Априлчета 2027

• 1 609
  • 74
  •   1
Отговори
# 60
Аз ще ходя на преглед след седмица. Ще съм в 5г4д направо като ви чета се чудя дали да не изместя часа ама имам и голямо нетърпение!

# 61
  • Sofia
5+4 все още е рано. Но ако се развиват нормално нещата би трябвало да се видят плодният сак и жълтъчно мехурче. Ембрион не съм сигурна, дали ще се види толкова рано, но е индивидуално.

Последна редакция: чт, 13 авг 2026, 23:07 от Rouina91

# 62
При мен 5+4 се видя плоден сак с жълтъчно мехурче и леки пулсации и ми предписаха медикаменти и витамини , според мен този преглед е важен за да се установи къде е бременността. Вика ме след 10 дни точно в 7 г с за да се види сърцето.

# 63
Здравейте, момичета, аз съм вече 6+2. Почнаха ли вече симтомите про вас? От 5+4 повръщам всеки ден. Вчера видяхме вече сърчице на бебето, а днес едва ставам от леглото. Много съм изморена и ми е гадно. Мислех, че и тази бременност ще ми мине лекичко като другата, но като гледам ще е по-тежко. Предния път повръщането започна чак към 9-та и беше до 12-та през ден. Нямам търпение да стигна 12-та седмица, тогава почва да олеква. Да видим как ще го избутам с едногодишно детенце вкъщи. Как е при вас?

# 64
  • Sofia
Аз всъщност бях доста добре до преди 2-3 дена. От около толкова вече 2-3 усещам периодично дразнене в стомаха, киселини и гадене. Онзи ден вечерта и повърнах за 1ви път. Днес от както станах ми е цял ден гадно и пак имам позиви за повръщане, но нищо не излиза. Апетита ми доста е спаднал и похапвам по малко. Общо взето вече не ми е идеално. Последните дни усещах дискомфорт основно вечер, но днес от сутринта ми е гадно.

# 65
Аз изобщо нямам симптоми, освен лека сънливост, но не бързам да се радвам, защото утре съм точно 5г.с и знам,че е рано.

# 66
Здравейте и от мен. В 6 + 4 съм с първа бременност, инвитро. Преди 2 дни бях при АГ специалист, който също ще ми следи бременноста - видяха се 2 плодни сака с жълтъчни мехурчета и пулс на едното ембрионче. Обясниха ми, ме всичко изглежда наред и че е още рано и за това за момента се е чуло само едното.
Днес сутринта след ставане от сън, видях че имам кафеникаво зацапване и леки спазми. АГ-то ме прегледа и установи леко отлепване и малък хематом и на двата сака 😟
Според нея не е нищо притеснително за момента. Имам следващ час при нея на 27ми, а ако до тогава прокарва повече, каза че ще ме вкара в болница.
Част от терапията ми включва фраксипарин и аспирин, които за сега спирам.
В инвитро клиниката имам час на 20сти за кръвни изследвания и вливка на имуноглоболин.
Надявам се, наистина да не е нещо сериозно 😞
Успех на всички!

# 67
  • Sofia
nslsl, здравей. Дано всичко е наред и зацапването спре. Аз съм 7+2 също след инвитро. Ние вече пуснахме кръвни изследвания основно TSH, прогестерон, и някакви за кръвосъсирването. Оказа се, че при мен има проблем с някакъв протеин, та от 2 дена и аз съм на клексан. Преди това приемах само аспирин протект, който ми казаха да спра и да продължа само с клексана. И при мен следващият преглед ще е на 26ти, а преди 2 дена влизах на вливки с имуноглобулин, поради лоша имунология след имплантацията. Имуноложката ми иска повторни изследвания в 10 г.с като ще преценим какво да правим след това. В момента приемам и доста други имуномодулатори/супресори.
Желая ти  успех и на теб!

# 68
Здравейте, момичета и поздравления на всички!

И аз наскоро видях двете чертички, някак много бързо стана, след пътуване ми се измести малко овулацията, явно не съм преценила риска и единя месец ми закъсня 4 дни, тамън да отворя теста и ми дойде. Викам си - ето, поне видях готова ли съм или не, явно не ( защото с мъжа ми напоследък си подхвърляхме идеята за трето дете, но на шега).
И ето, дойде Август, пак закъснение 3 дни, на 4-я тест и оп, 2 чертички Simple Smile От тогава съм в дива паника и постоянно рева, наистина обожавам си децата, но ще издържа ли физичеки, че и психически най-вече?

Не живея в родния си град и почти не разчитам на никой, освен на мъжа ми, но той пътува често и се сещате какво ще е положението... Ох, тамън бяхме закрепили и се почувствах леко като свой собсвтен човек и ето пак.
Знам, някои дами мечтаят за това, аз седя и рева.

Но с настъпването на есента започват градините и вечните вируси.... УЖАС а и извънучебните занимания и тяхната логистика... не знам какво да правя, само мъжа ми из глежда щастлив от тая цялата работа... Което е леко успокояващо, но на около 1.5 процента.

Просто ридая и жаля себе си, защото наистина не е лесно, знаете всички, чудесно, но ще се справя ли, как ще се разцепи сърцето ми на 3 вече... като знам колко рев и нерви изкарах през втората бременност, просто не знам... не съм споделяла досега на близки и рпиятели, освен днес на родителите ми, майка ми имаше странен коментар, който меко казано - доста ме натъжи.
И така, явно страдам от липсата на емоционална подкрепа, и това казах на мъжа ми, че няма смисъл да се мъчим взаимно трети път, ако ще е като втория - вечни караници и грам несъобразителност. Мразя как мразя мъжете докато съм бременна и всички ме дразнят и са супер несъобразителни, просто агресирам. Не знам, мисля че в първите седмици аборт се предизвиква и с хапче, оф не знам.

Благодаря за вниманието, следя темата.

Ще бъде трето, живот и здраве - с предшественици на 6 и 3.

# 69
Оле аз чакам 2ро,желано, но когато визях теста,всички тези мисли ,които на вас за 3то са ви минали, минаха и на мен!
Според мен само за първото не го мислиш толкова, защото не знаеш какво е😀
Главата не ми го побира това бебе като трябва да заспи в 20ч, а каката беснее до 21.30.Или пък как готвя за толкова гърла, и парите докъде ще стигат...изобщо много е страшно в главата ми

# 70
Здравейте момичета , поздравления на всички и лека и здрава бременност Ви пожелавам ! ❤ Преди буквално дни видях положителният тест , ,на следващият ден веднага направих ЧХГ защото не повярвах в първият момент и много се вълнувам 😊
Тепърва предстои първи преглед да си каже АГ какво що е и т.н Първа бременност ми е. Като симптоми освен надути гърди които ме наболяват малко и придърпване ниско долу нямам , единствено ми стана странно как меда за мен вече има вкус и мирис на горчица , а мириса на бензин преобръща стомаха ми 😃
Аз искам да попитам тези които вече са минали този път как са уведомили своите работодатели защото с моя ще имам проблем и не знам как ще станат нещата ( съжалявам ако има такава тема просто не можах да я открия)

# 71
silviya13
По спомен ,около 12та седмица,АГ издава документ,че има бременност.
След това писмено съобщих на работодателя,че съм бременна,с текст от интернет съм гледала как точно. Входирах си молбата до офиса в София,там е централата и това беше.Но е важно да бъде писмено, никакви устни казвания преди това!

# 72
silviya13
След това писмено съобщих на работодателя,че съм бременна,с текст от интернет съм гледала как точно. Входирах си молбата до офиса в София,там е централата и това беше.Но е важно да бъде писмено, никакви устни казвания преди това!

Много благодаря Mimsd , само последно да попитам ти изисква ли си изходящ номер за тази молба и потвърждение от работодател ,че е получил документите и трябва ли трз да ми изпрати копие и за мен с изх.номер?

# 73
silviya13

Много благодаря Mimsd , само последно да попитам ти изисква ли си изходящ номер за тази молба и потвърждение от работодател ,че е получил документите и трябва ли трз да ми изпрати копие и за мен с изх.номер?

Изпращаш и пишеш,че искаш обратно копие с входящ номер!
Те си го входират!

# 74
Sunlovin, отлично те разбирам и ти съчувствам. Аз съм от мартенската тема, но имам същите мисли и чувства. При нас беше планирано, но никога не съм мислила “искам го със сигурност”, а по-скоро “ако стане, ще е добре дошло”. Само че при нас стана от 1-2 месец без пазене. Аз обаче от както разбрах съм в непрестанен стрес, нерви, паника. Вече съм в почти 11 г.с и скоро трябва да започна да споделям на близки, а изобщо не се чувствам сигурна и развълнувана. Също като теб започнах наскоро да се чувствам добре и като себе си. Хиляди мисли ме тревожат, особено свързани с работа, финанси и логистика покрай децата. Според мъжа ми драматизирам и ще се справим, но на мен ми е ясно, че основно върху мен пада тежестта. Как ще се връщам на работа после, не знам, но ще се побъркам ако трябва да стоя 3-4 години вкъщи. Много ми е криво, че пак ще правя пауза в кариерата и за пореден път ще оставям себе си на заден план. Чудя се на моменти защо изобщо го правя, да имаш деца е много нерационално решение в днешния модерен свят. Аз вече с две се чувствам добре, свикнах с ролята, беше ми трудно, но мина по-сложния период и много ми харесва семейната динамика.

Като чакахме второто имах подобни мисли, но много го исках и бяха с по-голяма разлика. През последните години и докато бях бременна много пъти съм си мислела колко ни е било лесно с едно дете. Не знам как с три ще се оправим като сме само двама, все някой ще е пренебрегнат. Притеснявам се за голямото дете най-вече как ще се чувства. Но сме се хванали на хорото и ще трябва да се напаснем някак. Надявам се да не е толкова страшно, колкото ми се струва.

Не мога да си представя обаче какво е да си без емоционална подкрепа и вкъщи да са напрегнати отношенията. Семейна терапия при нас помогна в много тежък момент във връзката ни.

На мен наскоро гинеколог ми каза, че за тревожност мога да пия мента, глог и валериан. Досега не знаех, че може, защото друго пише на опаковката, но ме увериха, че няма проблем. Затова при нужда съм се заредила с хапчета. Също така си организирах среща с психолог, предполагам ще се наложи да ходя известно време. Пореден ангажимент и разход ми е, но просто не се чувствам добре и се надявам да си заслужава.

Хормоните по време на бременност са страшно нещо. Аз също съм сприхава, дразнят ме всички, лесно се натъжавам и със сигурност тревожността се обостря значително. Не знам каква част от мислите, които имам в момента, бих им придавала толкова голяма важност в нормалното ми състояние.  Дано през втория триместър да се пооправят нещата.

Общи условия

Активация на акаунт