"Обичам" Топлофикация - тема 9

• 1 791
  • 44
  •   1
Отговори
# 30
  • гр.София
monii, регистрирах се в сайта им и онлайн си заявих услугата, резервирах час и платих.

# 31
monii, регистрирах се в сайта им и онлайн си заявих услугата, резервирах час и платих.
Благодаря!

# 32
...
От СВ по Коледа ми дадоха някаква брутална цена. ( Но там, доколкото знам е включен и отчета като суми,та се изравняват горе- долу)
Защо отчета като сума да е скъп? Нали уж това беше целта да поевтинее услугата и да се облекчи? Не стига че са скъпи тези водомери, плюс монтаж, плюс пломбиране, а и отчетът поскъпва, безумно е!
Така ме дразнят, че ми иде да ги отрежа и да си взема бойлер.

# 33
  • гр.София
На Техем цените са като на Далсия.
Затова,че отчитат данните и ги подават към Софийска вода доставчиците събират годишно по ок 20 евро на апартамент. ( СВ не събира тази такса)
Каквото и да е ,топла вода и парно са нещо,от което последно бих се отказала.

# 34
Добре е да се знае, че топлинния счетоводител /при мен е Далсия/ подава отчети за студената вода на тримесечие. Една година и аз плащах за тази услуга, но на такъв период не ми е опция. Затова спрях тази услуга и сама си подавам онлайн отчет за всеки месец - работа за 5-10 мин. максимум. Не го правя заради плащането на исканата сума, но отчитам и апартамент под наем, на сина ми, така че всичко ми е по-точно.

# 35
Аз и сега си отчитам консумацията от приложението на СВ.

Ще може ли и в бъдеще?
За това ли ще ми искат 23€ годишно Нелбо? За отчет на дистанционен водомер, като че ли ще го копаят с лопати!
Ще им звънна да ми обяснят подробно. Не ми е за парите, но ми писна да спонсорирам некадърници и крадци и мошеници.

# 36
Самоотчетите се изпращат на СВ както тримесечния отчет, направен от топлинния счетоводител. Тези 20 евро годишно се плащат на счетоводителя защото някой се занимава с тази работа. Няма връзка /дигитална/ между счетоводителите и СВ.

# 37
Не разбирам - с коя работа да се занимава топлинния счетоводител?
Тези 23€ са ако искам да сключа договор с топлинния счетоводител за ежемесечен отчет:

Имат си връзка със СВ и то не само дигитална, а и много финансова, и за това трябва аз да им плащам, щото инкасаторите остават без заплати, така ли? А, мерси. Оставам си на самоотчет, и то ако въобще тук ще остава топлата вода. Не им ща "услугата".

# 38
Никой не кара никого насила, въпрос на собствено решение е. Топлинният счетоводител така или иначе си отчита топлата вода (подгряването ѝ), СВ приема самоотчети, но на тримесечие минава инкасатор, за да отчете реалния разход. Поне при нас е така. Иначе Пенчо съседа може да си отчита 0 консумация и ти да му плащаш разхода. Като се премине изцяло на дистанционни водомери, сигурно ще се промени и методиката на отчитане.

# 39
Точно така.
Няма причина да ми се увеличава цената на услугата с 23 евро на година. Дори може би трябва и да се намали, защото вече инкасаторите ще спестяват много време, а и няма "Пенчо съседа да си отчита 0 консумация и ти да му плащаш разхода".

# 40
Точно така.
Няма причина да ми се увеличава цената на услугата с 23 евро на година. Дори може би трябва и да се намали, защото вече инкасаторите ще спестяват много време, а и няма "Пенчо съседа да си отчита 0 консумация и ти да му плащаш разхода".
Пропускаш, че освен лични водомери има и общ за входа. И ако някой крие или не отчита разход, в един момент се появява разлика между отчетено и изразходвано във входа и това, което е в повече, се преразпределя между всички, та пак ти му плащаш на хитреца. Не може да не си забелязала, че през 3-4 месеца или половин година получаваме по-високи сметки. До голяма степен точно заради такива Пенчовци 🙂 Затова от инкасатори и периодичен реален отчет си има нужда.

# 41
  • София
Голяма любов се очертава при мен!
350 евро изравнителна сметка! Явно пълня басейни с топла вода!

# 42
Само топла вода ли ползваш?
За да се видят как реално стоят нещата, е добре да се сравни с предишни години. Колко за вода, колко за отопление, колко сградна. И колко общо!
При нас ми прави впечатление, че в последните години се въртим около една и съща годишна сума. Понякога ни връщат, понякога имаме за доплащане, явно зависи какви прогнозни са определили и събирали, но големи изненади в крайната сума няма.

# 43
  • София
И отопление на малка гарсониера, цялата зима радиаторите ми бяха на 3. Плащала съм към 100 лева на месец зимата и си мислех, че съм ок. Не мога да проследя предни години, аз съм тук от 2 години. Миналата всичко беше ок, даже смених водомерите, та си мислех, че ще ме отчетат по-точно.
На всичкото отгоре, аз не съм редовно вкъщи, съответно не ползвам много вода.

# 44
Това е доста високо потребление. Може би апартаментът не е добре изолиран.

Общи условия

Активация на акаунт