Скоро, скоро, много скоро ще стартира Юнско-бебешката родилна офанзива

• 16 147
  • 293
  •   1
Отговори
# 165
Да е жив и здрав Валентин и да радва мама и тате.
Стискам палци всичко да мине леко на всички останали.

# 166
  • Варна
Algara, стискам ти палци за бързо и леко раждане и за една чудесна среща с малко бебче!

Момичета, имам смс от Парлева - "Мерси, и от мен поздрави на всички мами. Аз съм добре и се възстановявам от секциото. Бебчо Валентин е добре, след малко имам среща с него. Леко раждане на всички!"

Съжалявам, че не можах да се видя с варненските мами. Отидох да се занимавам със служебни проблеми, които ми докараха едни продължителни стягания на матката, та сега лежа вкъщи с препоръка от доки да забравя за всичко друго и да си мисля само как с бебчо да сме добре.

Затова се поразходете и вместо мен, щом като светна Слънчо.  Laughing

# 167
  • Варна
Съжалявам, че не можах да се видя с варненските мами. Отидох да се занимавам със служебни проблеми, които ми докараха едни продължителни стягания на матката, та сега лежа вкъщи с препоръка от доки да забравя за всичко друго и да си мисля само как с бебчо да сме добре.
smile3528 я да се спреш малко, работата няма край.

# 168
  • welcome to the Jungle
АЛгара, предменструалните болки са си старт на раждането  Whistling  Blush, а щом е паднала тапата, значи си имаш някакво разкритие   bouquet.
Щом контракциите ти стигнат до интервал на 5 минутки - бягай в болницата  Peace.
Стискам ти палци за бързо и леко раждане  Hug
и едно здраво и хубаво бебенце да ти проплаче в ръцете   bouquet

ДАни, включвам те веднага в щъркелския списък.

Хехее, дет се казва - започна се  bowuu

МАМИТА, коя ще поеме следващата тема ?
Давам зор, че коремът ми се е посмъкнал доста и при последното мерене на тоновете д-р Царичкова отсече, че и при мен щяло да е скоро раждането ( определи го по звука на тоновете, не по техния интензитет или вариабилност  #Crazy) . Та хайде някоя от вас да поеме щафетата, за да не ни заключат темата.

Лилибон, много се смях  за чука по главата на `талянската акушерка  Joy.
Ама хайде, тва добре, щото по-голямата си част мамите на 2 деца споделят, че наистина при второто дете следродилното контрахиране на матката е по-болезнено.

Обачеее  hahaha, акушерката, където ходех на "безплатни" консултации, беше УНИКУМ  #Crazy Sick.
Един път, лежейки да ми търси тоновете на бебето, към 15тата минута натискане на корема ми и неуспешно ръгане на датчика ( ЛАленцето може да потвърди за гениалните акушерски способности на таз женица), ме пробожда право в мозъчния център на веселието и смеха със следния кратък диалог:
 - Какво ще е бебето, момче или момиче? - пита тя.
 - Момче, ще са двама братя - викам аз.
 - АХА! АМА ПРЕДВАРИТЕЛНО НЯМА ДА МУ КУПУВАШ НИЩО!!! НЕ ТРЯБВА!!! КАТО СЕ РОДИ - РОДНИНИТЕ ДА МУ ПАЗАРУВАТ!

и аз  Shocked Shocked #Crazy #Crazy Twisted Evil Close

МАмоу, тази ако е акушерка, аз съм в момента стюардеса на трансатлантически полет  bowuu...

# 169
  • Варна
Драги пътници, затегнете коланите и не пушете! И си дръпнете краката от пътеката, че на стюардесата ни й трябва широко пространство за преминаване!  Laughing

Хайде, като прекосиш океана, да донесеш хубави новини!  Laughing Hug

# 170
Ехе, наистина взе да става интересно. Grinning Успех на всички мамита ,тръгнали да раждат  Peace Лионес ,много ценни съвети даваш както винаги , нали може да падне тапата и без да са изтекли водите и обратно ,да изтечат ,а тапата да стои,но и двете са признак ,че раждането почва? Извинете ме ако ви се вижда тъп в-са ми ,но по преценка на моя д-р и аз ще съм от майските и мисля ,че сега в понеделник ще ми определят дата за секциото,но в случай ,че и мойта беба се разбърза да знам за каво става дума.  Grinning Дани ,и аз си записах телефона ти.   Peace

# 171
Драги пътници, затегнете коланите и не пушете! И си дръпнете краката от пътеката, че на стюардесата ни й трябва широко пространство за преминаване!  Laughing

Хайде, като прекосиш океана, да донесеш хубави новини!  Laughing Hug
Joy  Joy  Joy  hahaha  Joy  Joy  Joy
Чакаме хубавите новини  bowuu

# 172
  • welcome to the Jungle
 newsm62 Ще ти кажа аз "затегнете коланите..." 

lusia , виж тази статия:

