МАРТ 2006

• 15 982
  • 275
  •   1
Отговори
# 195
днес ,като ми се е отворила приказката.................................
та вълнува ме напоследък темата за пренаситата на децата,това мисля важи за всички ни,защото всички ги обграждаме с много внимание нашите бебоци
повод да се замисля е първи юни-четох в една тема ,какво ще правят родителите за децата си на първи юни и се замислих,че аз го правя това всеки ден за Бобата newsm78
излизам с него,отделям му внимание,играя с него,водя го в парка(ако е хубаво времето)подарявам му играчки(дори да не са скъпи,почти всеки ден му взимам разни боклуци -надувни,колички и тем подобни играчки от парка-той им се радва час,два)понякога му взимам и хубави,правя му весело и съответно не знам, как да направя празника по специален newsm78
как да осети празника,като всеки ден е празник newsm78
вие какво мислите

# 196
Здравейте, момичета! Hug
Анетка, честит празник! Пожелавам ви дълъг и щастлив семеен живот!  bouquet  bouquet
Борива, когато Катерина беше с такъв вирус - сповръщане и разстройство, шефът на детско отделение към Инфекциозна болница ми препоръча да храня Катерина само с Лечебно мляко и нищо друго. За малките им стомахчета картофено пюре или ориз били като свинско със зеле за нас в същото положение. Срещу обезводняване ми препоръча да давам Хидратин алфа, "колкото поеме". Така "лекуван", вирусът премина към 7 ден. За него отшумяване на вируса означава, когато в 2 поредни дни пълни памперса, както обикновено. Ако искаш повече инфо относно лекаря или нещо друго можеш да пишеш на лични, за да не правя реклама.
Зори, честито ти християнче   bouquet
Креми, неприятно е това със шарката, но поне ще ви мине от реда.  Hug Hug Дано мине леко с малко пъпки и дискомфорт Praynig Praynig
Мила, по въпроса ти за 1 юни. Когато правиш така, че всеки ден да е празник за детето си, не виждам какво по-хубаво от това.  Heart Eyes Heart Eyes За нашите деца това е важно да усещат, че ги обичаме и могат да разчитат на нас всеки ден, а не на 1 юни  Peace Peace
Безмерна, много е сладка Писи Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes За съжаление не можах да разгледам много снимки от тези на Jessy, да се надявам че по-късно ще успея.
Хубав ден Hug Hug

# 197
  • In the jungle out there..
Здравейте Hug
И Никола го изкара този вирус, ама аз хич и не знаех, че има такъв, мислех, че е нещо инцидентно. Само разтройство, без никакви други симптоми...Продължи 4 дни, като не съм му давала абсолютно никакви лекарства, само диетична храна - лечебната каша на Milupa, лечебна Humana, попара (без масло и захар), пюре от ранни моркови, сокчето на HIPP ORS 2000, чай от шипки, чай от джоджен. Общо взето, малкият въобще не усети, че е болен, чвно не чувстваше неразположение, та го изкара на крак, така да се каже...Хайде всички така бързо да оздравяват Hug

# 198
ииии...ама е сладка Писи, такъв бонбон е с тези черни букли и ококорени очички Hug

Борива, сега пък вие Sadсамо като чуя за болно дете и ми настръхва косата Sadмъжа ми тоя вирус го държи 2 ден, ама вече му поминава, дано и при Преско да е така Praynig

Днес съм адски зла и вкисната, имам адско главоболие и всички ме дразнят. Не остана човек, с който да не се скарах Rolling Eyes

Джеси, снимките от Италия хич и не искам да ги гледам, само ще се вкисна още повече Confusedрадвам се че сте изкарали добре Hug

# 199
забравих да кажа...Мила мен пък ме вълнува темата за пренасита от внимание, не от играчки, Али всички й подскачат на палци, само да каже А и веднага се правим на маймуни, вече усещам, че почва да ни разиграва нарочно, лигави се до безобразие, избива я на агресия, непрекъснато ме удря и то с различни предмети, не само с ръце, имам чувството, че го прави нарочно за да ме заболи, това много ме притеснява...освен това не иска да остане сама и секунда, веднага реве, преди винаги съм я оправдавала, ама сега като ходи, какъв й е проблема, само да спре да има непрекъснато човек до нас /че все още не оставам сама с нея, че се налага вдигане и носене/ и ще трябва да я превъзпитам.

# 200
Честито на всички празнуващи малко на патерици! Здраве, щастие и любов!
мила, аз не смятам, че 1 юни е някакъв по-различен ден. Всеки ден, когато сме с малкия си е празник и не смятам точно тогава да се бутам с още 2000 човека пред клетката на лъва или в някой детски център. Подаръците и моя си ги получава непрекъснато и никога не съм чакала специален ден да му подаря нещо. Така сме и ние с мъж ми. подаръци за коледа или рожденни дни рядко получаваме, по простата причина, че си ги правим целогодишно  и не смятам, че трябва да чакам с изненадите, че да дойде някой точно определен ден за това. Не смятам да си нарушавам принципите и с иван. Ако оставя у него усещането, че 1-ви юни е специален ден значи съм се провалила като родител.

