Колко трябва да изкарва един мъж ?

• 2 696
  • 178
  •   14
Отговори
# 45
Няма конкретна сума, моят отговор е: достатъчно за да покрие нуждите на семейството. Вече дали ще си избере жена която има нужда от ново БМВ всяка година или такава която кара 20-годишна кола - това е друга тема. Но част от опознавателния процес е това - да разбереш какво е важно за другия, в какво той би налял пари и в какво не. Може да изкарваш 2000 евро и да ви стигат, а може да изкарваш 5000 и всеки месец да се карате и да се чудите как да вържете бюджета.

Ако трябва да избирам между това мъжа ми да изкарва повече и да отсъства често, или да изкарва по-малко, но всяка вечер да е вкъщи с мен и детето, бих избрала второто.

# 46
Едно време жените били стока, дават я на мъж, тя реве и отива.
 Няма имоти и  пари , трънтува му викаме на чуждата къща като безгласна.
 Сега  е голям проблем, че жените са независими, почти ги смятат за равни  и човеци ,хора. И не щат да се продават , че само да има защитник мъж, то  какво ли и защитавал и тогава , има къща,  взема момата и води при мама ,в одаята. Сега тези кучки не щат да се подчиняват, става проблем.

# 47
  • София
 Сега  е голям проблем, че жените са независими, почти ги смятат за равни  и човеци ,хора. И не щат да се продават , че само да има защитник мъж, то  какво ли и защитавал и тогава , има къща,  взема момата и води при мама ,в одаята. Сега тези кучки не щат да се подчиняват, става проблем.
Жената е отивала със зестра. Трудно е било да се омъжи без нищо.

# 48
Жената е отивала със зестра. Трудно е било да се омъжи без нищо.

И все пак е била изритвана като говедо и пращана в чужда къща да се "спасява" с идеята повече да не се връща.
Голям праз "зестрата".

# 49
Аз бих казал колкото повече, толкова по-добре. Основна отговорност на мъжа е да може да осигурява семейството си. В днешно време парите решават повечето проблеми, те са необходими за по-качествен и пълноценен живот, по-добро образование, по-добро здраве, отваряне на по-широки хоризонти и т.н. Хубавото е, че с правилните знания и ментална настройка пари се изкарват лесно. Както казваше един бивш министър, ако до 40 не си направил първия, значи за нищо не ставаш. Предполагам ти си доста млад все още, имаш достатъчно време да се развиеш и да постигнеш много в живота си.

П.П. На твоите години (ако правилно съм разбрал, че си на около 20+) последното нещо, което би трябвало да те интересува, е какво търсят жените. Развивай се, подобрявай се комплексно, качвай финансовия си статус, за да си успешен както в личен, така и в професионален аспект. Ако можеш да предложиш единствено пари и нищо друго, само това и ще очакват от теб Smiley

# 50
  • София

И все пак е била изритвана като говедо и пращана в чужда къща да се "спасява" с идеята повече да не се връща.
Голям праз "зестрата".
Това ясно. И до днес обяснявам на разведени познати, чиито родители се бунтуват срещу връщането им в бащиния дом, че все пак по традиция тук жените се гледат, за да се махнат, никой не е готов да се върнат Simple Smile

# 51
Не е само "балкански синдром" да се отглежда щерката, за да се махне.
Това искам да го подчертая.
И в много други държави и култури дъщерите са били бреме от което в трябвало да се отървеш.

Дори вчера гледах документален филм за германци живеещи през т.н. "Бронзова ера" как са пращали дъщерите си щом навършат 17 години да се омъжват в друго по-голямо село, докато синовете са наследявали бащите си и са чакали да дойде някоя мома за женене от друго село.

# 52
  • Пловдив
Е, тя бронзовата ера е от римско време. Там жените и граждански права са нямали. Wink Или за друга ера става дума?
П.П. Че и по-рано всъщност, проверих.

# 53
  • София
Не е само "балкански синдром" да се отглежда щерката, за да се махне.
Това искам да го подчертая.
И в много други държави и култури дъщерите са били бреме от което в трябвало да се отървеш.

Дори вчера гледах документален филм за германци живеещи през т.н. "Бронзова ера" как са пращали дъщерите си щом навършат 17 години да се омъжват в друго по-голямо село, докато синовете са наследявали бащите си и са чакали да дойде някоя мома за женене от друго село.
Западът е много по-патриархален, но пък и в повечето страни независимо от пола децата след гимназия се махат, та е различно.

# 54
Dimitar981, изглежда ми като да е някой, роден през 1981 г.

# 55
П.П. На твоите години (ако правилно съм разбрал, че си на около 20+) последното нещо, което би трябвало да те интересува, е какво търсят жените. Развивай се, подобрявай се комплексно, качвай финансовия си статус, за да си успешен както в личен, така и в професионален аспект. Ако можеш да предложиш единствено пари и нищо друго, само това и ще очакват от теб Smiley

На 28 е, и поне в началото на м.юни е бил девствен, така че очевидно междуполовите отношения са му проблем, който се опитва да разреши. Конкретно в тази тема - с пари.

Като цяло одобрявам напълно съветът за работа върху себе си, усъвършенстване в личен и професионален план, финансово осигуряване, кариерно развитие (ако е тема). Но от всичко написано от автора на темата, в момента не му е точно до това.

# 56
Да, прочетох, че е писал, че е на 28, ама някакси не ми изглежда да е на толкова.

# 57
Е, тя бронзовата ера е от римско време. Там жените и граждански права са нямали. Wink Или за друга ера става дума?
П.П. Че и по-рано всъщност, проверих.

Да точно за това става въпрос.
Но е тъжно, че все още се случват подобни неща и в настоящето (за пример доста мюсюлмански държави и такива, в които жените винаги трябва да си знаят мястото).
Понякога като чета такива постове от мъже си мисля, че точно това искат - връщането на едни праисторически времена, в които жената не е била нищо повече от стока.

# 58
Да, прочетох, че е писал, че е на 28, ама някакси не ми изглежда да е на толкова.

И на мен ми звучи като на 38, ама да не му разваляме аджендата сега Smiley

# 59
В предишната тема казваше, че останал девствен, защото предимно бил работил, тук 2-3 хиляди ЛЕВА месечен доход му е свръх възможностите на повечето хора.

Общи условия

Активация на акаунт