Какво повече НЯМА да купя -30

• 9 614
  • 92
  •   2
Отговори
# 90
Маслото си е масло. Чиста игра на думи. Не винаги масло значи чисто краве масло, ако ме разбирате.

Не, не те разбираме.

Продуктът определено е менте, нарочно етикетиран по начин, където поради шевицата не се вижда "с", а центрирано под картинката е само "масло".

Масло за мен означава краве масло.

По тази логика да произведат "със зехтин" - слънчегледово олио с 10% зехтин (макар че по-трудно ще скрият "със") Grin

Не разбирате пазарните механизми за законна заблуда. Дори палмовото масло е полезно за определени неща и в определени количества, което го прави разрешено за използване. Дали ще е с олио или с нишесте, става менте, когато пише, че е чисто краве масло, а всъщност има палмово масло. Но когато пише, че е масло или с масло пред закона са чисти. Това е мое мнение. Не е задължително да съм права.

# 91
Точно така е, но все пак могат да ги накажат за заблуждаваща реклама. На времето имаше един такъв казус с "Узаки Зорбас" - нашенска мастика, която внушавала с рекламата, че е гръцко узо. Но то беше за реклама и само ги накараха да я спрат. Иначе се продава и сега, но си пишат, че е българска и всичко е ОК. Тук може да ги накарат да сменят опаковката и толкоз.

# 92
Заквасена сметана на "Саяна" /по принцип от този бранд съм купувала 2-3 пъти само насипно сирене за баница или миш-маш, знам, че не е най-доброто/. Сега, по други причини, не за готвене, купувам сметана за добавяне на 2-3 лъжици към кисело мляко. Доволна съм от сметаната на Лидл, 12%, вкусна е, но нормално за процентите не е много гъста, както и на Данон - 20%, учудващо за мен, има някакъв вкус. Но "Саяна"-та е гадост, дори и в кисело мляко променя вкуса му към лошо /ползвам една и съща марка/. За готвене - не знам, не съм, и няма да я пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт