20.07 – 26.07 – Седмокласници 2025/2026 – Второ класиране

• 29 620
  • 658
  •   6
Отговори
# 585
По-скоро в НЕГ очаквам да има момчешки места за 4то класиране, защото сега ще се пробват за СМГ и НПМГ. При ТУЕС не знам дали има такава тенденция, защото там е програмиране, а не математика. Но е възможно някой да се изкуши за СМГ, да.

Mиналата година от 5 места за момчета на 3то, са останали 4 броя на четвърто. Възможно е и тази година да се получи подобно нещо. Но къде отиват децата от СМГ, които не са се записали. С колко има шанс да падна бала в НЕГ според вас?

# 586
Аз имам питане - Сега в този трети етап на класиране кои деца участват? Записани, отписани, незаписани Simple Smile Ние като сме записани и в понеделник се отпишем, тогава не участваме за тези места, то тогава за четвърто класиране какво ще остане като места? Сега имаме видимост за свободни места, но всъщност едно нищо Simple Smile Какво е следвало да направим, за да участваме за сегашните обявени места от трети етап? Вече тотално се обърках.
Участват незаписани.  Вие ако се отпишете, които си стават с първия статут т.е. незаписани.Ще кандидатствате за всички обявени места, което не включва новоосвободили се места от отписани. Те ще се появят на четвърто класиране, заедно с незяетите след него.

# 587
До колко премерен ви се струва риска за участие в трето класиране в следната ситуация…
В паралелката където е приета и записана има едно свободно място. Тя е с най-висок успех до момента. Има и още едно място без квоти в близка до нейната паралелка в училището където е записана. Т.е. 2 места.  На 2 точки е от мечтаната паралелка в друго училище, където има 3 свободни места. Има ли смисъл да рискуваме с трето класиране?
щом е с най-висок успех, ще може да се върне в сегашната си паралелка. Дори да стане чудо и да не успее да се върне, то вашето място ще излезе свободно на 4то класиране и ще може да си го вземете обратно (а тогава ще има и нови свободни, за които да се пробвате). Пуснете се на 3то класиране и си пишете сегашното училище като последно желание в списъка. Поне според мен рискът при вас е минимален.

# 588
По-скоро в НЕГ очаквам да има момчешки места за 4то класиране, защото сега ще се пробват за СМГ и НПМГ. При ТУЕС не знам дали има такава тенденция, защото там е програмиране, а не математика. Но е възможно някой да се изкуши за СМГ, да.

Mиналата година от 5 места за момчета на 3то, са останали 4 броя на четвърто. Възможно е и тази година да се получи подобно нещо. Но къде отиват децата от СМГ, които не са се записали. С колко има шанс да падна бала в НЕГ според вас?
с 10 точки, както миналата година

# 589
  • софия
Е как сега ще се пробват като сега са видели местата колко са? Досега не са се записали никъде ли? Не ми е ясно изобщо как така сега.

# 590
Ами в понеделник се отписват от НЕГ/ТУЕС и си пускат заявления през системата. Как иначе Simple Smile  Техните места ще бъдат обявени за свободни на 4то класиране Simple Smile нали това обясняваме през цялото време Simple Smile

За да участваш в класирането, статусът в системата трябва да бъде "незаписан", тоест отписваш се от сегашното си място и играеш. Не е сложно.

# 591
И други години ли е било така? В топ ЕГ няма почти никакви места.
Е, как  да  няма, има,  при  това не  малко. Няма  ЕГ, в  която да няма места.
Ако е момиче, места реално няма, освен тук- там по едно. В НЕГ няма за момичета тази година, в ИГ има едно.
Но на четвърто може и да има за момичета, ако решат да се пробват за СМГ. Те разбиха с бройка за трето тази година
 Според мен свободните в СМГ са деца от други области, то стана спорт някакъв това, да се похвалиш, че си приет в СМГ

# 592
Е как сега ще се пробват като сега са видели местата колко са? Досега не са се записали никъде ли? Не ми е ясно изобщо как така сега.
Някой с висок бал може да не се запише в НЕГ или СМГ (НПМГ, ТУЕС...) просто защото знае, че няма как да го измести никой и да си го пише пак, ако е бил там на 2ро желание например... (второто желание си остава второ, но е с много висок бал и сигурен, че няма как да го изместят от там). И да си се бори за първо желание.
Това е за част от тези незаети места. Не за всички...

