Априлчета 2027

• 10 944
  • 568
  •   2
Отговори
# 540
  • Sofia
Sunlovin в 10 седмица и то от обикновен АГ сякаш е абсурдно да се каже пола. Вчера бях на в 12 на ФМ и БХС. Лекарката нищо не каза за пола докато не я попитах. Аз директно си попитах дали спрямо измерванията може да се направи предположение за пола (доста от момичетата казаха, че на ФМ може да се даде такова и затова попитах). Тя ми каза, че предполага, че е момче, НО не може да се каже още със сигурност и затова нищо не ми е казала сама преди да попитам. Аз пуснах и пренатален де, та до седмица ще знаем. Ние лично нямаме предпочитания, така че каквото и да е си му се радваме.

Black Orchid, до сега всички прегледи са ми били трансвагинални. Вчера ми беше първият ехографски преглед през корема. Ще видим как ще продължим на ЖК след 10 дена.

# 541
Аз се възмущавам от моите коремни… вижда се едно петно и, само ако се размърда, виждам краката и ръцете. Нямам търпение да отида на преглед в България….

Последна редакция: пт, 18 сеп 2026, 12:21 от Black Orchid

# 542
Мен ме гледат само с вагинален засега. С предната бременност мисля след 12-та почнахме с коремен. Иначе предния път на мен пола ми го казаха още в 10г.с., като АГ каза, че е на 51% сигурен, но няма да си залага главата. Е, оказа се прав. Момиченце беше.

# 543
Момичета странен въпрос:

Сега, 10 седмица е много рано за предположение за пол, и то с вагинален ехограф.
Лекарката имаше предположение за пол... което малко ме разочарова, ся , без критики моля, но има ли такива от вас, на които са им казали един пол, пък то е излезнало друг Grinning
Поревах си снощи. Доколкото чета шансът още е 50/50.

С две момичета съм и се надявам на трето.

на мен още нищо не са казали ама в 10. г.с. пулса беше 170 и на момиченцето ми беше около 170. знам че за момче е около 140 макс 150. уж доктора ми каза, че пулса е ориент от 15,16 г.с. но и аз се надявам на момченце..
но в краен случай искам само да е здраво и нормално дете че като гледам на всякъде има клипове че имат проблеми в развоя. много е трудно на една майка в днешен свят да остане спокойна.

# 544
Как разбирате колко е пулса? Докторът ли ви казва?

# 545
Момичета странен въпрос:

Сега, 10 седмица е много рано за предположение за пол, и то с вагинален ехограф.
Лекарката имаше предположение за пол... което малко ме разочарова, ся , без критики моля, но има ли такива от вас, на които са им казали един пол, пък то е излезнало друг Grinning
Поревах си снощи. Доколкото чета шансът още е 50/50.

С две момичета съм и се надявам на трето.

на мен още нищо не са казали ама в 10. г.с. пулса беше 170 и на момиченцето ми беше около 170. знам че за момче е около 140 макс 150. уж доктора ми каза, че пулса е ориент от 15,16 г.с. но и аз се надявам на момченце..
но в краен случай искам само да е здраво и нормално дете че като гледам на всякъде има клипове че имат проблеми в развоя. много е трудно на една майка в днешен свят да остане спокойна.

Аз не съм от тази тема, но на моето момченце пулса в 10г.с. му беше 179. Не бях чувала за такива ориентири, но явно в 10 седмица все още не е релевантно да се отчита като такъв.

# 546
  • Sofia
Black Orchid, на мен ми казваха, че всичко с пулса е ок. На снимката която ми даваха където се отчита и пулса има HR показател, който показва и колко удара в минута е било сърчицето в момента на отчитането. Вчера на ФМ също ми казаха колко е и отделно го вписаха в документа, който ми дадоха.

