Априлчета 2027

• 10 144
  • 507
  •   1
Отговори
# 90
За феталната ще ходя при д-р Стратиева в Оскар. Там ходих и първата бременност. Мисля, че пренаталния тест се прави преди феталната. Поне мен така ме посъветва АГ. Прена теста в 10г.с +1/2, а ФМ е 12-та. Ще го направя в Афродита - Вижън (най базовия)

Със запека няма оправия.. и с първата бременност, и сега е някакъв ужас. Пих пробиотици ама нищо не помага. АГ каза, че това са нормални неща, защото червата се "навиват" още повече и изхождането става все по трудно.

# 91
Аз бях вчера на преглед
5г+5д и се видя само сак и жълтъчно мехурче, нямаше ембрион
Доктора каза,че по размери отговаря на 5г с,явно късна овулация и ме вика след седмица
И сега пак ми е неспокойно,иначе ЧХГ е станало 6000

# 92
Времето докато се види ембрионът и се чуе сърчицето минава най-бавно за всички ни. Мисли положително! Още няколко дни и ще си вземеш въздух.
Относно запека, момичета, препоръчвам това сладко. Действа добре и е безвредно при бременност.
Аз бях вчера на преглед
Доктора каза,че по размери отговаря на 5г с,явно късна овулация и ме вика след седмица

# 93
Аз също с първата бременност се докарах до ужасен запек,от там и фисури,стигало се е до А*лин за болката
Просто не се оставяйте дълго време без да сте ходила до ВЦ, аз също приемах от това сладко по малко,за да мога всеки ден,вкусно и безвредно,само предупредете мъжете си,че моя се беше засилил да го маже на филия 😀😀

# 94
Аз вчера бях на преглед. 7 седмица съм точно. Както си бях изчислила според овулацията. Има вече ембрион и пулс.
И аз бях края на 5 началото на 6 седмица и се видя само гестационен сак. Така че е рано още. След 7 дни нещата ща са различни. ☺🍀

# 95
  • Sofia
Дами, да ви питам по НЗОК къде се следите по София? Препоръчайте ми някой. Аз като цяло ще се следя в Надежда, но сякаш няма да е лошо да си използван и направлението за специалист по НЗОК и полагащите ми се изследвания.

# 96
Времето докато се види ембрионът и се чуе сърчицето минава най-бавно за всички ни. Мисли положително! Още няколко дни и ще си вземеш въздух.
Относно запека, момичета, препоръчвам това сладко. Действа добре и е безвредно при бременност.
Аз бях вчера на преглед

Леле, благодаря, ще го търся. На мен АГ ми изписа Фрутилакс сироп, което е горе-долу същото, но в течна форма. Помогна от първия прием.

# 97
Аз вчера бях на преглед в 7 г с чухме сърчицето и отговаряше на 7+3 с доктора, пусна ми кръвни следвания, урина и ми взе влагалищен секрет. Разбрахме се с доктора д сме проследява и че вика пак след 2 седмици да види изследванията  на 3.09 когато ще съм в 9 г с. Обсъдихме пренатални тест и феталната морфология и ме насочи към Пловдив , но най - вероятно ще отида в Щерев

# 98
Дами, да ви питам по НЗОК къде се следите по София? Препоръчайте ми някой. Аз като цяло ще се следя в Надежда, но сякаш няма да е лошо да си използван и направлението за специалист по НЗОК и полагащите ми се изследвания.

Според мен си избери лекар в най-близката болница до вас. Ще ходиш там само за направления за кръвни, микробиологии и да измери бебето евентуално. Дори ако имаш нужда от направление за някой специалист, мисля, че може да го поискаш и по телефона, защото не се плаща потр. такса (поне аз не съм плащала). Не са и кой знае колко много изследванията, които ни се полагат, но поне тези в началото, които трябва да са с подпис и печат от лабораторията (за хив, васерман .. и не помня какво друго беше, а и кръвна група, защото отрицателните резус фактори получават бонус мускулна инжекция 🤭)

# 99
Здравейте, момичета!
Записвам се и аз в темата, с термин в средата на април, в 6г.с.
Тази седмица минах първи преглед и всичко беше наред, видя се сакчето и малкото ембрионче и ми пуснаха сърчицето.
Това ми е първа бременност и всичко е ново за мен.
За съжаление гаденето и умората не ме подминаха и от около 10 дни съм като призрак - нямам сили за нищо, дори ми е трудно да стоя права дълго време, най-много отивам до магазина за покупки и това е. По принцип съм изключително активен човек, ходя и спортувам всеки ден и тази рязка промяна в ежедневието ме кара да се чувствам много зле 😕 добре, че работя от вкъщи и сама определям работното си време, защото иначе не виждам как бих се справила.
За гаденето, което беше толкова силно и постоянно ми изписаха Карибан, 2 таблетки вечер, които помагат, но те успиват допълнително, което допълнително те зомбира. (Въпреки че пред гаденето и умората, предпочитам сънливост и умора) Надявам се скоро да приключи този период, защото в началото на септември имам два дни командировка в чужбина и не знам как ще я изкарам 😅 Ако някоя има съвети, нека да сподели ❤
Успех на всички и леко бременеене!

# 100
Започнахте ли прием на витамини минерали и фолиева на мен ми изписаха витамини за бременни на солгар, folacid meta (фолиева), биозин мама и биозин фем и отделно приемам акард 150

# 101
  • Sofia
През последната година и половина, ако не и 2 приемах всякакви витамини, добавки и какво ли не за подобряване на качеството на яйцеклетките и подпомагане на процесите по имплантация. В момента, в който видях положителният тест спрях всичко освен фолиевата киселина и витамин D. Имам и доста солидна терапия с клексан, преднизолон, утрогестан, Плакенил и Цимзия (която приемна основно за автоимунното заболяване, което имам, но беше и основният 'виновник' да се случат нещата при нас). Приемна и магнезиев цитрат по препоръки на болницата. Скоро мисля да разпитам репродуктивната дали има смисъл да включа общи пренатални витамини. Преди да видя положителният тест приемах и биозин мама (лактоферин), но тъй като е имуностимулатор се наложи да го спра. Спрях и пробиотиците, които взимах, ще попитам кога мога да ги подновя. Сиреч освен задължителната терапия за поддръжка на бременност и фолиева киселина + витамин D спрях всичко.

# 102
Оз от януари, заедно с опитите, си пия фолиева.
Майките с други деца, вдигате ли ги,аз по навик си я вдигам,гушкам,нося,тя е на 3г

# 103
Здравейте и от мен! 6 г.с. влизам днес, в понеделник видяхме сак и жълтъчно мехурче, но казаха че гестационният сак отговаря на една седмица по-малко. След 10 дни съм на преглед за установяване пулс и се надявам всичко да е наред. Все още не мога да се зарадвам, тъй като ми е втора бременност. За жалост първата беше с болен плод, установен с пренатален неинвазивен тест и потвърден в последствие с ФМ. До преди няколко дни се чувствах страхотно - имах енергия, движех се, чистих, имах настроение.. последните три дни съм от сутрин до вечер в леглото, умора, сънливост, нямам сила, но поне няма гадене. 😁

# 104
Здравейте. Аз също се записвам плахо-плахо, утре влизам в 7 г.с. Това ми е втората бременност, но първата приключи фатално в 23 г.с. с конизация съм. Аз също нямам сили, а за гаденето ми изписаха дегамит върши работа само ми се повдига когато огладнея. Заради предната бременност ми засилиха от сега магнезия и приемам дуфастон. Прочетох че има още едно момиче с конизация, да те питам ще ти правят ли серклаж? На мен ми казаха влезна ли в 13 г.с веднага ще съм зашита, но това е заради първата бременност.
Успех на всички и дано изкараме докрай, лека бременност.

Общи условия

Активация на акаунт