С какво ви дразнят свекървите? - 175

• 11 503
  • 317
  •   2
Отговори
# 240
  • при късмета
Ами да, Cuckoo, винаги има оправдание да правим нещо,което корим у другите. Ама като го прави защитничка на свекървите, то тогава може.
Колко пъти съм казвала, че ако отначало, като се съберат или оженят, на свекървата минават номерата, то тогава после става статукво? Ако е глупост за теб, за тях е нещо, което ги дразни. И ако оставят така положението, то няма да спре да ги дразни. Така, че да, отначало при току що събралите се, се оправят неразбирателства. А претенции за придобиване на чужда собственост никога не е имало в темата. Само, като някъде живееш със семейството си, да те оставят намира, да стиковаш живота си точно със собственото си семейство. И собствеността на имота, в който живее семейството, не дава право на мнение за отглеждане на внучето например.
 А масата ти нямаше да стои на балкона, ако предварително бяхте уточнили всичко. Както вече казах, за неподходящите подаръци, ако на подаряващия не му е светнало защо е такъв, то всякакви обяснения са излишни, няма да се приемат

# 241
  • София
Не, че нещо, но ако имаше възможност холната ми маса да е на балкона, щях много да се радвам. В топлото време буквално живеем там Simple Smile
Не се ползва и стои с години, но поне е остъклено. Но стъклото не спира слънцето.
Не съм я купила просто така, те си я избраха.
Само, като някъде живееш със семейството си, да те оставят намира, да стиковаш живота си точно със собственото си семейство. И собствеността на имота, в който живее семейството, не дава право на мнение за отглеждане на внучето например.
 А масата ти нямаше да стои на балкона, ако предварително бяхте уточнили всичко. Както вече казах, за неподходящите подаръци, ако на подаряващия не му е светнало защо е такъв, то всякакви обяснения са излишни, няма да се приемат
Може би в праведния си гняв си пропуснала, че аз дадох парите, не съм я избирала. Друга е причината. Но ако аз напиша, че няма да ходя, защото не обичам да ям от нивото на коленете си (както е там), съм 101% сигурна, че ще ме изкараш злобна тъща.
Впрочем, тъщите се месят не по-малко, ако не си разбрала. Ти и аз може да сме възпитали майките си, но далеч не всички са така.
Да не напомням кой изкара свекърите подли конспиративни създания, само защото искали да си ходят в родния град и "излъгали" снахата.

Последна редакция: ср, 12 авг 2026, 15:43 от Cuckoo

# 242
Моите претенции аз си ги предавам в моето жилище, а който иска да ме нарича драматична.
Ако някоя от вас има моята или на Велуна свекъва, друга песен ще запеете.

# 243
  • София
Скрит текст:
Моите претенции аз си ги предавам в моето жилище, а който иска да ме нарича драматична.
О, аз имах такъв свекър плюс две такива сестри на свекървата.
За свекъра съм писала, няма да повтарям как си реших проблема с него, но с двете сестри ще дам по един пример.
Едната сестра беше решила, че може да ми държи сметка колко сандали имам.
Другата беше решила, че може да ми държи сметка кога пускам пералнята в нас.
И двете повече не стъпиха в нас.
Реших си проблема. Не съм ги търсила, не съм ги канила, не създавах драма, която можех да избегна и т.н.

# 244
Благодарността към жеста и задължението предметът да стои завинаги там, където дарителят смята за правилно, са две различни неща.

# 245
Cuckoo,  тея златни свекърви все купуват апартаменти, къщи и даже ги обзавеждат, а лошата снаха идва даже без пантофи и има претенции.
Не знам къде живееш, но масово вече младите си купуват и обзавеждат сами жилищата и свекървата няма как да има думата за чуждо жилище.
По-скоро съм чувала за поне няколко случая, в които свекърви пред хората изкарват как без нея младите не могат да се оправят и как тя им е купила всичко, а накрая се оказва, че жилището е на снахата или е купено от двамата, както и обзаведено и свекървата няма абсолютно никакви заслуги.
Относно масата, точно какво очакваш от младите и как да ти се отблагодарят?

# 246
  • София
Моята е сходна, обаче си имаше мъж и беше щастлива да "раздаде" децата си и да ходят по гости (без да канят).
За някои неща я разбирам, като станах на нейните години, но като цяло "не сме от една порода".
Cuckoo,  тея златни свекърви все купуват апартаменти, къщи и даже ги обзавеждат, а лошата снаха идва даже без пантофи и има претенции.
Не знам къде живееш, но масово вече младите си купуват и обзавеждат сами жилищата и свекървата няма как да има думата за чуждо жилище....
Относно масата, точно какво очакваш от младите и как да ти се отблагодарят?
"ТЕЯ" и още някои подобни за мен е като Рафаело - говори повече от хиляди думи.
За масовото купуване "сами" - не съм сигурна, но всеки вижда, което му изнася.
Относно масата - очакваХ да не стои на балкона. Не че за памперси не съм дала колкото за няколко маси.
Имам ли възможност - да, длъжна ли съм - не.

Последна редакция: ср, 12 авг 2026, 16:45 от Cuckoo

# 247
Свекърва ми няма никога да се намеси в обзавеждането ми или да даде пари. По-скоро е от тези, които искат тяхното жилище да обзаведем.

# 248
  • София
Почти цяла тема сте изписали, а аз съм я пропуснала, но нищо ново не виждам.
Като се роди първата внучка и аз накупих много дрехи. Количката също купихме, но те си я избраха. Мъжът ми надгради с допълнителен кош.
После винаги питам, какво имат нужда. Снаха ми е супер непретенциозна и си ползва всички подаръци.
Между близки хора подобни проблеми няма.

# 249
Ако не си купила ескимос на бебе родено през април, който ще му става през юли, защо да не си ги ползва.

# 250
  • В полите на Пирин планина
Моята никога не харесва, каквото и да купим, какъвто и ремонт да направим... Simple Smile Пътеките ми не харесва, защото не са с "кичинки", щорите и пердетата - също. Банята е грозна, защото е... синя...
Сега ми е направо смешно, не че някога изобщо съм се консултирала с нея или пък за нещо е давала пари. Но постояно правеше и прави коментари и като ѝ кажа, че сме достатъно големи да изберем и решим, се обижда. Тя да кажела... Е, мерси съм на такова казване.
Като направихме с ММ 20 години брак, нали е порцеланова сватба, си купихме комплект големи плоски чинии - много били грозни тия чинии. Че то аз не искам тя да ги харесва, че даже не искам и да ги пипа. Туй-то, много лоша снаха съм и не слушам.

Добавям превод на думата в кавички: означава цветенца, от китка. Simple Smile

Последна редакция: чт, 13 авг 2026, 12:05 от Lady Brinne

# 251
Ако не си купила ескимос на бебе родено през април, който ще му става през юли, защо да не си ги ползва.

И писоар за бебе на 5 месеца.

# 252
Какво е писоар за бебе, гърне ли? То може да се ползва като порастне достатъчно детето.

# 253
Гърнето може да се ползва на 5-6 месеца, даже е идеална възраст да започне

# 254

Общи условия

Активация на акаунт