Манифестирате ли?

• 636
  • 28
  •   7
Отговори
  • софия
Здравейте, манифестирате ли? Случвало ли ви се е да си помислите/пожелаете нещо и то да се сбъдне? Аз например имам хубави, но и лоши примери. Приятели си закупиха автомобил, пристигнахме в София, слязох от новата им кола и ми мина мисъл, че ще се ударят. След 10 мин точно това ми казаха, имаше само поражения по колата слава богу. Наскоро си казах трябват ми повече пари, много скоро ми увеличиха заплатата с малко. После си казах, че ми трябват пари за храна и вет за кучето, близка без да съм казвала нищо ми подари сума пари точно за храна за кучето, останаха и за преглед при вет. Последното прясно е, че си казах че ми трябват пари за ГО на колите, мм пристига и ми дава пари, продал част от старата ми кола, така че пак станаха нещата. Simple Smile Знам, че манифестирането изисква постоянство, но ето, пожелавам си нещо целенасочено и то става, засега Simple Smile

# 1
Почти никога не ми се е случвало. Колко пъти съм искала да си купя нещо, за което нямам пари и съм си мислила как намирам пари на улицата. Никога не ми се е случвало. Намирала съм много пъти пари на улицата, но никога, когато искам. Но в отрицателен смисъл ми се е случвало. След последния вирус, който прекарах миналата есен, ми се появи световъртеж. Така, както си лежа, ми се завърта главата. По едно време мина. И както един ден се сещам, че отдавна не ми се е въртяла главата, на другия ден ми се завърта. Това ми се случва на няколко пъти. Точно когато реша, че този проблем е отминал и току се пияви.

# 2
  • Down south
Какво значи да манифестираш?
Нещо, като мислено изразяване на желание и сбъдване?

# 3
Мисля, че всички манифестираме, но предимно в отрицателна насока, поради убеждението, че е много по-лесно да се случи нещо лошо. Мнозинството не може да приеме, че утре може да се случи нещо прекрасно.

# 4
  • София
Много манифестирам, но понякога нещата тръгват надолу и хич не ми се получават с месеци. Например, в момента съм без работа и без пари.

# 5
За първи път чувам за това ново модерно значение на думата, дето не го пише по речниците.
Това ми звучи като някакво вярване, че чрез мислите си можем да променим света около нас. А това не е много здраво. Позитивното мислене е едно. Да вярваш, че мислите ти могат да предизвикват събития е съвсем друго. Нереалистични очаквания някакви, които могат да ти докарат доста разочарования в някой момент.
За пари ходя на работа. Общо взето за лоши неща не мисля, а хубавите са мечти. Тях гледам да ги сбъдвам.

# 6
Пълни глупости е манифестацията. Модерно е, всеки второ говори за това, без значение разбира или не. Прочел две книги и се смята за експерт. Честно казано съм супер скептична към такива глупости. Като искаш нещо действаш, опитваш се, трудиш се. Или става или не. Повечето ми мечти да се снимали. Много пити съм си помислял нещо и то е ставало. За мен е чист късмет и благоприятно стечение на обстоятелствата.
И труд и усилия. Ето сега искам да стана йога учител. Колкото и да си го манифестирам, без обучени и курс и много учене и усилия от моя страна няма да стане. Съответно записах се.
Не чакам, да мисля, да си въобразявам, да чертаят планове, да се надявам. Захващам се и това е. Нереалистично ми е това. Цялата работа ми звучи ала-бала. Не вярвам в това. И в случайности не вярвам. Гледна да се опитвам да си с идвам мечтите. Модерни залитания, пропагандирани през последните години. И хем съм много отворена към такива идеи, хем баш в тази грам не вярвам.

# 7
Опитвам от няколко години съзнателно да го правя. При мен усетих, че има много настояване, което пречи. Имах пролетта една много силна случка, когато не преднамерено "манифестирах". Просто много силно ми се прияде шоколад на определена марка, която не се намира лесно. И много пъти си помислях много силно - ах, колко много ми се яде, ще потърся на път за офиса, може и да няма, ще си купя нещо подобно. T.e. силно намерение и пускане. В първото магазинче, в което надникнах, имаше 14 вида от този шоколад. Сега имам ситуации в които имам силна картина в главата и да се прояви по някакъв начин (не винаги забелязвам). Но съзнателно не съм се научила още. Освен това четох, че по-добрия начин за манифестиране е "квантов скок", "новото Аз", да се превърнеш в човека, който има това нещо, което искаш, т.е. да бъдеш на вибрацията на желанията си. По-скоро усилията ми са насочени към вътрешна промяна.

