Априлчета 2027

• 10 092
  • 507
  •   3
Отговори
# 120
А и бацилите не са това, което бяха. Имам 4 годишно вкъщи и такъв хубав вирус ми беше домъкнал точно след като разбрах, че съм бременна, че го влачих почти 3 седмици на Биозин мама, витамини за бременни, капки Куикс (солена вода) и някакъв хомеопатичен сироп за кашлица. Изобщо ми беше много ограничено лечението докато мъжа ми и детето си бяха на тежка артилерия антибиотик. По-добре се пази, споделяй по с време и колкото и да не ти се иска излизай да почиваш на домашно далеч от бацилите.

# 121
  • Sofia
Да, да, определено. Аз каквато съм бъзлива сега в градския транспорт ходя с маски. И без друго съм на 3 тона имунна супресия. Жега не жега, запарва не запарва, това е положението. По-добре човек да се пази. Камо ли като почне и масовата гняс с болни деца и ученици. Направо ужас.

# 122
Аз съм в болничен от 5+5 гс, понеже работя с хора с увреждания и имам една загуба, с доктора ми взехме това решение, че ще е най-добре за мен. Уведомих работодателя ми направо с болничния. Мисля, че нищо не е по-важно от това бебето да е добре.

# 123
Аз тази година претърпях загуба в 5 м и тогава бях  уведомих работодателя ми още преди 12 г с и затова сега не искам да бързам да споделям с никой. Учител съм и ще ми се проличи съвсем скоро и съм и напълняла.

# 124
Момичета, минавам да кажа, че днес си видях малкото човече и пулсациите му, официално влязохме в 7г седмица. След 3 седмици ще ходя отново за преглед и изследвания. Термина ще ми бъде около 12 Април. Надявам се и вие да сте добре, поздрави и лека бременност на всички❤🌹

# 125
Момичета, интерсно ми е вие дали загубихте интерес към хобитата си. Случи ми се с първата бременност, но тогава го отдавах на притеснението, бях се филмирала дали всичко ще е наред, нон стоп четях сайтове и т.н. Сега обаче съм супер спокойна и въпреки това нищо от нещата, които ме радваха преди, не ми доставя удоволствие. Не мога да се накарам да свърша абсолютно нищо. Нон стоп ми се лежи и нямам интерес към живота. Разбира се, с малката няма как - налага ми се да върша доста неща. Но ми е много противно това състояние. Предния път ме остави около втория триместър, да видим как ще е сега… А това постоянно повръщане ме убива… вече е по три пъти на ден поне. Друг интересен симптом е, че всяка вечер сънувам изключително странни сънища и ги помня, чела съм, че се дължало на прогестерона. При вас има ли такива симптоми?

# 126
Момичета, интерсно ми е вие дали загубихте интерес към хобитата си. Случи ми се с първата бременност, но тогава го отдавах на притеснението, бях се филмирала дали всичко ще е наред, нон стоп четях сайтове и т.н. Сега обаче съм супер спокойна и въпреки това нищо от нещата, които ме радваха преди, не ми доставя удоволствие. Не мога да се накарам да свърша абсолютно нищо. Нон стоп ми се лежи и нямам интерес към живота. Разбира се, с малката няма как - налага ми се да върша доста неща. Но ми е много противно това състояние. Предния път ме остави около втория триместър, да видим как ще е сега… А това постоянно повръщане ме убива… вече е по три пъти на ден поне. Друг интересен симптом е, че всяка вечер сънувам изключително странни сънища и ги помня, чела съм, че се дължало на прогестерона. При вас има ли такива симптоми?
Аз също съм по цял ден на легло и с гадене, нямам желание за нищо, а това със сънищата… всяко спане кошмари

# 127
Кажете на доктора си да ви изпише нещо за повръщане и гадене. Предния път и аз стисках зъби и не поисках лекарства, но повръщах постоянно до 14-15 гс, сега си пия хапчетата и е много по-добре, пак имам леко гадене и понякога повръщам но не както предния път.

# 128
Имам въпрос.
На работа нещо започнаха да говорят за съкращения. Аз мислех да отложа с казването, максимално близо до 12 седмица. В момента съм почти в 8.
Имам документ от лекар, който потвърждава бременност. Дали мога с него и писмено уведомление официално да уведомя шефа си, за да бъда защитена от евентуалните бъдещи съкращения през септември?
Ще се радвам, ако някоя от вас има информация.

# 129
Абсолютно не могат да те пипнат, ако бъдат уведомени по надлежния ред.

# 130
Писмено уведомление и копие от документа показващ наличието на бременността. (не е амбулаторен лист, така като е рано, но е официален докуемнт от АГ) Ще са достатъчни ли?

# 131
Аз бих ги изпратила по куриер с обратна разписка, за да има доказателство, че са получени дори, ако очакваш да ти бъде скроен номер. Иначе като документи е достатъчно.

# 132
Здравейте, присъединявам се и аз.
Щастливите чертички видях вчера доста ярки! На 40 г съм и аз втори детенце ще ми бъде. Голямото ми е на 8, 5г.
От година и половина пробвахме.
Направо изненада от морето.
Чувствам се ужасно подута, корема ми е подут и ми изглежда огромен. Гърдите също, придърпва ме доста ниско долу. В петък ще ходя на преглед за потвърждение или кръвен тест. При мен да в повечко килограмите в момента. Доста ме притеснява това, не успях да сваля. Може би с по-лек режим и повече движение, с аз не се спирам ще са добре нещата..

# 133
Честита хубава вест! ❤
Безпроблемна бременност желая!
За съжаление си трябват ограничения, особено при повече килограми. Със сина ми отидох да раждам над 100 кг тежаща. Бременността беше оправдание, че и дюнерче мога да си позволя, и пица, а защо не и по два пъти на ден… но и аз като теб започнах с доста килограми и то над нормата за ръста ми.
Отне ми над година да вляза в ритъм след раждането и що-годе да се харесам в стари дрехи и оп, сега, пак бременност. Този път съм решила да се ограничавам доколкото е възможно, но и без да влизам в крайности. Трудно се свалят килограми за жалост.
Здравейте, присъединявам се и аз.
Щастливите чертички видях вчера доста ярки! На 40 г съм и аз втори детенце ще ми бъде. Голямото ми е на 8, 5г.
От година и половина пробвахме.
Направо изненада от морето.
Чувствам се ужасно подута, корема ми е подут и ми изглежда огромен. Гърдите също, придърпва ме доста ниско долу. В петък ще ходя на преглед за потвърждение или кръвен тест. При мен да в повечко килограмите в момента. Доста ме притеснява това, не успях да сваля. Може би с по-лек режим и повече движение, с аз не се спирам ще са добре нещата..

# 134
Оз от януари, заедно с опитите, си пия фолиева.
Майките с други деца, вдигате ли ги,аз по навик си я вдигам,гушкам,нося,тя е на 3г

Вдигам я, няма как, през деня като съм сама няма кой да ми я носи, а тя още не върви сама. Около 9кг е. Надявам се да няма проблем. Докато ми натежи корема вече ще е проходила и ще се опитам да не я вдигам.
И моето дете е на 3 и го вдигам за сега.

Как сте с гаденето? С първата бременност нямах нищо, а от над седмица (сега съм 7+5) ми се гади през повечето време. Не знам как ще скрия на работа ако постоянно съм така.

Общи условия

Активация на акаунт