КГБ = Клуб на Готините Баби - 250 - Лятото е в нас, а приятелството е завинаги

• 18 188
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
  • някъде другаде
Добро утро!
За днес малко пепеляшкин ден и пазаруване до Лидъл. Дадоха заявка за специален сладолед , а и баба похапва та да заредим.
В "ония" списък и аз не виждам доста хора , но до 19 има време. На мен и за 2 вечери ми е удобно. Аз за Ловеч имам автобуси 2 през деня , а е Теди може да ме докара.
Хубав ден , баболинки!

# 361
Добро утро от люлеещия се стол на терасата, баболинки!
Вчера следобед и нощес изкарахме трудно с мама. Дано днес се събуди добре. Вчерашната сутрин така ѝ се радвах. Heart

Дечурлигата се обозначиха снощи, че са пристигнали. Радвам се, че съм ги научила на това и го правят без да ги моля и напомням. 14 градуса показваше термометъра им на село. Хладничко.

За Ловеч не ме агитирайте. Не ми се ходи там Simple Smile. Ще чакам друго място Wink
Хубав ден на всички!

# 362

Всеки момент е прекрасен за този, който има възможността да го разпознае, като такъв...

Добро утро  Coffee

А нас ни събуди петела, дори два петела. Децата си отглеждат два петела и 5 кокошки. Преди две години една близка баба им подари квачка и пилета. Голямо забавление пада. И нали тук е таткото на снахата и чичо й - има кой да се грижи за тях. За малките си е атракция,  а имат и пресни яйчица. Е, на Банкя няма да ги вземат Smirk
Вече приключихме със закуската,  пием кафе. После ще правим кекс. Имаме мусака от снощи, така че няма да готвим.
Фло, сподели лекциите моля те - ще бъде много интересно.
Продължаваме игрите, а на вас баболинки - спокоен и интересен ден  Heart

# 363
  • София
Добро утро!
Ениса,честита годишнина! Ръка за ръка,здрави и щастливи още толкова години!
 Клечи,бяхме на фестивала.После ядохме бургери в МОЛа,ама много скъпи.
Днес имам ремонтна бригада,а утре всички си тръгват.
От утре оставам с вас и ще имам време и за четене и за писане.
Хубав неделен ден за всички!

# 364
Прането на 4 легла още вчера изсъхна, разчитам на някой от вас да го прибере по места. Иначе вицът - лятото прането съхне за минути ,но се прибира както обикновено за една до две седмици  не е виц.
 Бачкам малко,  ще се съвзема, с времето.

# 365
Надник или зяяяк  🧐☺️
Правя мързелива лютеница и една лютеница или но скоро май като разядка ще излезе от тиквички, попадна ми из пространството и реших да опитам. Днес свеки е рожденичка. Да ни е жива и здрава и все така с акъла си. За сега за нейните 88 години си е пушка, само дето със слуха не е добре, почти нищо не чува, но се оправяме някак си. За довечера ще приготвя кебап с лук и картофено пюре, салатки, разядки, пъпеш за десерт и ще отбележим празника.
Тетке, дано мама се успокои и следобеда да ви е спокоен! Защо така твърдо отказваш Ловеч 🤔 , то и аз все още не мога да кажа дали ще ходя, затова и си мълча.
Тони, днес ли пристигат при теб децата?
Фло, пак с интересни теми си се забавлявала, давай и насам теорията, няма да обсъждаме практиката 🤪
Хубав остатък от деня баболинки 😘

# 366
Моля, практични работи си трябват, не случайно  у вишуто има лабораторни упражнения.. Отивам още малко и почивка, след обяд ще довършвам, а  имам и  да "прекарам" с миене и  триене разни посуда ,че нямаше време за бърсане и варовик се е накапчил вече. Пърпорах чушлетата, да истинат и  насипвам.
 Вчерашното без люто е одобрено, но ми е скъпо струващо да рискувам да затварям аз, ще чака ,нищо му няма  и довечера да е  и утре.
 Между другото да не се хваля и дърпам дявола ,но за сега няма фал дето аз затварях, не бе скъпо и важно, рискувах.

# 367
Кассс, да ви е жива и здрава свекито! Весел празник довечера.
Тетин се разходи до Женския пазар и се прибра с 10 кг червени чушки. Чудесни са, взел ги е по 1 евро. Сега щял да ги чисти и пуска чушкопека. Използва времето докато не сме ангажирани с дребосъчковците.
Пък мама заспа, ще си полегна и аз.

