Booking.com – 13

• 5 293
  • 107
  •   1
Отговори
# 45
Гледайки ползите, няма много смисъл от ниво 3
10-20 % намаление, но според хотела
Ниво 2 е 10-15%, все тая
Ако този ВИП е каквото пише, съвсем никакъв смисъл няма.
Да не говорим, че ниво 1 се получава само като се запишеш преди искаше няколко нощувки. Въобще не си струва да се занимава човек с това.

# 46
Ниво 1 е за зарибяване, логично е там да е най-изгодно, как иначе ще привличат нови клиенти?  Едно време за ниво 1 трябваше определен брой резервации, сега, ама разбира се, нали всеки да се радва, че е Genius.  Или VIP.   Или каквото там му натиска бутончето дето развързва кесията, или кредитната карта, все едно.

# 47
Здравейте, извинявам се ако е отговаряно в предходната тема, но не успях да намеря с търсачката. Имам следния казус: имам резервация за Тирана за две нощувки след 5 дена. Вчера вечерта хостът ми написа съобщение, че съжалява, но за тези дати апартаментът бил зает и не можел да изпълни резервацията ми. Но при мен тя стои потвърдена и активна. Апартаментът, както и повечето други които гледах в Албания, е с плащане на място. Няма безплатна анулация. Хостът не предприема нищо за да я анулира от негова страна. Писах на Букинг през Помощния център към резервацията, но никой не ми е отговорил до този момент. Какво ще ме посъветвате да направя?
pru, какво стана, реши ли се казуса, компенсира ли ви booking?

Мен миналата година за пръв път ми се случи хост да ми звъни по телефона да ме кара да анулирам, за да прескочим букинг и да ме настани директно на "честна дума". Бях описала случката тук, та се интересувам от подобни казуси, да знам как действат от букинг.

В моя случай фиктивно приех в разговора, но веднага анулирах, имахме опция за безплатна анулация и директно си резервирах друг хотел.
В booking обаче писах точната причина за анулацията, имаха го като опция, ама още си съществува обекта, не знам дали ги санкционират по някакъв начин.

# 48
Здравейте! Въпросът ми може би е елементарен и предварително се извинявам, но за първи път ми се налага да отменя резервация.
Искам да попитам хората с повече опит дали следното: “You may cancel free of charge until 5 days before arrival. If you cancel in the 5 days before arrival, the cancellation fee will be the total price of the reservation. If you don't show up, the no-show fee will be the total price of the reservation.” при посочен cancellation fee 0 € и total cancellation cost 0 € означава, че ако отменя резервацията преди въпросната дата, то заплатената вече за нея сума ще ми бъде възстановена?

# 49
Да, при отмяна до 5 дни преди престоя няма да ви вземат пари, или ако вече са взети ще ги върнат.

# 50
  • Sofia
Мен миналата година за пръв път ми се случи хост да ми звъни по телефона да ме кара да анулирам, за да прескочим букинг и да ме настани директно на "честна дума".

В моя случай фиктивно приех в разговора, но веднага анулирах, имахме опция за безплатна анулация и директно си резервирах друг хотел.

Това пък защо? Много домакини звънят и искат настаняването да мине извън Booking. Това е нещо нормално и не буди съмнения принципно.
В миналото, когато все още не използвах кодове за cashback, много често сме се съгласявали, защото са ни предлагали по-ниска цена, спрямо тази, на която сме резервирали.
Така и двете страни печелят, на практика.

# 51
  • София
Печелиш докато не останеш някоя вечер на улицата заради честната дума на някой, който както мами партньорите си, така би измамил и всеки.

# 52
  • Sofia
Не е драма – както казах, за толкова години не сме имали издънки. Peace Пък и да стане нещо, голям праз, все сме щели да се оправим.

Спряхме да се съгласяваме да отменяме, след като почнахме активно да използваме кодове, защото не ни излизаше сметката.

Но аз от известно време насам яко се дразня на Booking, особено откакто направиха така, че вече почти не можеш да прилагаш чужди кодове, та нямам никакви скрупули да ги прескачам, когато мога. И без това са безполезни в много случаи. На мен лично ми скъсаха нервите за немалко неща. Ама, хайде, да не се напрягам точно преди лягане...

# 53
  • Berlin
Само хотели буквам през тях, и то напоследък само за междинни нощувки, никой не ми се обажда да отменям.
Иначе за тази година близо 10 пъти ми пратиха код, успях да използвам само един.

# 54
  • София
Забелязала съм, че след завършена резервация се активират да ми пращат кодове, когато изобщо не ми трябват.

За всички, които искат да достигнат ниво 3, не че има келепир от него, мога да дам следния хак. При наша екскурзия до Барселона резервирах всичко през Букинг - нощувки, транфер от и до летището, билети за различни забележителности, които накъсах на отделни резервации, понеже бяхме повечко хора. Всяка една покупка се води отделна резервация и така отидох до заветното ниво 3.

Обаче голяма греда се оказа закупуване на билетите за автобусите хоп он - хоп оф. От Букинг ги получих с баркод, а не с кю ар код. И не ни пуснаха в автобуса. На място се наложи да действам бързо и купих нови билети за повече от 350 евро. Още тогава писах на Букинг. Обадиха ми се от нидерландски номер, три пъти говорихме, обясних им, че никой не им приема баркодовете и в крайна сметка доста бързо ми върнаха сумата. Неприятна ситуация беше, но като цяло съм доволна от тях, защото са коректни, но и аз съм доста настоятелна и никога не бих си оставила магарето в калта.

# 55
Аз, понеже тази година пътувам почти всеки месец и не са ми изпратили нито един код гадовете. Добре, че има групи, където добри хора споделят излишните им, та успях да си намеря два за двете по-големи резервации.

# 56
  • Berlin
Аз не бях буквала с тях  от поне 1 година, но още от януари започнаха с кодовете. Просто последният код се падна сега точно преди да тръгнем на път с колата, а в такива случаи буквам с тях, докато сме на път,  за междинна нощувка, ако се наложи. Няма директна връзка с резервациите.

# 57
Един познат сподели за ВИП нивото, че му се предлагала по-ниска цена на хотели, ако плати обаче веднага(ако е с анулация, при анулиране ще си му върнат парите, но за да грабнеш намалението, трябва да платиш веднага..), но е подвеждащо, защото той докато разглежда местата за настаняване вижда тези по-ниски цени, а не се вижда, че тази цена се получава, само ако платиш като ВИП, веднага Wink. Може би има и други неща, но само това ми сподели, даже не знаеше, че е ВИП, ама провери и това се сети да сподели.
Някой с ВИП да сподели дали може да се филтрира, така че да виждаш цената, без да трябва да платиш веднага, например..., както си има филтър с безплатно анулиране, и не виждаш като най-ниски цени тези без анулация...., интересно ми е...
**защото това за ВИП възможността да платиш по-малко, ако платиш веднага го виждаш само на финалната стъпка...

# 58
  • Milano
Аз съм с Вип ниво, което е под трето. Не плащам веднага никога.
Честно казано не знам какви предимства има.

# 59
аз съм ниво 2, следващото ми е 3, това ВИП явно няма нищо общо с напредъка....

Общи условия

Активация на акаунт