Цитат
Кои са симптомите на раждането?
Независимо, че очаквате раждането на вашето бебе от няколко месеца, може да се окаже трудно да разберете кога започва всъщност раждането. Хората казват “ просто ще разбереш” , но това не е никак успокоително. Необходимо е да тълкувате промените на тялото си с приближаването на раждането. Всяка бременост е уникална, но има много сигнали, които ще ви подскажат, че тялото ви се подготвя за раждането. Все пак те няма да ви кажат кога точно ще започне самото раждане. Попитайте своя доктор/акушерка кога трябва да му/и се обадите и кога трябва да отиде в болницата.
Ето и списък на някои общи признаци на приближаващо раждане:
·         Увеличена вагинална секреция: Обикновено чисто и слизесто течение, но понякога може да е кафяво или розово. Това течение може да се появи заедно с началото на контракциите или няколко дни по-рано. Слузестата тапа, която запушва цервикса по време на бремеността, за да предпази вашето бебе от инфекции, може да се разхлаби и изхвърли. Трябва обаче да съобщите за всяко вагинално кървене на доктора или акушерката си.

·         Смъкване на бебето –придвижването на бебето към таза в подготовка за раждането. Може да стане по всяко време -  от няколко седмици до няколко часа преди да започне самото раждане. Ще откриете, че ви е по-лесно да дишате  и киселините ви намаляват. Но натискът от главата на вашето бебе върху пикочния ви мехур, може да Ви накара да уринирате по-често.

·         Загуба на тегло: в резултат на промяната в хормоналните нива, можете да свалите от 0.5 до 1.5 кг в седмицата преди началото на раждането. Това е поради загуба на течности, които са били задържани в тъканите на тялото Ви.

·         Болки в гърба : Тъпа болка ниско в гърба, която идва и си отива.

·         Диария, стомашно разтройство, гадене и повръщане: Можете да изпитате едно или повече от тези състояния преди или в самото начало на раждането, често съпроводени със спазми. Това е начинът, по който вашето тяло отговаря на родилния процес.

·         Спукване на водите: това се случва няколко часа преди началото на раждането, но в повечето случаи не се случва преди началото на самия родилен процес. Изтичането може да е продължително процеждане или внезапно бликване на течност от вагината ви. Ако още не сте в болницата, когато се спукат водите, отбележете часа, цвета и количеството течност.

·         Контракции: Те са най-явният знак за начало  на ражданете, но често объркващ , заради нередовните спазми и фалшивите родилни болки. Може да сте усетили вече тези “Бракстън – Хикс” или още “подготвителни” контракции по време на бремеността, но ще усетите и увеличение на честотата и интезивността им в последните седмици преди раждането. Можете да усетите, че коремът ви се стяга или натежава. Някои жени ги сравняват със силни менструални или чревни спазми.
Как да различите истинските от фалшивите контакции:
Истински родилни контракции
Появяват се на точни и чести интервали
Периодите между контракциите се скъсяват
Постепенно стават по-силни
Обхващат корема и гърба
Вашата активност не променя котракциите
Цервиксът се разширява и изглажда

Фалшиви родилни контракции:

Често се появяват на неравни интервали
Не се променя периодът на почивка между контракциите
Продължителността им варира
Обикновено са в долната част на корема
Могат да се променят в зависимост от вашата активност, като например ходене-почивка
Цериксът не се разширява и изглажда

Изглаждане и разширение на цервикса:  Процесът на скъсяване и изтъняване на цервиксът ви се нарича изглаждане.  Разширението ( разтягането , отварянето )му помага на на главичката на Вашето бебе да премине по време на раждането. Вашият цервикс може да изтънее по време на бремеността и дори да се разшири малко по време на последните седмици, но когато раждането наистина започне, изглаждането и разширението обикновено се случват едновременно.

Гнездене: Много бременни жени получават внезапен прилив на енергия преди да започне раждането и искат да се погрижат за домакинството или да подготвят дрехите и стаята на бебето и дори да излъскат пода на кухнята.

След като сте се чувствали уморени толкова много седмици, е лесно да се поддадете на импулса, но помнете,  че по-важно да съхраните цялата тази енергия за процеса на раждането.

Тъга - когато раждането се превръща в близка реалност, някои жени изпитват чувство на загуба на интимната връзка, която са имали с бебето си. Появява се и загубата на интерес към самата бременост.

Превел за списание тема = Radostche 

Аз помня, но не в детайли, че при падането на тапата, родилният процес може/трябва да започне в рамките на около 168 часа, а при изтичане на водите - до около 48 часа. Обаче съвсем не претендирам за точност на спомените ми от преди 2 години Crazy.

Аз като започнах да раждам - имах цял ден болезнени контракции, в ранния следобед д-р Стаменов ми свали по време на гинекологичен преглед тапата, а водите ми ги спука в болницата, когато разкритието ми беше към 5 -6 см.
От лекциите в училището помня, че има предни и задни околоплодни води. Предните са няколко супени лъжици и са между главата на бебето и шийката на матката и изтичат, когато се спука околоплодният мехур. Задните са доста по-голямо количество и главичката на бебето им се явява естествена преграда и тапа. Щом има наличие на изтичащи води трябва да се прекрати секса ( за тези, които още го практикуват), защото има опасност от инфектиране на бебето и останалата част от водите.

Наскоро четох хубав съвет - за да се ускори раждането - най-подходящата поза за майката е да е клекнала Blush. В болницата незная колко ще ми разрешат да я практикувам, но у дома ще опитам  Flutter
Естествено, чак като слезна от самолета, че преди това - турболенции, али-бали, старшно е  Joy Joy Joy

Последна редакция: нд, 20 май 2007, 06:45 от Lioness

# 173
Опалка, здравейте и от мен! Днес времето беше супер за разходка, но мамитата не бяха се подготвили за разходка, а за кафенце! Следващият път ще ги завлека из морската ако трябва насила  Simple Smile Аз все пак си направих нужният джогинг и сега разпускам пред РС-то и чакам ония от вратата да дойдат да си довършат нещата, но още ги няма! Не издържам и ще се похваля, ще ставам ЛЕЛЯ! Най-интересното е ,че брат ми не ми е казал още, майка изкодоши работата, та сега чакам брат ми да ми се похвали! Ама и снахата нищо не казва  Wink Уф из4ака ми се чакането,тия с таз врата ще ги заритам! Успех на раждащите майчета! То май май мам4етата с термин началото на юни ще родят последни, кото се метнахте от сега! Недейте да ходите на дискотеки, ами коя каза че ще ходи на концерт на Джордж Майкъл! Е тя ако не е родила до тогава тогава със сигурност ще роди!Всичко в кръгът на шегата
 Wink Е това се казва статия Лионес! За първескини като мен е направо 6!

# 174
Добър вечер на мамчетата,
Много ми е интересно каква е тази тапа?
На мене ми е първо раждане и не съм изобщо запозната с тези работи.
В четвъртък ходих в Света София на определяне за секцио и един лекар без да ме преглежда само ми каза ,че трябва да влеза на 30 май за изследвания. muhi muhi muhi
Ако стане нещо дирекно ли трябва да отида в болницата.
Така ме много страх,защото нямам лекар.
Приятна вечер на всички beer beer3

# 175
Лионес,благодаря за статията и всичко ,което си ми написалаи от предишното ти раждане със сигурност ще ми е от полза.  Peace Уси ,непомна дали и аз съм се хвалила за това ,че и аз ще ставам леля,и съм много щастлива ,че със сестра ми(моята сладка близначка ,която обожавам) ще си родим децата в една и съща година,но за съжаление в различни държави (тя от 7 год. е в чужбина)

# 176
  • Варна
Айде на лелинството! Само сега промоция - две на цената на една!  Laughing Да са ви здрави и щастливи сестрите и братята, а бъдещите бебчовци да си играят хубаво и да се обичат много!

Което пак ми напомни 3-годишната ми племенница как нежно говореше на 1-годишния ми син :"Чечо, не късай цветята, в тях има витамини!"  Laughing

Сега си лягам, утре кой ще се хвали с ново бебе?  newsm08

# 177
Ивет, как така нямаш лекар? Този, който ти следи бременността няма ли да ти води и раждането? Ако не, помоли го да ти препоръча екип или поне да те насочи към болница. Имаш ли вече обменна карта и направление?
За тапата - няма страшно. При мен тапата падна около 5 вечерта, в 8:30 докторът ми пукна мехура, за да ми изтекат водите и след краткотрайни контракции родих в 9:45. Иначе ако видиш, че си прокървила (но не с ярко червена кръв), значи най0вероятно е точно тапата.
Само не се шашкай, всичко ще бъде наред!  bouquet
Алгара, зачестиха ли контракцийките? Айдеееее, бебо идваааа.... Mr. Green
Лилибонче, и аз искам да се "олеля" вече Mr. Green ама вместо това само аз плескам племенници на сестра ми и братовчедите, а те се ослушват! Whistling

# 178
  • временно във Пицеландия
И аз искам да съм леля,как става номера бе момичета?че сестрами не мога да я излъжа дори да се събереда живее с някой,ще има укротяване на опърничавата сигурно ако някой младеж се навие сериозно.  Laughing а може да чака аз да завърша с бебеправенето и така поне да има наследство от количка,легълце,дрешки,играчки и най-вече опит за споделяне и помощ.иначе и на мен би ми харесало да са връстници братовчедите,ние сме 4 момичета първи братовчедки на една възраст и  е голям купон наистина.
 тапа при мен не беше изтичала,така че не е задължително,но изтечели знам скоро е събитието  Peace
аз си взех днес изследванията от вагиналния и "дупешкия" тампон и имам гъбички,ужаст!!!! но гледам да не се панирам до понеделник,така или иначе ще ги лекувам,да се вайкам излишно няма да ми помогне.дано само ги изтребя до край навреме  Praynig затов асъм малко вкисната сега  Rolling Eyes

# 179
Добро утро на всички мамчета,
Как сте днеска,
благодаря на mom_an за информацията.Имам лекар който ми следи бремеността в нашата болница но в Света София(бившата Тина Киркова)отивам само с направления от моята гинеколожка.
Какво преставлевава тази тапа?
Как трябва да прокървя?
Много почва да ме е страх
Днес навърших 37 г.с.и почвам 38 г.с.

Общи условия

Активация на акаунт