20.07 – 26.07 – Седмокласници 2025/2026 – Второ класиране

• 29 373
  • 655
  •   37
Отговори
# 630
Би ли ми разяснил някой, дете с бал 492.25 в Джон Атанасов на второ класиране? Това е дете , което се е прекласирало тъй като не се  е придвижило нагоре ( ама къде?) или нещо аз не мога ди си обясня?

Elvida, кои са топ 5? Че нещо се обърках, в този елит. Английските последно топ ли са или не са:)

А от къде е тази информация за Джон Атанасов?

# 631
Би ли ми разяснил някой, дете с бал 492.25 в Джон Атанасов на второ класиране? Това е дете , което се е прекласирало тъй като не се  е придвижило нагоре ( ама къде?) или нещо аз не мога ди си обясня?

Elvida, кои са топ 5? Че нещо се обърках, в този елит. Английските последно топ ли са или не са:)

А от къде е тази информация за Джон Атанасов?

От справката за балове за второ класиране, но е за ТУЕС, не за Джон Атанасов:)

Последна редакция: пт, 24 юли 2026, 20:08 от Compass

# 632
  • София
Sanaka приета в 35то - природни науки с френски. Борбата в за 9 ФЕГ. Иска си френски и ѝ харесва 35то, ама си мечтае за френската, затова колебанието ми е доста голямо.
Съвет за участие/неучастие в трето класиране със сигурност няма да дам. Непредвидимо е и това е решение, което всеки трябва да си вземе сам. Мога да кажа какво виждам:
Миналата година във ФЕГ пак имаше 4 свободни места за момичета и балът падна във всички паралелки с доста повече от 2 т. Но тогава имаше почти двойно повече места за момичета в ЕГ-тата общо. Миналата година балът в паралелката с природни науки и ФЕ в 35-то падна на трето класиране, но се вдигна в повечето им други паралелки. А сега в нея има едно място за трето класиране. Мястото, което вие ще освободите, ако решите да участвате на трето класиране, ще се появи на четвърто.

# 633
план прием се показа в Инфоприем

# 634
Compass,
Виж във справката на сайта на Иван Давидов коит училища са на първите 10 позиции и ще си отговориш сама.

# 635
  • Sofia, Bulgaria
Моята девойка имаше по - голям афинитет към Втора английска, в сравнение с Първа. Балът на второ класиране й стигна за Първа и я записах. Казваше ми - Мамо, нека все пак да видим и за трето класиране какви места ще има за Втора.
Интересно ми е кой ще рискува за това едно единствено място във Втора. Ние със сигурност няма да го направим Simple Smile

# 636
Който не е приет никъде и без това няма място за пазене... има доста такива деца.

# 637
  • София
Не знам кой ще рискува за Втора, но за Първа места за момичета няма и всяко освободено ще се заеме светкавично.

# 638
  • Sofia, Bulgaria
Който не е приет никъде и без това няма място за пазене... има доста такива деца.
Ако не е приет никъде, значи балът му не е Уау.
Или да е писал само много високо балови училища и нито едно училище “котва”.

# 639
Няма как да стане светкавично, защото ще се появи чак за 4то класиране и едва ли някой ще иска да рискува, щом високобалово дете може да си играе обратно за собственото място Simple Smile на 3то класиране няма ученици, които играят за своето старо място, ноооо на 4то не е така.

MILO1, при малък брой кандидати защо да не влезе с нисък бал? Но ще се изненадаш колко хора не пишат котви. Преди броени дни дискутирах с една майка, която твърдеше, че детето иска само 2 неща и за всичко останало й е все тая. По тази причина е писала 2 желания .... Загубих речник да й обясня, че все тая е когато имаш избор, а след това не е все тая....

# 640
Из нета намерих статии за второ класиране в София. 2025 година неприетите са билии около 800, а 2026 около 500. Данните не дщса официални и не знам колко са достоверни. За топ училищата балът винаги пада. За ЕГ и втори ешелон може да паднат малко, но може и да се качат. При среднобаловите училища може много да се покачи, както през 2024 и 2025. За нискобаловите няма голям риск. Моето очакване за 2026 е на трето и четвърто класиране да няма голям скок в баловете. Все пак за балове от 250 до 450 има риск и всеки сам трябва да реши, дали да участва или не.

# 641
Свободни места за 3 класиране
2025 (при неприети ученици около 800):

2026 (при неприети около 500):

Как 2026 хем повече деца са се записали, хем има повече свободни места не ми е ясно.. като допълнителни паралелки има май само в ТУЕС 2х26=52 места. Дали този набор ученици има спад 300 деца спрямо миналия набор?

Последна редакция: пт, 24 юли 2026, 20:56 от Shushi2

# 642
В Джон Атанасов има също доста места, така че ако не се класирате в ТУЕС вероятността да се класирате пак там още на 3-то е доста голяма. Решението обаче си е лично ваше, защото риск все пак има.

# 643
  • София
Априлски  душ,  обясних  кога е писан  постът..Когато   РУО качи  файла,  първоначално срещу  2 от  паралелките  в 1  АЕГ в графата за момичета  имаше  числа  (места),  но  отпред  със  знак  минус/тиренце.  С втори език  руски беше 1, с  втори немски  2  (гарнирани с  тирето  отпред).Предположението към онзи  момент беше, че е техническа  грешка наличието на  знака. После  редактираха  файла и тогава  вече  стана  ясно, че места за  момичета в 1  АЕГ няма.  Но  към онзи момент  си беше  съвсем  актуално  твърдението, че местенца има и за девойки.
И какво  значи не  давам,  просто  уточних, че не всички се интересуват само  от  164  ГПИЕ  и  91  НЕГ, че  да  не се обръща  внимание и на  на наличното  в другите  ЕГ или да се определят местата в  тях  като такива в недолюбвани парелелки.  Недолюбвани  ще  са от един, но  много желани от  друг..

Последна редакция: пт, 24 юли 2026, 21:06 от Просто русалка

# 644
Свободни места за 3 класиране
2025 (при неприети ученици около 800):

2026 (при неприети около 500):

Как 2026 хем повече деца са се записали, хем има повече свободни места не ми е ясно.. като допълнителни паралелки има май само в ТУЕС 2х26=52 места. Дали този набор ученици има спад 300 деца спрямо миналия набор?
2025 баловете скочиха много сравнено с 2024. Много родители не разбират от статистика и подреждат училищата спрямо баловете от предходната година. Други родители живеят в някакъв балон и отказват да приемат, че трябва да пишат нискобалови училища.
Освен тези две категории има и деца приети в ЧУ или училища към МК и пишат само най-желаните паралелки, пък били те и недостижими. Вероятно броят на вторите е малко или много константа. Със сигурност, тази година ще е по-благоприятна за участие в трето и четвърто класиране, но риск има и всеки трябва сам да си вземе решение.

Общи условия

Активация на акаунт