20.07 – 26.07 – Седмокласници 2025/2026 – Второ класиране

• 29 719
  • 660
  •   16
Отговори
# 645
А на мен ми е интересно, който се е записал в 1АЕГ руски или немски после да каже дали има надпланово приети ученици (тези с минусите може би са надпланови). Не само, че няма места, ами са дори и повечко учениците Wink

Monza, като каза ЧУ - дали пък и там няма повишен брой места тази година? Не съм ги следила как са... Някой може ли да каже дали при ЧУ има нови паралелки, места, училища? Иначе знам, че този набор е по-малък от предния, но чак толкова...

Последна редакция: пт, 24 юли 2026, 21:09 от Shushi2

# 646
  • Sofia, Bulgaria
А на мен ми е интересно, който се е записал в 1АЕГ руски или немски после да каже дали има надпланово приети ученици (тези с минусите може би са надпланови). Не само, че няма места, ами са дори и повечко учениците Wink

Monza, като каза ЧУ - дали пък и там няма повишен брой места тази година? Не съм ги следила как са... Някой може ли да каже дали при ЧУ има нови паралелки, места, училища? Иначе знам, че този набор е по-малък от предния, но чак толкова...
Моята девойка е в 1АЕГ с руски, като разбера колко деца са в класа, ще пиша Simple Smile

# 647
Изобщо не знам какво да правя. Има няколко свободни места в паралелки, които са по-желани, обаче разликата в бала е повече от 20 точки.

# 648
Бихте ли ми казали какъв е този директорски прием, който се споменава като пето класиране

# 649
  • София
За останалите свободни места след 4-то класиране и класиране на децата от допълнителната дата, се кандидатства по училища на определените от същите дати.

# 650
  • София
Шуши, в 1АЕГ в АЕ +НЕ има приети близначки,оттам идват онези минуси. Едното дете се приема надпланово със сестра си. Но това не променя бройката свободни места за момчета. 🙂

# 651
  • София
Изобщо не знам какво да правя. Има няколко свободни места в паралелки, които са по-желани, обаче разликата в бала е повече от 20 точки.

Губите ли нещо? Ако и сега ти е голям компромис паралелката, по-добре пробвайте за други.  Ако не стане, все някъде ще се закачите на сходно като вашето сегашно място - ако не сега, на четвърто класиране. Така си мисля, не съм сигурна.

# 652
Ами за мен баловете няма да паднат чак толкова. Ако не успее да се класира на трето, със сигурност трябва да се мъчим на четвърто.

# 653
  • София
На първо и на второ класиране ми е ясно защо не се отразяват в общата бройка незаписани деца в ЧУ и училища към МК. Чудя се защо (не става въпрос да се отразява на условията за кандидатстване и прием), а чисто като справка, която се дава от Руо-тата, и броят на деца записани в горните. Например да пишат 500 броя незаписани в училища по дпп, от тях х броя записани в чу, у броя в училища към МК. Те би трябвало вече да разполагат с тези данни. Не че ориентировъчно не бихме могли да сметнем колко са местата в тях, ама ми стана любопитно. Предполагам би могло да се изиска тази информация по здои. Иначе като новина изглеждат сериозни числата на незаписаните, а те всъщност не са толкова много.  Може би да не насърчават отписванията и записванията след 2-ро?

# 654
  • shumen
За мен баловете няма да паднат чак толкова.За четвърто аз не бих чакала.

# 655
  • софия
Семейният ни съвет реши - ще играем на трето класиране. Риск печели, риск няма какво да загуби Simple Smile Стискайте палци, дано Господ е с нас!  Изобщо не съм мислила, че ще се впусна в това приключение, но щом имаме възможност ще опитаме. Благодаря на всички за съветите и поясненията, без Вас нямаше как да знам. Благодаря!

# 656
Свободни места за 3 класиране
2025 (при неприети ученици около 800):

2026 (при неприети около 500):

Как 2026 хем повече деца са се записали, хем има повече свободни места не ми е ясно.. като допълнителни паралелки има май само в ТУЕС 2х26=52 места. Дали този набор ученици има спад 300 деца спрямо миналия набор?

11634   Брой кандидатстващи 2025
11442   Брой кандидатстващи 2026
-192  по- малко 2026/25

# 657
  • София
РУО е МОН, няма как да има справка за училищата към МК.

# 658
  • Sofia, Bulgaria
Според вас ще падне ли балът за СМГ на третото класиране?
Ако да, с колко точки смятате, че ще падне? Видях статистиките от миналата година и разнородните резултати - за едните паралелки се вдига, за други пада..

# 659
Ще падне. Незаписаните момчета в НЕГ и АЕГ предполагам ще се пробват на трето и четвърто класиране. Не са се записали за да си ги класират пак в НЕГ, ако не им стигне за СМГ или НПМГ. Възможмо е местата да са по-малко и да има деца. които ще се опитват за влязат в по-желан профил.

Общи условия

Активация на акаунт