20.07 – 26.07 – Седмокласници 2025/2026 – Второ класиране

• 35 927
  • 787
  •   18
Отговори
# 765
  • София
Здравейте! За пръв път се включвам в темата, въпреки че ми е безценен ориентир в лабиринта на кандидатстването до момента. Не мога обаче да разбера каква е процедурата при изтегляне на документите от училището, в което е записано детето, в случай, че реши да се пробва за трето класиране. На сайта на училището няма никакви насоки - кабинет или приемно време, в което се случва това. Дали трябва утре сутринта просто да отида на място и да разчитам някой да ме насочи или да се опитвам да се свържа по телефона с молба за информация? Какво бихте ме посъветвали? Притеснява ме, че времето за реакция е доста кратко.
Аз теглих документи, но за 1 клас. Не вярвам да има много разлика. Отиваш в училището и казваш, че искаш да изтеглиш документите на детето. Мен ме накараха да попълня една молба на място до името на директора, че ги вземам и толкова. Не съм се забавила повече от 5-10 мин в училището.
Успех в следващото класиране 😊

# 766
По същия начин е и за 7 кл - отивате в канцеларията на училището и казвате, че желаете да изтеглите документите на детето. 5-10 мин.

# 767
Много благодаря за насоките! И успех на всички продължаващи с епопеята! Още малко остана...

# 768
А всъщност с бал около 345 за природни науки, в кое училище бихте препиръчали за 3-то класиране.
Виждам, че има едно място в 127-мо, но балът е бил 375 на второ класиране.
Какво мислите за 125-то, балът е бил 318, дори и да се вдигне.. би трябявало да е ок.

А 203-то бихте ли то препоръчали, балът там е доста по-нисък..
Други варианти?

# 769
Погледнете и в 105то дали има свободни места.

# 770
А всъщност с бал около 345 за природни науки, в кое училище бихте препиръчали за 3-то класиране.
Виждам, че има едно място в 127-мо, но балът е бил 375 на второ класиране.
Какво мислите за 125-то, балът е бил 318, дори и да се вдигне.. би трябявало да е ок.

А 203-то бихте ли то препоръчали, балът там е доста по-нисък..
Други варианти?

12 су? Не съм гледала дали има свободни места

# 771
  • shumen
Отивате в училището и казвате,че искате да изтеглите документите.

Последна редакция: пн, 27 юли 2026, 00:16 от danaeka

# 772
Отивате в училището и казвате,че искате да изтеглите документите.

?

# 773
До земя се прекланям на децата и родителите им, които са минали седми клас без стрес и зор и са приети на първо класиране, първо желание. И стрес имаше при нас, и зор, и всеки уикенд уроци по двата предмета, емнайсет пробни, учене до късно, буквално цяла година се чувствахме като заложници, не мръднахме никъде и синът ми вместо в желаните хуманитарни паралелки, попадна в Ломоносов. Евала, още веднъж, на всички, които без зор стигнаха до първи ешалон.

# 774
  • пустинята Гоби
Малко са децата, които минават 7 клас без зор и стрес.

# 775
  • shumen
При нас 7 клас мина в уроци по Математика и стрес.Добре,че го приеха моят на първо желание и където иска,че да си отпочинем.

# 776
  • Бургас
При нас мина спокойно цялата работа Simple Smile Детето ходи на индивидуални уроци още от 6 клас./не съм фенка на школите, тя също предпочете да ходи индивидуално/ , за да може да попълва пропуски. Минахме през няколко желани училища в 6 клас,за да може в седми да нямаме нито едно избрано. Но, видяхме ,че с математиката няма да стане и заложихме на училища с утрояване на БЕЛ. Махнахме от списъка изцяло момчешките училища, както и двете най-високобалови в града . Имахме вариант А,Б,В . Естествено имаше напрежение ,накрая. Но,то беше по-скоро от това че всички останали около нас се притесняваха.

# 777
При нас стресът беше само от моя страна. Девойката беше влюбена, все повтаряше, че има други приоритети. Девизът й е "квот', такова!".

# 778
  • Бургас
Забравих да напиша, че четейки тук как майките карат децата да учат стихотворения още от лятото , как знаеха до кой урок са по всичко и как ги караха да решават 1000000 задачи на ден/междувременно пишейки преразкази/ реших че моето дете, милото, хич не е случило на майка Simple Smile 

# 779
И при нас стресът беше основно при мен. И ние бяхме заложници, събота ходеше на японски, неделя на математика, от време на време в петък на бел. Аз знаех,че трябва работа и в къщи и бях почнала от 6 клас. По математика,с бел не съм се занимавала. Знаех,че трябва всеки ден да решава задачи и беше страшна борба ,особено последните 2 месеца,побеля ми косата. Не знам дали си е заслужавала целия този цирк - след изпитите и след резултатите щерката призна, че 2 срок буквално ме е лъгала. Хем съм вкъщи и й вися на главата. Уж решаваше домашната по математика в голямото междучасие в училище - лъгала ме е, не е решавала, уж в нас пред мен решаваше, е, по геометрия,понеже там й е трудно, ползвала Тайно чатджипити. А аз бях толкова горда с нея и със себе си ,че поне я гледам, а другите деца лъжат родителите си, че решават, а го правят с телефона (знам много такива случаи, маиката ми казва,че детето и решава задачи в момента, а то се хвали на щерката,че е взело телефон и го решава така ). Много ме заболя и най-вече за моята нервна система. Благодаря на Господ, че по математика задачите бяха да се вкара малко ум, та се справи, и на моята приятелка, която й обясни основни неща е геометрията така,че тя ги разбра и проблеми с такива задачи на НВО нямаше. Не знам как извади 86.5 точки, наистина. Лошото е,че ако беше извадила по-малко, аз никога нямаше да разбера за това шикалкавене,както и почти никой родител не разбира. Не знам какво трябва да бъде, за да може децата да осъзнаят, че това е важно. Sad. Още имам травма от цялото нещо, 2 години задачи, задачи, задачи ....
За стихотворенията нямаше нужда да я карам, тя в междучасието си ги учеше. Ходеше без телефон в училище и това помага много. Вече ,обаче, няма как да стане, тъй като училището ще й е доста далеч.

Общи условия

Активация на акаунт