# 593
  • софия
Ами в понеделник се отписват от НЕГ/ТУЕС и си пускат заявления през системата. Как иначе Simple Smile  Техните места ще бъдат обявени за свободни на 4то класиране Simple Smile нали това обясняваме през цялото време Simple Smile

За да участваш в класирането, статусът в системата трябва да бъде "незаписан", тоест отписваш се от сегашното си място и играеш. Не е сложно.
А тези свободни места няма ли да се запълнят сега на трето класиране, преди тези дето са се отписали сега в понеделник?

# 594
В сряда ще се класират ученици на обявените днес свободни места (да речем, че ще се запишат и ще се запълнят), но всички, които са се отписали, за да играят на 3то са освободили места, които ще бъдат обявени като свободни за 4то класиране. Така че ще има и места за 4то класиране.

След това по същия начин ще има и места за 5то.

# 595
  • София
До колко премерен ви се струва риска за участие в трето класиране в следната ситуация…
В паралелката където е приета и записана има едно свободно място. Тя е с най-висок успех до момента. Има и още едно място без квоти в близка до нейната паралелка в училището където е записана. Т.е. 2 места.  На 2 точки е от мечтаната паралелка в друго училище, където има 3 свободни места. Има ли смисъл да рискуваме с трето класиране?
Много зависи за кои училища става дума. Баловете на трето и четвърто класиране се движат различно в различните балови диапазони.

Аз имам питане - Сега в този трети етап на класиране кои деца участват? Записани, отписани, незаписани Simple Smile Ние като сме записани и в понеделник се отпишем, тогава не участваме за тези места, то тогава за четвърто класиране какво ще остане като места? Сега имаме видимост за свободни места, но всъщност едно нищо Simple Smile Какво е следвало да направим, за да участваме за сегашните обявени места от трети етап? Вече тотално се обърках.
За да участвате за сега обявените места на трето класиране, трябва да се отпишете от сегашното училище в понеделник, да се промени статуса в системата на "незаписан" и да подадете до вторник заявление през системата за участие в трето класиране.

Последна редакция: пт, 24 юли 2026, 17:45 от sanaka

# 596
Ами в понеделник се отписват от НЕГ/ТУЕС и си пускат заявления през системата. Как иначе Simple Smile  Техните места ще бъдат обявени за свободни на 4то класиране Simple Smile нали това обясняваме през цялото време Simple Smile

А тези свободни места няма ли да се запълнят сега на трето класиране, преди тези дето са се отписали сега в понеделник?
Кои места как да се запълнят? Трето класиране е за свободните след записването. Отписаните няма как да се преброят и да се вкарат, те се отписват в дните за подаване на заявления. Те ще останат свободни до 4то класиране. Заедно с другите незаети на стето класиране места (класирани и незаписани или изобщо некласирани).

# 597
  • София
Тя пита не дали ще се появят местата на отписалите се сега, а дали отписалите се сега деца ще могат да участват в трето класиране. Грешно е разбрала, че ако се отпишат в понеделник, могат да участват чак на четвърто класиране.

# 598
Това вече го изяснихме на предишната страница... сега е "А тези свободни места няма ли да се запълнят сега на трето класиране, преди тези дето са се отписали сега в понеделник?". Едва ли не до понеделник ще заемат тези места и отписалите се, ще си се борят само за... неясно какво.

Или и на мен вече ми куца четенето с разбиране Thinking Но толкова пъти в последните 3 теми се обясни 3то и 4то класиране, че...

# 599
Моето дете не е записано. В "План-прием" все още е старата информация. На 27.07 ли ще се актуализира информацията в системата?
Имам и още един въпрос:  хипотетично, ако се запълнят местата за високобаловите училища, възможно ли е да се освободят  места в нискобаловите за четвърто класиране?
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт