МАРТ 2006

• 15 997
  • 275
  •   1
Отговори
# 45
Боряна, честит празник и от мен! Здраве, любов и пари и послушно дете!

# 46
Борянка, честит рожден ден, желая ти всичкото здраве, щастие, любов на света Hug

Дани /Безмерна/ айде честито ви прохождане, значи сладка бузана вече е мобилна, какво реши с отбиването?

Мила, ама Бобчо е толкова сладък, бонбон Hug

И Али прави някакви опити да проходи, но по 10-ина крачки максимум, абе скоро ще е, да не повярва чак човек Rolling Eyes За ученето на езици не смятам да бързам, нека научи първо български, мисля после да я дам на предучилищна забавачка с английски / аз така започнах и мисля че е най-удачно/, във втори клас някъде почнах и немския, само че мисля нея да я насоча към някой друг втори език, ама тя ще е достатъчно осъзната да реши сама. Всъщност като говорим за езици, да ви споделя, че преди се занимавах като втора работа с преводи на филми, сега от нова година се мъча пак да почна, ама все ме прецакват и ми ги вземат под носа или пък ми слагат едни такива измислени срокове, които трябва 24 часа да работиш, за да ги стигнеш, а така ми се занимава отново, нещо изкуквам от липсата на мозъчна дейност Rolling Eyesама няма повече да се оплаквам, така е като съм се запенила да си я гледам сама Rolling Eyes

# 47
Борива честит Рожден ден и от мен.

МАминки от много време не сьм писала. Остава ми време за по някой ред в Диетите,че много сьм се амбицирала.

Ние вече втори ден сме на ясла. Мькаааааа. Cry Аз работя,започвамт очни,сесия ooooh! Изобщо не ми остава време за нищо. Да знаете,че много ми липсвате и целувам всички ви Heart Eyes

# 48
 newsm51Честит Рожден Ден Боби!!! smile3525
Да си жива и здрава и все така усмихната! newsm59

# 49
  • Варна
Борянка, честит рожден ден, мила! newsm51
Благодаря на всички за поздравленията. Heart Eyes
Ние се оправяме някакси. Още не можем да изградим строен режим, но се надявам скоро да влезем в час. Малката е много кротка, само яде и спи, явно от жълтеницата. Дано така да продължава.
Преско е доста изнервен. Явно и от бебето, и от зъби, има и хрема. Много промени му се събраха. Гледа Габи като голям камък, от време на време я сочи с пръст и ъ-ка. Иначе не и обръща внимание. Само ако я взема иска и него да гушкам.
За яслите и ДГ, аз съм ЗА. Тръгнала съм на ясла на 11 месеца и не мисля, че ми е навредило, напротив. Само болестите ме притесняват. Преслав ще го пусна на пролет, да укрепне още малко, а и да не ми мъкне вируси, докато поотрасне Габи.

# 50
Катееее, промени бонбона ще става батко, на бонбона вече е батко, че да не ти излезе име с бързото правене на бебета  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 51
  • София
Честит Рожден Ден на Борива Heart Eyes

Мила Heart Eyes ама много го харесвам твоя Бобчо, един такъв чар има Flutter  kiss че му идва на човек, да го намачка Hug Laughing
А тези патета къде ги снима в парка ли....лелееееееееееееее ако ги види Денито ooooh! на жива ще се видя в чудо Laughing Той от всички живатинчета, най много обича патета Laughing

Дейзи Heart Eyes айде прохождайте вече Laughing Аз си мислех, че Дени е последния проходил, а тя и снахата се бави.
По въпроса за прохождането, да кажа, че съм много доволна, че не го слагах Дени в проходилка Wink Много добре пада  Mr. Green

# 52
Зоуи всички сме с теб Hug
на мен просто ми е неудобно да те питам, докато сама не решиш, какво да споделиш Hug

момичета,Бобата ми спи на ръката и така или иначе не ми хрумва, какво мога да правя в това положение освен да вися във форума, затова досаждам и съм постоянното присъствие Embarassed
та качих и няколко от най новите снимки на Боби ако на някой му се гледат
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=133026
Мила като му дойде времето ще споделя.Бобко е голям сладур Hug
Дейзи 4естити ви ходещи кра4енца,много да бяга и малко да пада Hug

# 53
Катееее, промени бонбона ще става батко, на бонбона вече е батко, че да не ти излезе име с бързото правене на бебета  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Както и "Скоро мама на двама..."  Mr. Green
Честита дъщеричка Габи и от нас, Кате Н! Бъдете много много щастливи и обичани, радост и здраве на цялото ти семейство!!!
Борянка, честит рожден ден! Всичко най - най хубаво ти желая   bouquet
Ние малко се позагубихме, но напоследък откакто се стопли нямам много време за инет. Но ще наваксваме...
Приятни разходки  Hug

# 54
БОРЯНЧЕ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ОЩЕ ВЕДНЪЖ!!!  Grinning  bouquet Grinning  bouquet

Аз за езиците мисля да се обърна към моята частна учителка. Тя помогна на мен и сестра ми, и точно за 3мес ни даде страхотна основа на английския език. Просто ми беше супер кеф да уча с нея  Grinning А за немския и аз съм на мнението на Борянка. Не, че мога да говоря много, защото изкарах само едно ниво. Не съм учила толкова колкото през тези 3мес никога през живота ми. Но даскалицата беше страхотна - срога, но много приятна. Натискаше ни да учим, но беше приятно в часовете й. Знаех доста добре основата на езика. Първия месец гледах, като гръмната и все едно ми говореха на марсиански. Но, като схванеш основните неща, другото е лесно  Grinning  Най-много ми хареса, че се пише почти както се чува  Peace За жалост след това се върнах в София и нямаше къде да продължа ученето. Пък и не ползвам немския и почти всичко съм забравила  Tired
А иначе за по-хубаво училище може да си помисля, но не още от самото начало. Може би, като поотрасне малко  Thinking

КатеН, сигурно ще ви е трудно в началрото на всички да свикнете, но си заслужава  Grinning Дай пак някои снимки на малката. Как сте нощем, буди ли се?

# 55
Boriva, честит рожден ден и от мен! Желая ти всичко най-хубаво!   bouquet  bouquet  bouquet
Момичета, яслите са място за отглеждане на деца. Там не възлагайте много надежди относно обучението и възпитанието на децата си. Виж детската градина вече е учебно възпитателно заведение и именно там пък се очаква от детето да може да контролира физиологичните си нужди и да бъде относително самостоятелно на ежедневно-битово ниво. Лично аз исках да пусна Катерина директно на градина, но за съжаление няма прием през април месец (в градината при нас) и затова първо ще мине за една година през яслата, за да си запази място и за градина. Но за щастие има време до тогава. Моето мнение е, че сега ми се случват неща, които няма никога да се повторят и аз искам да бъда една голяма част от ранното детство на малката. Вероятно можем и да си го позволим Wink. По въпроса с амбициите - езици, образование - има време, всяко нещо с времето си. Не мисля да затормозявам малката с прекалено ранно чуждоезиково обучение. Идеята за китайска бавачка е доста забавна  Joy Joy Joy Много ще се радвам ако мога да осигуря на дъщеря си едно спокойно и радостно детство.
КатеН, дано скоро да се настроите към новата ситуация  Hug Hug Сигурно много скоро ще се чудите как сте живяли само с Преско Joy
Зоуи, надявам се да не е нещо здравословно, а всичко друго отминава  Hug Hug
Мила, Бобчо е страшен чаровник, а има и добър фотограф Heart Eyes Heart Eyes
Кали, снимките ти са прекрасни  bouquet  bouquet
Безмерна, честити ходещи крачета   bouquet

# 56
Boriva, честит рожден ден и от мен  bouquet Бъди много здрава и само положителни емоции ти желая!!!
Кате Н , много сладичка малката Габи и наистина на теб прилича! Дано бързо се настроите и влезете в ритъм!
Безмерна , честито прохождане на Писи   bouquet Беше питала за отбиването и за командировките , най-добре наистина пусни една тема в кърмаческия. Знам ,че някои големи кърмачета не се отбиват сами дори и майката да я няма за няколко дни , там ще те посъветват най-добре , каквото и да решиш успех ви желая!
Честито прохождане и на Мария на Адиланд  bouquet
Мила , голям сладур е Бобчо Heart Eyes И Стела е била дори повече само на кърма , период е , отминава , нищо й няма , те си знаят най-добре. Аз сега съм много доволна че започна да хапава по-нормално , дано да е за дълго и летните жеги да не й повлияят много. То във Варна още си е 21-22 градуса и се живее. В миналата тема също беше питала как ограничаваме кърменето. Ами аз основно първо предлагам твърдата храна , а после ако иска суче. На вън не се сеща за това ,че има мнооого по-инересни неща. Може би лятото ще намалеят кърменията , че ще сме на още по-дълги разходки.Следобед заспива в количката си на разходка ,а вечер на цица.
По отношение на детските и яслите. Оф , това ни е въпрос , който породи доста размисли и страсти с мъжа ми. Той е на мнение ,че там децата много се разболяват и най-добре е аз да я гледам. ЗА яслата съм съгласна , децата са много малки , чувала съм неща от сорта ,че не им дават вода за да не пишкат , не им сменят памперсите цял ден и такива. Затов по-добре , според мен направо на градина , когато детето е относително самостоятелно. А мъжът ми мисли направо в 1-ви клас  #2gunfire Та незнам докъде ще стигнем с този спор. Аз съм ходила на градина , нямам лоши спомени , дори напротив , майка ми каза че не съм се разболявала много , то си зависи и от детето. Чух ,че вече щели да въвеждат по-строг контрол , проверка на вратата и ако детето не е здраво се връща обратно да се лекува в къщи. Дано да стане!
 А иначе в неделя направихме прощъпулник . Стела си избра елката , ще става като мама финансист Grinning Вече върви и беснее без проблем.
 Малко дълго стана , ама не бях се включвала отдавна.
 Лека вечер от мен Hug

# 57
Ами в нашата ясла ги проверяват на вратата-сестрата ги преглежда за температура,сополки и т.н. и чак тогава ги пускат вьтре. Така че си зависи и от детето.

Последна редакция: ср, 16 май 2007, 00:03 от kremena

# 58
Мами, откъде тез мъже дето без проблеми могат да осигуряват всичко вкъщи до 1-ви клас  newsm78 newsm78 newsm78 - то моето е свирено вече аза да знам как да си възпитавам момчето  Twisted Evil - направо да ви завиди човек  Mr. Green. Само аз ли съм разглеждала ДГ от сега  newsm78 newsm78 newsm78 - явно моето си е параноя. Ама пусто съм свикнала да чертая планове далеч във времето, та искам от сега да знам кво да чакам след година. Веси, аз от сега съм се замислила, защото повечето ДГ са си подготовка за училището и е хубаво да не му сменям ДГ на 2 месеца, щото не съм направила правилния избор  #2gunfire. Защото все си мисля, че ако от 3 до 7 години се говори 6-8 часа на немски детето идиот да е ще го научи езика и после в училището няма да започне от АБ, а ще гради над това, което е научил като разговорен език. Затова ми се иска да го насоча и като го насоча там да си изкара поне до 8-ми клас, ама... А и мъж ми е учил немския като дете и в момента като превежда на срещи обикновенно го питат от коя провинция е  newsm78 и въобще не им идва на акъл, че може да не е шваба. А и да разговорно ниво владее италиански, руски и френски, ама на тях не смее да превежда, а англ му е супер . за светка на това аз от шопски на български не се справям, та - въпрос на играта на гени. Сега като гледам, че на СВ-та с по 2 езика се мръщя като избирам персонал, та от рано мисля да се заема, че да не оставяме теорията на вероятностите да си играе със съдбата на иван. Та сигурно съм доста амбициозна, ама...
По отношение на важните неща в ранните детски години да ви кажа не съм сигурна, че съм изпуснала нещо  newsm78 newsm78 newsm78. Като каже някоя нова дума и в 10 сутринта, най-късно в 7 вечерта съм я чула. Е, със сигурност съм изпуснала някой и друг насран памперс и някой и друг тигел в парка, но досега си мисля, че не е болка за умиране. Всеки един от начините за гледане на дете е правилен - аз лично откакто се върнах към почти обичайното ми ежедневие никога не съм се изнервяла на Иван, доста по-търпелива съм, опитвам се да обяснявам /доколкото той има желание да се опита да ме разбере/, не повишавам тон, не се шашкам като налапа нещо или падне изобщоооо такова търпение не съм и очаквала от себе си - та за мен лично седенето вкъщи не е вариант. Спомням си като бях излязла от кожата си от недоспиване и го почти виках на иван на 1 месец да ми каже що реве и само като се сетя за това и направо не мога да рабера кво ми е било...

# 59
Герчо и аз разглеждах детските и доста по разпитвах. Харесала сьм на Марти,но се сьмнявам,че ще се вредим за там.

Общи условия

Активация на акаунт