строят в Паисийто. Благодаря! Различни са й много желанията, крайно неориентирана е за съжаление. Основното й желание беше да остане в Лиляната, без значение какво ще учи.
При това положение сигурно живеете в центъра и Паисито ще ви е по удобно като локация?Но май само това му е плюса....
Успех и дано детето попадне на точното за него място.🙂

# 313
Здравейте, момичета! Новичка съм (специално заради тази тема се регистрирах), но ви чета  отдавна и съм ви много благодарна за всички съвети, инфо и статистика, която споделяте! Безкрайно полезно! Смея да кажа, че имате голям принос в нашата седмокласна одисея😊

Виждам, че обсъждате Пловдив. Моята птичка си избра НТГ, приеха я от раз желаната специалност Съдебна администрация   и сега си търсим дружинка, защото няма други познати деца от класа им там. Ако има мама на такова детенце, ще се радвам да ми пише на лично. При нас имаше голямо разногласие между ХГ (аз)  и НТГ(тя),  но в крайна сметка  реших да не й налагам мнение. Така или иначе специалността е с известна хуманитарна насоченост. Дано не съжалявам после, че съм й дала такава свобода на избор.
На мен също ми прави впечатление, че балът на НТГ  е скочил, а допреди година нямах никакво намерение изобщо да я пишем ..И още си  ме тресат съмнения, де, ама алтернативата езикови гимназии  изобщо не подлежеше на обсъждане при нас, така че  ...поверила съм всичко на звездите и Вселената🙏🏻🙃 🤣

# 314
Приетите в НТГ още от миналата седмица имат група в Инстаграм. От там са си пуснали анкета и са си направили групи и по паралелки и вече си общуват с бъдещите съученици.

Общи условия

Активация на акаунт