Професионалното обучение е много важен стълб в една работеща икономика. И точно такива специалисти могат да се реализират много добре.
Аз пък лично не смятам, че задължително всички трябва да отидат и да учат в чужбина. Не искам и няма да добавям стойност в чуждата икономика, само за да се похваля, че детето учи нещо си...
Има много качествени унита в чужбина разбира се, но те се броят на пръсти и само в тези случаи би си заслужила инвестицията. Аз отчитам и много други фактори в житейския план, не само едно голо образование. Как би се реализирало детето, какъв е стандартът, ако щеш и какви са данъците, които плащаш в дадената държава. Дали ще може да инвестира и да си купи дом, проблемът с мигрантите и т.н ...Едно е да отидеш в Европа, друго е в Австралия!
В Германия имат една от най-високите прогресивни скали за дан.облагане, с други думи колкото повече получаваш, толкова повече плащаш...
Ей такива работи обсъждаме в семейството, преди да вземем решение. И ние не разбираме хората, които насърчават децата за Испанската гимназия - но те съм сигурна си имат собствените основания за своя избор:) Затова светът е шарен.