# 8
Никога не ми се е случвало да манифестирам нещо (положително, разбира се) и то да се сбъдне. Приемам, че е защото съм го правила със скептицизъм Simple Smile

Но друго съм забелязала. Животът често е една много нестабилна конструкция, като къщичка от карти и уж всичко изглежда наред, в баланс, но е достатъчно едно нещо да се загуби (работа, да се разболееш, детето да се разболее, и пр.) и всичко тръгва надолу. Може би трябва изначално да крепим къщичката от повече страни, да имаме хора за взаимна подкрепа, за да не се срути всичко толкова лесно

# 9
  • SF
Здравейте, манифестирате ли? Случвало ли ви се е да си помислите/пожелаете нещо и то да се сбъдне? Аз например имам хубави, но и лоши примери. Приятели си закупиха автомобил, пристигнахме в София, слязох от новата им кола и ми мина мисъл, че ще се ударят. След 10 мин точно това ми казаха, имаше само поражения по колата слава богу. Наскоро си казах трябват ми повече пари, много скоро ми увеличиха заплатата с малко. После си казах, че ми трябват пари за храна и вет за кучето, близка без да съм казвала нищо ми подари сума пари точно за храна за кучето, останаха и за преглед при вет. Последното прясно е, че си казах че ми трябват пари за ГО на колите, мм пристига и ми дава пари, продал част от старата ми кола, така че пак станаха нещата. Simple Smile Знам, че манифестирането изисква постоянство, но ето, пожелавам си нещо целенасочено и то става, засега Simple Smile

Да, ама това не е манифестиране.
Това са някакви предчувствия, които всеки има, но се сещаме за тях, само ако това, за което сме помислили, се случи.
От малка знаех, че искам да отида в Мароко, вдъхновена от един филм, който бях гледала и много ме беше впечатлил. На 22 години бях в Мароко и то за доста дълъг период. Обиколих страната от север до юг, посетих доста градове.
Обаче с Малдиви нещо не ми се получава. Имам желание, нямам ситуации, нито подходяща компания за там, нито повод и т.н. Вече няколко години си е само в желание, но не и реално намерение и план за пътуване.
Манифестирането е осъзнато, преднамерено действие, не просто мисъл, който интуитивно ни преминава и често даже не можем да я уловим, за да й обърнем по-специално внимание.
В твоя пример - помислила си, че приятелите ти ще си ударят колата, но не си им казала да спрат, където са и да не шофират до края на деня. Ако не се бяха ударили, щеше да разкараш лошата мисъл, без да я отразиш. И това нямаше да е неосъществена манифестация, защото не си работила над такова намерение.

# 10
Да ви кажа много често ми се случва, за дребни неориятни неща особено. Примерно си помисля, че не трябва да оставям чашата на плота, защото ще я бутна и ще се счупи или, че някое от децата не се държи здраво и ще падне. Минава ми мисълта и хоп случва се. Положителната манифестация също ми се е получавала, но там влагам повече мисъл и наистина си повтарям как виждам, че нещо ще се случи, как съм сигурна в положителния развой на събитията и т.н. Работи, не знам дали е от самовнушение, но със сигурност работи поне за успокоение. Simple Smile

# 11
Има различни начини за манифестация. Не знам кои сте пробвали.

Аз веднъж бях на онлайн курс за манифестация чрез нейрографика и разбира се нищо не разбрах.

Манифестация може да става и чрез медитиране. А това дали ще се сбъдне и как точно ще се сбъдне е много сложно понятие. Животът е супер непредсказуем в повечето случаи. Дори понякога да ти се получи то става по някакъв начин за който никога няма да се сетиш.

# 12
  • SF
Имаме много предчувствия на база опит. Времето е лошо, небето е сиво, духа вятър, вероятно ще завали и след половин час започва. Ако оставя мокра чаша на ръба на хлъзгав шкаф, ще я бутна, ако не си прибера ключовете на обичайното им място, ще ги търся - това е знание, не е "манифестиране".

# 13
  • София
Манифестирам 5 дни седмично като ходя на работа!
Пристига някоя тренди дума от английски и юруш на маслините, че дори се преиначава значението, но карай да е весело.

# 14
Каква е тази нова изгъзица? За пръв път чувам тази дума с такова значение. Кой ли инфлуенсър прави пари от тази измислица.

Общи условия

Активация на акаунт