Какво повече НЯМА да купя -30

• 12 367
  • 116
  •   1
Отговори
# 105
Най-малкото да измислят нова по-удобна опаковка. Това с тенекията е доста остаряло и очевидно е опасно. Аз ако случа на парчета, които сами да излизат без да натроша сиренето, е късмет. Иначе ме е страх да не се порежа на тенекиения ръб. Когато ядях млечни ми бяха любима марка. Скоро не съм ги купувала.

# 106
Тенекията е класика за дълго съхранение, но да сменят доставчика. А иначе аз, след като я отворя, с едни клещи приплесквам останалото ръбче към стените и то реално изчезва. После просто обръщам кутията и сиренето пада в ръцете ми.
https://www.cablecommerce.bg/wp-content/uploads/2018/05/0306180011.jpg

# 107
Кисело мляко “Каймакани” 👎🏻
Няма каймак,рядко е,има блудкав вкус и ми миришеше на пластмаса/може от опаковката да е/

Точно това влизам да напиша. Освен блудкав вкус, и видът му беше същия - все едно раздрусано и пресечено. Уж се води фермерско. Няма да повторя!

# 108
Купих майонеза Олинеза с чесън. Малка кутийка. Отварям я... чисто бяла на цвят. Викам... я да прочета съдържанието. Ами то няма яйца вътре, няма изобщо яйчен прах. И сега си разсъждавам... трябва ли да се казва майонеза в такъв случай?
Защото майонезата е емулсия от яйца и олио.

Не бих повторила повече, ужасен вкус. Че и без яйца!

# 109
Да не е била млечна майонеза?

# 110
Майонеза се прави от олио и прясно мляко

# 111
  • софия
Оригинално майонеза се прави от сурови яйца и мазнина. Понякога правя с варено яйце, но не е същото. Може да се направи и от прясно мляко и мазнина, когато не си сигурен в качеството на яйцата или имаш предпочитание към млечна майонеза.

Последна редакция: чт, 27 авг 2026, 18:21 от zvаnchе

# 112
Има различни вариации и вкусови предпочитания, но майонеза става и само с олио, мляко и лимонов сок+ подправки. Обикновено когато има яйца в купешката се описва, че е с яйца... може би за алергени и тн

# 113
То има и веган майонези, ако за това става дума. Но класическата майонеза си е точно с яйца (фабрично по-скоро с яйчен прах).

# 114
Олинеза имат много варианти на майонеза. Ходих и разглеждах, класическата е с яйчен прах, купих и нея да пробвам. Още по-ужасна е! Simple Smile
Оставам си на Heinz.
Мога и сама да си направя майонеза в пасатора, но сурови яйца не желая да ям.
Пробвах с варени, но не е същия вкус.

# 115
Vanne, щом не ти е проблем да си направиш сама майонезата, можеш да си я направиш и с топла/гореща мазнина.😀 Аз съм правила с разтопено масло или със смес от масло и зехтин (загряването беше заради маслото в моя случай, не заради това дали искам да ям сурови яйца или не). Според мен яйцата си преминават достатъчна термична обработка така.🙂

# 116
  • софия
Опитай с прясно мляко. 2:1 е съотношението мазнина:мляко. От домашноприготвяната тя най ми допада като вкус. Слагам лимон, малко горчица. Не правя със сурово яйце, че ме е страх.

Общи условия

Активация на акаунт