# 368
  • София
Привет, готини!
Така е, който се мОта по нощите, става късно.Петлите призори не съм ги чула. Напразно са се хАбили. Grinning
Кафе, това онова. И пак бях такси. Ромео имаше среща с кръстника на сина ни, та натоварих старците разбойници и ги закарах до една кръчма в квартала. Поне три часа ще бистрят политиката и международното положение.
Прибрах се и запретнах ръкави. Направих една веганска манджа с тиквички, домати и настърган кашкавал, копър, черен пипер, сол, чесънче. Ще видим какво ще стане. За щерката и внучката - тиквички с ориз и кайма.
Ще отварям консервената фабрика. Имам една голяма пластмасова кофа от сирене с домати. Опазил ме Господ - не са от наше село. Нашите ще са готови по Коледа. Stuck Out Tongue Winking Eye Тези са от приятелите ни, от Елин Пелин. Мисля да ги обеля, да ги смеля на блендера , да ги затворя и да сваря бурканите. Трябва да питам изкуствения интелект колко време да ги варя. Ако го изпреварите, кажете вие. Ами признавам си без бой, че с такава работа не съм се занимавала. Това не е като да пишеш за секса след 60. Sunglasses Joy Stuck Out Tongue Winking Eye
КАССС, да е здрава и бодра вашата бабка! Да не ви създава ядове. Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Случила е и тя на снаха, и ти на свекърва.
ТЕТКЕ, мислех си, че ще сме заедно в Ловеч. Нищо. Всеки знае себе си.
БОРЯНЧИЦЕ,  да притичам, да събера прането. Колко му е. GrinningСега ще простирам моите чаршафи.
ЯЖКЕ, и малката внучка каза, че бургерите "там" са поскъпнали. И виенския шницел - също. Ами тази война трябва някой да я плаща все пак, та затова. Imp
МАКАВЕЛИ, ще пусна лекциите, само още малко да ги огледам.
ТОНИ, кога ще се престрашиш сама да тръгнеш с колата?
ЕНИСА, хайде приключихте ли с горчивото? Kissing HeartВие пък да не объркахте броенето, та да откарахте до 88. Няма лошо. Сигурно не сте били добри по математика... Joy
Хайде стига съм се замлатвала. Доматите ме чакат. А вие кажете по колко да ги варя.
Неспоменатите си знаят. Heart  Hug А, да сложа списъка за Ловеч. Има корекция!
1. МАЯ
2. ТОНИ
3. ПИПИ
4. КРАСИВА БЕЛЛА
5. МАКАВЕЛИ - 2
6. ЯЖКА
7. ФЛО - 2
8 НАМИ

# 369
Фло, ние ги варим 20-30 минути. Мисля, че 20 са достатъчни.

# 370
  • София
Фло, малко сол да сложиш на доматите. Аз като поврат 5 минути спирам котлона и ги оставям докато меля следващите. До сега не е имало развалени.

# 371
Ние ги варим 30 минути,  оставяме около 1-2 часа в горещата вода, после ги изваждаме и обръщаме върху суха повърхност  докато изстинат.

# 372
КАСС– се изказа, нищо няма да им стане от много варене ,но няма нужда ,кокали и костилки нямат.
  Ще видим коя ще изпревари да прибере прането, все някоя ще  е.
 Още сутринта исках да си доспя ,сега ще е . Ако заспя де.„
 Чушки по едно евро има и тук, май ще накарам сина да прескочи, в другия край на града са, има-няма 2 км.че бера малко по малко и  не си струва заниманието за печени в буркани става дума. В близост и пекат, но миришат на газ, взехме имналата година че ни бяха малко корени у нас, после софиянския ги примъкна и не успях и да опитам, явно са били добри.
 ще видя, че отплува по някакво куче далеч Сол за вкус - да, по приятни са със малко сол, чаена лъжица на кг приблизително. Многото после при готвене иска да се съобразяваш.

# 373
  • Кубрат/ Пишурка
Ето съм и аз.
Вчера по обед започнахме празника. Бяхме 10 човека. И жената на братовчед ми се казва Мария, та беше юбилей + имен ден. Изкарахме страхотно. Към 17 вече си бях у дома. Полегнах малко да си почина и... се събудих в 21 ч. Явно съм била уморена от емоции.
Каси, честито на свекърва ти! Да ви радва още дълги години!

# 374
  • София
Благодаря ви, момичета за полезните съвети. Всичко съм изпълнила както наредихте. Ми то изобщо не е трудно, къде къде по-лесно е отколкото ония занимания след 60. Stuck Out Tongue Winking EyeДа живее коневрвната промишленост! Всеки буркан мляни домати - удар по капитализма! Joy Joy Joy
Хайде, момичета, записвайте се за Ловеч, не се размотавайте. Местата са ограничени. Stuck Out Tongue Winking Eye
КАССС, не е ли рано за лютеницата? Или сега зеленчуците са на по-поносима цена? У нас миналогодишната отдавна свърши. Много се хареса. Тогава правих три дози.
ЕНИСА защо ли не се обажда? Голямо празненство е било... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт