Априлчета 2027

• 9 558
  • 477
  •   2
Отговори
# 375
  • Sofia
Аз съм с Анкилозиращ спондилит (форма на артрит на гръбначен стълб, като при мен има проявление и по периферни стави - колене, лакти, ходила) и псориазис. Общо взето преди трансфера успяхме да го овладеем с биологична терапия - инжекции които си поставям и дори в момента продължавам, защото избрахме подходяща за бременност, но уви въпреки терапията това чудо пак се активира. Болките са ужасни боли ме кръста, тазът, коленете, лактите, ходилата, китките. Дефицита на витамин Д запълних още преди 2 години, но аз приемам постоянно без да спирам. Просто регулирам дозата според резултата от изследванията. Better you съм изхабила вече доста флакончета, но лятото приемах по-скоро поддържаща доза, защото нивата са ми в норма, но пък артрита си ги изпива, та гледам да не го спирам и винаги да наливам. Че спра ли го , след 2 месеца като се изследвам пак е в норма, но е паднало значително. Няколко пъти си го правих този експеримент вече. Иначе ние от 6 години правихме опити за бебе, успех преди да мина на биологична терапия нямахме. Като цяло трудно се случва цялото нещо и доста организация и занимавка, защото цялото нещо се случва със специални комисии пред НЗОК.

# 376
Аз съм от късметлийките, при които няма гадене. Само веднъж до сега (9+4 г.с. съм) ми се повдигна, но беше от доста неприятна миризма, която усетих, но и обонянието ми се засили.
Основните ми симптоми са умора и постоянна сънливост, като предполагам, че прогестеронът, който приемам, също ги засилва. Като се добавят и ниският ми хемоглобин и витамин D, направо понякога нямам никаква енергия и искам постоянно да спя 😅
Освен това доста често ми се подува корема.
Апетита ми не се е изгубил, даже напротив 😁
От 2-3 дни симптоми ми поотшумяха и съм се спекла да не би нещо да не е наред

# 377
На мен ми се гади и ми е ужасно уморено. Гаденете при предната бременност мина около 12 седмица, но умората продължи и след това особено накрая като ми тежеше корема. Дамите, които се грижите за дете как се справяте? Аз само чакам да стане обяд и да легнем и после пак вечерта да легнем 😀 Малко ми е гузно, че не съм адекватна с грижата за детето.

# 378
На мен ми се гади и ми е ужасно уморено. Гаденете при предната бременност мина около 12 седмица, но умората продължи и след това особено накрая като ми тежеше корема. Дамите, които се грижите за дете как се справяте? Аз само чакам да стане обяд и да легнем и после пак вечерта да легнем 😀 Малко ми е гузно, че не съм адекватна с грижата за детето.

Имам си чудесна баба под ръка сутрин и вечер, а иначе и аз чакам обяд да си легнем. И така.

Момичета, TSH колко е добре да бъде, имам някакъв спомен за около 1 и с предната бременност ми беше толкова, но сега ми излезе 0.337. Дали е ок? Уж го дава в нормата на лабораторията, но пък с бременни понякога са различни референтните граници.

# 379
За симптомите - гадене, особено сутрин, сънливост, буквално нямам никаква енергия и освен това много се задъхвам. Не мога да кажа едно пълно изречение, просто не ми стига въздух. Да се кача до 3ти етаж по стълбището и се чувствам като след 2 часа кардио.
Колкото до другото детенце - да, аз също изпитвам доза вина, че не мога да съм така активна в игрите, особено като каже “хайде да правим гимнастика”, а аз не мога да гледам хаха. Лошото е, че вече и не спи на обяд, не мога да я излъжа и се мъчим някак до вечерта. Чакам си 15.09 с нетърпение, да започва предучилищната Heart Eyes

# 380
Момичета, аз от близо 3 седмици съм по цял ден в леглото, евентуално веднъж в седмицата да отида до магазина с мъжа ми или да ме навие за разходка с приятели, ама пак трудно. Не готвя, даже така ми минават дните, пералня бях забравила да пусна… чувствам се доста гузно, но се радвам, че мъжът ми е разбран. За гаденето на мен ми помага ментова бонбона. При мен се появява гадене, толкова неприятно, че не ми се яде абсолютно нищо, после като огладнея и хапна 2-3 ядки, за да заситя, докато дойде храната и нанова сметка ми става лошо. След хранене винаги ми се гади. 🤦🏻♀

# 381
Felita, не съм раждала преди, та не мога да кажа дали е същото ама опъване и дискомфорт и аз усещам. Нещо започнах да не мога да спя през нощта още от сега. Все нещо ми не е комфортно и удобно, я нещо корема, я кръста, я коляното се обади от артрита, абе ужас. Подозирам, че е нормално, ако си от по-слабите.

Аз се сетих да попитам, понеже до сега приемах само магнезий, витамин Д и метилирана фолиева киселина и от 2-3 дена DHA рибено масло.
Разпитах репродуктивната, дали е необходимо нещо друго и каза, че не е лошо да взема комбинирани пренатални. Приемах доста неща преди това, но бях спряла почти всичко след положителният тест.
Имате ли препоръка за добри пренатални витамини и дали приемате още нещо?
Аз поръчвам от iherb, по-скъпи са, но като състав са много по-добри май от тези в БГ, особено рибеното масло на Nordic. Идват бързо и с безплатна доставка. Мен АГ ми каза комбинираните след първия триместър се започват

# 382
  • Sofia
yoto8888, аз така или иначе вече съм в края на 1вия почти. Влизам в 11 седмица в други ден. Мисля и аз на тоя етап за идните 2-3 седмици да си продължа само с неофолик и DHA + D3. Може би след консултацията с лекарката по ЖК ще преценя какво да взема още или ще видя какво ще препоръча.
Иначе, да и аз съм забелявала, че доста от комбинираните добавки в България не са оптимални, виждала съм доста по-добри формули по чужбина.

Аз съвсем се отчаягх. Миналата седмица с имуноложката се разбрахме да направим контрола на имунологичните изследвания и са потресаващи. Май ще правим още вливки и ще видим още какво ще назначава като терапия, че ми писна вече. В някакъв постоянен стрес съм последно време с тия изследвания, резултати и болжки.

# 383
Момичета, аз от близо 3 седмици съм по цял ден в леглото, евентуално веднъж в седмицата да отида до магазина с мъжа ми или да ме навие за разходка с приятели, ама пак трудно. Не готвя, даже така ми минават дните, пералня бях забравила да пусна… чувствам се доста гузно, но се радвам, че мъжът ми е разбран. За гаденето на мен ми помага ментова бонбона. При мен се появява гадене, толкова неприятно, че не ми се яде абсолютно нищо, после като огладнея и хапна 2-3 ядки, за да заситя, докато дойде храната и нанова сметка ми става лошо. След хранене винаги ми се гади. 🤦🏻♀

Миличката, съчувствам ти, аз съм по същия начин от месец 🥹 Отвратително е това постоянно гадене. На колко седмици си?
Онзи ден дори имах кръв в повърнатото, предполагам от напъните капилярите в хранопровода се пукат 😭 мисля утре да ида в болницата и да помоля за системи с деган, това вече не се издържа.

Тези, на които им е минало гаденето, моля споделете кога горе долу се случи, да видим малко светлина в тунела 🥹

(10г.с съм)

# 384
Здравейте, дами. Напоследък с мъжа ми много четем за замразяването на стволови клетки, но има много разнопосочни мнения. Знам, че е сравнително рано, но от едната клиника, с която сме говорили, ако замразиш клетки при тях толкова рано и направиш пренаталния тест, той ти излиза почти безплатен, заради отстъпката. Вие мислили ли сте по този въпрос?

Също така, бих искала да св включа във вайбър групата, благодаря!

# 385
Здравейте, дами. Напоследък с мъжа ми много четем за замразяването на стволови клетки, но има много разнопосочни мнения. Знам, че е сравнително рано, но от едната клиника, с която сме говорили, ако замразиш клетки при тях толкова рано и направиш пренаталния тест, той ти излиза почти безплатен, заради отстъпката. Вие мислили ли сте по този въпрос?

Ние с първото дете замразихме в Афродита за 20 години. Хванахме някакви великденски промоции, тогава излезе около 4к лева.

# 386

Миличката, съчувствам ти, аз съм по същия начин от месец 🥹 Отвратително е това постоянно гадене. На колко седмици си?
Онзи ден дори имах кръв в повърнатото, предполагам от напъните капилярите в хранопровода се пукат 😭 мисля утре да ида в болницата и да помоля за системи с деган, това вече не се издържа.

Тези, на които им е минало гаденето, моля споделете кога горе долу се случи, да видим малко светлина в тунела 🥹

(10г.с съм)
С първото до 13,14 г. с

# 387

Ние с първото замаразихме, на изплащане ги плащахме окол 5к. лева. Раждах в Щерев и там имат банка за замраазяване, исках да с в БГ поне. Сега за второто много се чудя, ще го мисля накрая чак :д Четох много противоречиви мнения за стовловите напоследък

# 388
Момичета, създадох групата и изпратих линк на тези от вас, които заявиха желание. Който реши, че иска да се включи, нека ми пише.

Skyfalll, забранила си получаването на съобщения. Прати ми на лично номера ти и ще те добавя.

# 389
Момичета, създадох групата и изпратих линк на тези от вас, които заявиха желание. Който реши, че иска да се включи, нека ми пише.

Skyfalll, забранила си получаването на съобщения. Прати ми на лично номера ти и ще те добавя.

Странно, може би ми е препълнена кутията. Ще ти пратя номера ми на лс.

Общи условия

Активация на акаунт