Име за сестра на София

• 500
  • 22
  •   3
Отговори
Здравейте, с мъжа ми очакваме момиченце, но още се колебаем за името.
Фаворита на мъжа ми е Диана, на мен ми харесват Емилия, Елеонора.
Каката се казва София и за мен е важно да звучат добре и хармонично двете имена едно до друго, да има българско и международно звучене, да има имен ден спрямо православния календар, да има хубаво галено име. Не харесвам нито кратки, нито прекалено дълги имена. За Диана резервите ми например са, че звучи по-грубо от София, цял живот ще я питат с “а” или “я” се пише, или направо ще го бъркат като изписване. За мен фаворит е Емилия, някак най-хармонично ми звучи до София. Какво мислите?

Последна редакция: пн, 27 юли 2026, 11:31 от evelynna

# 1
От изброените - Диана.

# 2
Гласувах за Елеонора от анкетата. Емилия също става. Диана - не.

Кристина и Лидия ми хрумват без замисляне.
Изабела, Луиза...

# 3
Диана звучи най-добре от трите.

# 4
Елеонора ми звучи най - добре от трите.
Диана точно, че всеки път трябва да уточнява как се пише не ми харесва. Иначе много харесвам Даяна, там се чува как се пише името и много ми харесва до София. 
Ако приемате преложения - Изабела стои добре до София.

# 5
  • София
От трите най-много ми харесва Диана, но най-добре по звучене до София ми змучи Емилия.

# 6
  • Стара Загора
Ана, Анелия

# 7
От трите харесвам най-много Елеонора, най-малко Емилия.

# 8
Най-хармонично до София винаги ми е звучало Елена.

Отговаря на всичките ви критерии. Има галено име, не е твърде кратко, еднакъв брой букви със София, еднакъв произход (гръцки), красиво значение (пламък, огън), много сериозна философска, историческа и християнска тежест, има голям имен ден. Име с родословие.

Също е международно и всеки знае как се пише и произнася. Диана, ако се изписва Diana на латиница, англоговорящите масово ще го четат Даяна и ще трябва да се обяснява.

# 9
До София ми звучат добре Изабела, Луиза, Елиза и от вашите Елеонора. Даже мисля, че с Елеонора става чудесна комбинация.
И двете са царкси имена. Аз обичам точно такива. Хем е познато, хем не е много разпространено, хем си отива много със София. Галени има разнообразие -Нори, Ели, каквото си изберете. Нори и Софи, чудесна комбинация😊
Диана бих го изключила автоматично. Някак София ми е в пъти по-красиво и нежно и все ми се струва, че и другото трябва да е такова.
Виктория също много се връзва със София.
Познавам две семейства, в които големите дъщери са София, а малките Виктория. 😊
Вместо Емилия, предлагам Ема или Емилиана. Спрямо Емилия те винаги са ми харесвали повече.

# 10
Глас за Елеонора от мен!

# 11
Здравейте, с мъжа ми очакваме момиченце, но още се колебаем за името.
Фаворита на мъжа ми е Диана, на мен ми харесват Емилия, Елеонора.
Каката се казва София и за мен е важно да звучат добре и хармонично двете имена едно до друго, да има българско и международно звучене, да има имен ден спрямо православния календар, да има хубаво галено име. Не харесвам нито кратки, нито прекалено дълги имена. За Диана резервите ми например са, че звучи по-грубо от София, цял живот ще я питат с “а” или “я” се пише, или направо ще го бъркат като изписване. За мен фаворит е Емилия, някак най-хармонично ми звучи до София. Какво мислите?

Защо не промените Диана на Даяна и никой няма да я пита с а или с я.
Освен това Даяна и София звучат страхотно - това са аристократични имена, известни в целия свят, без проблем за произношение на други езици. Има известни принцеси София и Даяна. Прекрасни имена.

# 12
Мои приятели ги кръстиха София и Анна. Харесва ми комбинацията.
От изброените Емилия, и двете ще имат имен ден и хубави умалителни.

# 13
Емилия определено

# 14
  • The point of no return
Емилия! Много добре стои до София, а и на галено Еми, Емка е много сладко!
И да ви кажа, че извън България се харесва много името. Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт