СОЦ мебели

• 311
  • 7
  •   2
Отговори
Здравейте,
Какво правите със старите мебели от времето на социализма – секции, шкафове, столове, скринове и др.

Искам да променя интериора вкъщи като освежа и модернизирам пространството. От една страна, не са лоши като качество на изработка, доста са здрави и функционални и ми се струва жалко да отидат направо за отпадък. От друга страна, изглеждат остарели и не могат да се впишат в по-съвременен интериор.

Чудя се дали няма хора, които ги взимат, правят им проект дизайн и ги модернизират.

П.С. Много се чудя какво да правя и със старите чинии, сервизи и други.

# 1
Пробвайте да ги пуснете в OLX или по разни фейсбук групи за винтидж неща - този стил си има фенове.

# 2
Здравейте,
Какво правите със старите мебели от времето на социализма – секции, шкафове, столове, скринове и др.

Искам да променя интериора вкъщи като освежа и модернизирам пространството. От една страна, не са лоши като качество на изработка, доста са здрави и функционални и ми се струва жалко да отидат направо за отпадък. От друга страна, изглеждат остарели и не могат да се впишат в по-съвременен интериор.

Чудя се дали няма хора, които ги взимат, правят им проект дизайн и ги модернизират.

В тази тема може да разгледаш какво правят форумки със стари мебели, а в случай, че ти се занимава може да получиш и много ценни съвети как да си разкрасиш/модернизираш твоите.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1765673

В тази пък може да разледаш добри примери какви красиви маси може да аражираш дори със старинни сервизи(само дапса запазини и здрави) и с лична фантазия, стига да ти е приятно да го правиш. Иначе в ОЛХ може да продададеш всичко, което прецениш, че няма да ти е от полза и не ти се занимава да го променяш, така че да ти се върже с по-съвременен дизайн на жилището.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1834443

# 3
  • София
Аз бих изхвърлила големите мебели и бих запазила само нещо мид-сенчъри от типа на двойка фотьойли, скрин с крачета, малки масички и подобни.

# 4
Здравейте,

Баба ми си беше взела точно от обява в олх или базар стара секция, но супер запазена. Пуснете я в някой от сайтовете, според мен ще има кой да хареса мебелите.

# 5
  • Melmak
Свекърите имаха такива соц мебели и свекървата си реставрира един бюфет сама. Аз хич не оценявам мебелите от това време, грозни са ми и еднакви. Обаче тя си го обича тоя бюфет, изшкури го, после го лакира и седи в една стая, наредила си го е с чаши. Обаче тя е в къща и има стаи много.
Аз съм виждала разни проекти из пинтерест, май с тебеширена боя ги правят и изглеждат добре.

# 6
Пред годините тези мебели ги командировах на тавана основно, и един шкаф - на терасата. На тавана не търсех естетика, а функционалност: там държа извънсезонните дрехи и обувки, коледна и великденска украса, излишни в момента сервизи, лопати за сняг и други такива неща. Нужно ми е доста място за съхранение, но исках да не са ми нахвърляни вещите, а да има подредба и все пак да не трупат прах. Това измислих - да си "рециклирам" старите мебели и мисля, че за моите цели се получи добре.

Ако тази идия ти върши работа, дори размерите да не ти пасват, мебелите винаги могат да бъдат разглобени и после сглобени в друга конфигурация. Нужни са ти винтоверт, видии и евентуално метални ъгълчета. В крайна сметка плоскостите струват пари, а ти ги имаш в наличност.

# 7
Изхвърлям ги или ги продавам, но бих искала да се освободя от тях и да влезе в къщата нещо ново.
Изпълненията за подобряване и осъвременяване не ми допадат. Евентуално има смисъл за мебели от епохата преди социализма.

Общи условия

Активация на акаунт