Как да се подготвя психически

• 133
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте.

От скоро със съпругът ми мислим да започнем да пробваме за бебе. Той се чувства готов, аз също, но не знам защо прочетох няколко поста тук и я редит и се уплаших от хората които разказват как им се е разпаднал брака едва ли не след бебе, как жените се чувстват емоционално зле от факта, че не могат да приемат себе си в новия вид.
Разбирам, че това е сериозна стъпка и не мисля че някога ще се чувствам напълно готова, но все пак искам упора и успокоение, че не е чак толкова травмиращо всичко.
Наясно съм че зависи и от самите родители и колко участва във всичко мъжа също, но ме е страх, наистина ме е страх.

# 1
  • Melmak
Никой не е бил готов да стане родител, защото преди да имаш деца не знаеш какво е. Няма и точен момент за това. Аз съм от тези със следродилната депресия. Най-тежкия триместър от бременността беше четвъртия. Хормоните след раждането ми се отразиха зле и имах много проблеми. Все още страдам и не приемам новото нормално. Изобщо не е лесно, за мен няма как предварително да се подготви човек психически.

Общи условия

Активация на акаунт