# 547
От клипчета, които са ми излизали:
- яде ти се солено-момче; сладко-момиче
- имаш чиста  и лъскава кожа през брем.-момче; пъпки-момиче
- лошо ти е и повръщаш-момиче; не ти става лошо-момче
- висок пулс-момиче; по-нисък-момче
-спокойна си-момче; изпадаш в различни емоц.състояния,момиче
Разбира се, не са релевентни са всички. Аз дотук съм си баш за младеж 💚

# 548
От всички тези изброени ми е 50/50😂

# 549
И аз по тези критерии съм като за близнаци от двата пола Smiley

# 550
А моите за момиче. Постоянно ми излизат пъпки, всичко ме дразни адски много, мъжът ми не знам как се справя със състоянията ми ежедневно, до скоро бях с гадене.

Иначе на моите снимки няма такъв показател… явно техниката им е по-старичка. Иначе успях приблизително да изчисля по последния преглед, тъй като бях направила видео и пулсът е горе-долу 162.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2026, 19:15 от Black Orchid

# 551
Здравейте момичета!
Black Orchid, може ли да споделиш какво включваше разширения пакет, който си направи?
 И аз този понеделник пуснах пренатален, струваше 600 евро и включва следните неща:

Скрит текст:
Откриване на автозомни аномалии

Анеуплоидии в хромозоми от 1 до 22.
Тризомия 21 (синдром на Даун).
Тризомия 18 (синдром на Едуардс).
Тризомия 13 (синдром на Патау).
Анализ на половите хромозоми

Монозомия X (синдром на Търнър).
Тризомия XXX (синдром на тройната X хромозома).
XXY (синдром на Клайнфелтер).
XYY (синдром на Якобс).
Идентифициране на структурни аномалии

Откриване на хромозомни дупликации по-големи от 7 Mb.
Идентифициране на хромозомни делеции по-големи от 7 Mb.
Изследване на 9 синдрома, причинени от микроделеции. Микроделециите са малки загуби на генетичен материал, които обикновено не се откриват чрез ултразвук или конвенционални пренатални тестове, но които могат значително да повлияят на физическото, когнитивното и неврологичното развитие на бебето. Например:
Синдром на Ди Джордж (22q11.2): може да засегне имунната система, сърцето и обучението.
Синдроми на Ангелман и Прадер-Уили: свързани с неврологични разстройства и проблеми в развитието.
Синдром на Кри-дю-чат: свързан с когнитивни нарушения и езикови затруднения.
Синдром на Волф-Хиршхорн: свързан с ниско тегло при раждане, забавяне на растежа и структурни аномалии.

Имаше и един по-разширен пакет, който включваше анализ на 44 моногенни доминантни заболявания (de novo мутации), мутации, които се появяват за първи път в ембриона и не са налични при родителите +
Проучване на 5 автозомно-рецесивни наследствени заболявания, които се предават от родители на деца и комбинирана оценка на наследствени и ненаследствени генетични рискове, но за този пакет видях че често пъти дават фалшиви позитивни резултати, което ме отказа. Може би първо ще видя как са резултатите от изследванията, които пуснах в понеделник и ако нещо не е наред след ФМ ще направим амниоцинтеза, за да сме сигурни.

Мина ли ви гаденето и умората? 😬
Аз да не дърпам дявола за опашката, но тази седмица като че ли съм по-добре 😅 (започвам 12г.с)

# 552
Гадене не съм имала, но умората, ах умората...едвам ставам сутрин за работа. Преди бях пружинка, даже аларма нямах. Откак не съм сама в тялото ми, трудна работа е ставането и постоянно ми се полягва. През нощта постоянно ходя на пишкам. Толкова тежка се чувствам, все едно съм в 7ми месец.

# 553
Leana21, пакетът включва всички 23 типа хромозоми. Имаше и вариант за all chromosomes + микроделеции. Цената беше със +€150 отгоре, но вътрешното ми усещане ми казва да не го правя, чувала съм че дават фалшиво положителни понякога и не искам да се стресирам излишно.

# 554
Моите прегледи са винаги вагинални, до края! Евентуално ако спрат вагиналните прегледи, започват тези за разкритие, та все тая

Общи условия

Активация на акаунт