КГБ = Клуб на Готините Баби - 250 - Лятото е в нас, а приятелството е завинаги

• 18 188
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
  • някъде другаде
Кас , жива и здрава да е свеки. Все така да се разбирате.
Аз днес помързелувах.
Хубава вечер , баболинки!

# 376
Тетин пече чушките в тройния чушкопек на зетко, че нашия единичен изгоря. Миришат си много хубаво, донесе ни да си хапнем с мама. Ние ги слагаме небелени в пликове по 6 броя и ги мятаме във фризера. Така ми е по-лесно размразяването. Дъщерята пък ги предпочита белени, има си машинка за вакуумиране и пак във фризера. Домати няма да слагаме.

# 377
Касс, жива и здрава твоята свеки! Вие да ѝ угаждате, а тя да не ви създава проблеми!

В Ловеч няма да идвам.  

Аз стерилизирам  доматите не по-малко от 15 мин. , но и не повече от 25. Като цяло всички зеленчукови и плодови консерви пак толкова.
Печените чушки беля и слагам  в пликовете. За пълнене  цели, изчистени от семето по 6-7 броя в плик, за пържене нарязани. Отдавна не слагам чушки и зелен фасул в буркани.  За какво са фризерите?!

Днес мързелувах.

Последна редакция: нд, 16 авг 2026, 20:38 от К.А.Г.

# 378
КАГ, подсети ме, че трябва да предвидим място за чушки за пълнене. Много вървят при нас. Тях само ги бланширам, за да омекнат и ги пакетирам в пликовете. Зелен фасул няма да слагам този път - миналата година попаднахме на един с конци, мъка беше докато го изядем. А обичам плакия. То консервирането при мен е малко смешна работа, като не произвеждаме нищо и всичко е от пазара.
Поседнах на терасата с безкофеиновото кафе и цигарката. Не ми се прибира вътре. Едни щурци са се разцирикали Simple Smile

# 379
Айде да се обадя, че на Флото фантазията е неизчерпаема. Не знам какво ще напише в следващия пост.
Изпразнувахме скучно, пИятелят останал при другата рода на път от морето. Нали се задава и неговия рожден ден на 21-ви, та родителското тяло ще се изнася още от сряда нататък. Като се напразнуват там и си дойдат, следва повторно празненство при нас. Та нормално и спокойно протече всичко. Днес отмарям и от утре пак на коня. Като гледам, здраво сте запретнали ръкави, браво на вас! Аз ще пропусна, благодаря!
Лека вечер на всички!

# 380
Нямам фризер, камера не стига ,но и в буркани е удобно да стои  и две - три години.
Днес и миялна ми се прииска , едни дуралексови паници  така си останаха с  варовикови петна, писна ми ,три пъти търках. Леко личи като гледаш към светлина. Миялна ще има препарат  срещу варовик, или си мечтая , ама пък приятно. Но няма място, няма да има, има една ,Боряна се казва. Синът пък вика що търкам толкова, няма да идва царицата да види,щото съм купила други ,дето не задържат водата/чинии, паници имам предвид/ но той тези граби и  ползва. А имам един    посетител ,де зяпа такива неща и ми навира че мръсно. Да мие не ще. Водаат не ви е софийската, друга е.

Тетка,  и собственото не е евтино, 60 евро вода последно ,колко продукти ще купя за тах за един месец не знам, но няколко летни месеци е така, ток надолу ,вода нагоре пък за друго не говоря. Има смисъл да имаш нещо приготвено от теб под ръка ,но малко. Писва и прибирането ,като сме алчни пролетно време за работа и бода докато се забравя. Иначе пресни подпровки,  расло у дома - между другото остана  същото дето правя сега, апетит да кажем е ,че то без име, но се харесва, остана с купени чушки ,не върви. А с домашните ,дето няма да купя, тънки, всусни , като на баба дето викат , е друго.  Но е като сравняваш, като няма за сравнение - все тая. Има на магазина всичко,  пак мрънках за пролетта , ако съм жива че нищо няма да правя, оборват ме за сега, хубаво било, може криви зеленчуци, може нестандартни ,но свои , расло в своя пръст.
  Е, ай да ходим на сто км за това, не е изгодно.
 И накрая внуците ядат грънж. И по столовете на училище,  а нашите с кутии че не искат там, не че е здравословно на баща им. Майка им не се занимава с това. Тя има кариера, после ми мрънка ,че били на баща си хора.
 Май ми се доспа ,не можех днес да дремна, не се затварят очите.
Допълвам с виц
Скрит текст:
Евреин наема файтонджия, също евреин, да го откара до Дерибасовска.
Сяда във файтона, изминават 20 метра и файтонджията казва:
-Слизай!
-Защо?
-Виждаш улицата е стръмна, трябва да помагаме на файтона, иначе конят може да не издържи.
Стигнали на върха, качил се пътникът пак, минали 5-6 метра и отново:
-Слизай!
-Защо?
-Виждаш, че улицата се спуска стръмно надолу. Трябва да придържаме файтона иначе конят може да не издържи.
Стигнали края на стръмнината и пътникът се качва във файтона. След още няколко метра чува пак:
-Слизай!
-Защо?
-Стигнахме. Ето я твоята Дерибасовска.
-Слушай сега...Аз те наех, защото исках да пристигна тук, ти ме взе, за да припечелиш нещо. Едно не разбирам-Защо взехме и коня?!

