Юлски и Августовски бебета 2026 🥰

• 7 553
  • 317
  •   1
Отговори
# 315
Рени, и аз за юздичка се съмнявах, защото аз съм имала, не ми е пречила на яденето, а на проговарянето. Гледа го педиатърката, не видя нещо нередно.
Положението е същото като при tsvete. Гледам да не го държа повече от 35-40 мин да суче, още повече, че на едната гърда стои макс 10 мин, а останалото време на другата. После тегля да видя колко е изял, ако е над 60мл давам шише само ако ревне, иначе предлагам винаги.
Tsvete, при нас на нощното невинаги иска допълнително. През нощта не го и тегля. Ако суче и после заспи върху мен спокоен, не давам шише. Стремя се към 80-90мл на хранене, но понякога детето иска по-малко, друг път повече. За 40 дни е качил кг, предвид, че имаше забавяне в началото, май е ок.

# 316
Него заради жълтеницата от началото го храним много, гоним 100-110 мл на хранене аз затова и все се занимавам да го тегля, но ми писна малко цялото това нещо и затова се записах пак за консултантката да го види и ако може малко да променим схемата на храненето. И мойта идея е поне за през нощта да махна излишните неща и да си яде само на гърда и евентуално ако си продължи да наддава добре след някоя друга седмица да махна и денем добавките. Но не смея на своя глава да действам 😬 V_sS ти с консултант говорила ли си за това дълго хранене?

# 317
Леле, вие сте героини! Аз не бих издържала психически (най-вероятно и физически) на това. Изобщо нито нея тегля, нито колко мл изпива, според мен това доста изтощава, а и носи допълнителна тревожност в нас. Лично аз я оставям 20 Мин на гърда (като от време на време и помагам и изстисквам). Ако бебето заспи, за мен означава, че е сито особено сега, когато почнаха да наддават и да заякват. Ако съм цедила от другата гърда, по съвет Ня консултантката давам макс 50мл. А вечер изобщо не се и занимавам, само давам гърда и заспиваме и двете.
Днес я изтеглиха отново - 3920гр. (170гр за една седмица). Махаме цеденето и ще се храни само от гърда. Все пак в петък ще отидем и при остеопат, току виж помогне и с коликите и по-добро захапване на гърдата (понеже в седнало положение постоянно се откача). Консултантката каза, че било от факта че първоначалната струя е твърде силна, ама ще видим. Добавям само формулата, която акушерките тук ми бяха дали за ориентир за кърмено бебе и количество кърма на хранене. 150мл х теглото = общото количество за 24 часа. И делите на 8. И все пак това е САМО ориентир.

Някоя от вас слага ли вече rsv ваксината на бебето? Имахте ли изобщо някакви симптоми. Днес ѝ я поставиха и след нея заспа веднага, но като се прибрахме вкъщи три часа не успях да я приспя, беше супер крива.

Общи условия

Активация на акаунт