Последна редакция: нд, 16 авг 2026, 22:09 от Boryana5591

# 381
А, вица е много готин! 😂

# 382
  • София
ЕНИСКА, след такъв искрен отговор, какво мога да напиша? Фантазията ми се кротна. Скучно, скучно, колко да е - познаваме се с тебе вече наизуст. Живееме в най-малкия свещен съюз...Имаше отдавна една такава песен. Нека ни е скучно, но все пак, щом сме двама, страшно няма... ( пак е откъс от песен...). Понякога и само двама на люлката ( заглавие на пиеса ) пак е хубаво!  ПИятеля нали е гастролиращ комик, та нека позабавлява и другата рода. Умник е той - пътьом ще забърше торбите с подаръците, а после ще кацне и при перЛичаните. Ще има всенародни тържества и у вас. Ти само внимавай да не му се обясняваш в любов пред публика. И за сега други  да не обичаш, а само него!!! Grinning Е в краен случай, след позволение, може и другото лъфи, и чичо, че и баща му на малкото лъфи да обичаш. Повече от повече и до никъде...Heart
БОРЯНЧИЦЕ, Hands Plus1 Защо ни беше и коня? Joy
Отивам да простра поредното пране и се прикреватвам.
Лека нощ и спокойни сънища. Гуш Hug

# 383
  • Вила Великула
Вече сме на село. Вики остана в Гърция със сестра ми. Те двете са голяма комбина. Ще се приберат в четвъртък и тя тръгва в петък обратно. Ще бъде с майка си и баща си там до 2-3 септември и после подготовка за училище.
Днес имаше отново доста голямо задръстване преди Кресна. Този светофар там прави голям проблем.  В тапата на пътя ги гледах тези с електрическите автомобили. Молеха се да им стигнат батериите. Не знам в тази жега там (термометъра показваше 41 градуса, явно от напечения асфалт и многото коли) дали са посмяли да си пуснат климатиците или са пестели батериите. Задръстването беше около 15 км.и ни отне 60 минути. Добре, че бяха спрели тировете.
Кассс, честит рожден ден на свеки. Да е здрава.

# 384
Ениска, като каза рожден ден и аз съм в размисъл какъв подарък да изберем на нашия Дребосъчко. Скоро ще стане на 6. Когато го попитах онзи ден, каза воден пистолет, та им взех на двамата с кака му по един да се пръскат сега на басейна. Дъщерята още не казва нищо, а този път ми се ще да си му вземем отделен подарък от техния. Всички баболинки, давайте идеи Simple Smile

# 385
  • някъде другаде
Добро утро!
Започва работната седмица , но ще ми е по-кратка, сряда и четвъртък ще съм отпуска , че идват децата.
Фло , взе да говориш с цитати от песни.
Хубав ден , баболинки!

# 386
Добро утро, момичета! Поздрави от мен и морето. Посрещнахме изгрева, обичам да ставам рано и да посрещам първите слънчеви лъчи!

# 387

"Няма ден, който не ти дава възможност да обичаш, да се усмихваш, да се надяваш."   

Добро утро  Coffee

Едното дете вече стана и закуси. Другото още спи, но той не почива на обяд. Ние с деди сме на кафе. Денят ни е ясен - за мен осигуряване на храната, за останалите - игри, ремонт на играчки и забавления.
Хубав ден и на вас баболинки мили Heart

# 388
Ехааа! Блазе ти, Лунно цвете! Благодаря за хубавата снимка!
Добро утро на всички баболинки! От преди час съм станала, да ме пита човек защо толкова рано. Познахте, пия кафе на терасата Simple Smile
Черпя и вас ☕
Днес ще пера с маркуча мокетените пътеки от стаята на мама и ги прибирам и тях окончателно. Писна ми да им трънтувам всеки ден от трохи или разлято. Мопа с препарат по ламината и това е!
О, Макавели! Благодаря за кафето!

# 389
  • Вила Великула
Добро утро, момичета!
Започва работната седмица и се надявам поне да е малко по-спокойна.
Ще използвам дните до четвъртък, когато ще съм сама за да отметна повече задачки. Утре ще водя белия кон на смяна на накладки и дискове и ще съм в офиса, но през останалото време - на село на чист въздух.
Нещо Ранела ми се загуби.
Фло, добре се справяш в разговорите с заглавия на песни. Да ти се чуди човек като си толкова артистична как се занимаваш с твоите основни работи, особено едната. Но ето виж и Вики - абсолютния артист, но иска да ти е колега.

Общи условия

Активация на акаунт