# 201
 Здравейте маминки! Heart Eyes  Mila Hug, да знаеш и аз колко често се питам дали от прекалената си обич към децата не им вредим,като се стараем постоянно да им угаждаме.Като гледам моите деца,почти към всичко много бързо губят интерес.Аз толкова се радвам,като им купувам разни интересни неща.Ама всяко нещо е интересно най-много за ден два да не кажа и по малко  Confused и накрая се захвърля на някъде.А аз като си спомням детските години,как си пазех нещата и толкова се радвах на подаръци  Grinning А сега явно от толкова голям избор,интереса е почти никакъв! Naughty daizy,дано Али се стабилизира и да не боледува толкова,да си починете и вие! Hug На всички болнички бързо оздравяване! Praynig Много лошо с тези вируси  Whistling  

# 202
да и аз имах предвид това,което казва Jessy
като дете си спомням,че много се вълнувах от празниците,пазех си играчките,пишех писмо на дядо Коледа,мечтаех да ме заведат на цирк,на куклен театър
баба ми ми разказваше,как на Великден майка и и шиела нови роклички ,хубава традиция детето да има нова дрешка за празника и така описваше вълнението да стане и да погледне до леглото си изгладените и закачени нови роклички Heart Eyes
ще ми се и Бобко да оцени това което правя за него а не да го приема за даденост
моите родители определено не ми посвещаваха това време ,което аз на Боби-
но тук не говоря за крайностите а ми се иска някаква златна среда да нацеля
и в случая не става дума толкова за подаръците, като материална част а от пренасищането на удоволствия и забавления,в един момент си мисля,че Боби, като тръгне на училище например ще скучае,защото с мен всеки ден му е купон newsm78
За Коледа и Великден не се притеснявам толкова ,защото има и много по важни моменти в тях,които ги правят празници и няма как да не ги усети детето(Герчо,ние с мъжа ми пък винаги си правим подаръци и по празниците,уважавам ги,обичам и Св.Валентин и годишнини имаме 100000 все за нещо първо Joy)
аз много обичам празниците
Дейзи Heart Eyesможе би от болеста е по нервничка а според мен от внимание не може да има пренасищане,трябва постоянно да знаят,че имат нашето внимание Hug(Бобата също яко ме действа Crazy)
малко объркано стана,но се опитвам и да ям в момента,че едвам го изчаках Бобата да заспи умряла от глад Embarassed

# 203
Хайде и аз да скокна да се пооплача...
Вчера бях решила да водя Бобката на доктор и се обаждам на педито, а тя болна, не може да си каже името. На мен ми стана ясно, че най - вероятно сме хванали вируса от нея на консултацията, понеже ми се стори болна, но си казах че вече и минава. Да ама не! Толкова кашляше, че едва говореше. Нима трябва някой да ги учи да си слагат маски или да си стоят вкъщи, и все човек да вдига врява, че да се сетят  Twisted Evil Да отидеш на доктор и да те разболеят не е малка работа Twisted Evil
В момента и Боби е с не добра кашлица, сополи, струва ми се и разстройство. Просто супер. Досега е имал на 2 или 3 пъти хрема и толкоз... Единственото което е хубаво е, че гадното време ни прави да ни е гадно още повече. Поне няма да се терзая дали ще заразим някое детенце из парковете, понеже не излизаме.
Това е от нас, благодаря ви че ви има  Hug

# 204
По повод болестите къв беше имуностимулатора, дато бяхте доволни от него. Аз за есента твърдо ще търся вариант за противогрипна и за иван и за себе си, ама поне лятото да изкараме без болести повече, че морето наближава и направо не ми се мисли...

# 205
изопринозин

# 206
Аз за есента твърдо ще търся вариант за противогрипна и за иван и за себе си, ама поне лятото да изкараме без болести повече, че морето наближава и направо не ми се мисли...
И АЗ  Peace

# 207
Аз за есента твърдо ще търся вариант за противогрипна и за иван и за себе си, ама поне лятото да изкараме без болести повече, че морето наближава и направо не ми се мисли...
И АЗ  Peace
аз мислех още тази година дори бях намерила ваксината, но не знам защо се отказах  newsm78 , но за другата година твърдо  Peace  аз контактувам с много хора и непрекъснато влача вируси у дома, мъжа ми също, така че ваксината ще е задължителна!
Относно подаръците и при нас ситуацията е подобна и с повод и без повод все му се купува по нещо на малчо, в интерес на истината никога никой в семейството не си е получил подаръка точно на деня  Joy не можем да устискаме с изненадите, а и подаръци си правим целогодишно и в 99% ги избираме заедно, ние с мъжа ми на 11.06 имаме годишнина, но и двамата вече сме с подаръци по случая  Joy още от началото на май  Wink Онзи ден мъжа ми домъкна на Михаил количка с дистанционно  Rolling Eyes  Rolling Eyes Rolling Eyes ами то още не се светка детето, че двете неща са свързани и си играе с тях поединично  Joy и го питам защо сега  #Cussing out само това липсваше в къщи, ами той винаги си бил мечтал като малък да има такава количка и никога не получил, та нека нашето дете да имало всичко от както се помни  Shocked Shocked Shocked изобщо безкрайно му се нервя напоследък на нефейлните подаръци за детето, само се чуди каква глупост да му купи, а истината е, че Мишо се радва точно 10 минути на нова играчка и я захвърля... Аз лично играчки не купувам вече и когато има повод търся нещо полезно, бодита, блузки, обувки  Wink само се чудя как да озъптя баща му, че все по-неконтрулируема става ситуацията, ако някой има идеи как да убедя мъжа си да спре да купува играчки  Hug да сподели ще съм много благодарна  Hug

# 208
кате, ние като ходихме с Ангел да търсим неща от първа необходимост за след раждането още с големия корем - аз гледам дрехи, шишета и козметика, а моят мъж на щанда с играчките щото това било важно. Сега гледа една голяма кола ферари като Формула 1 с акумулатор и ако я вземе вече се изнасям от вкъщи, че само тя липсва... А иначе и аз вече не съм толкова често в магазините за играчки, по простата причина, че преди всички му подаряваха дрехи, а аз избирах играчките, а сега е обратното и играчки бол. И при нашите и у нас е пълно  newsm78.
За ваксината аз миналата година си направих устата да му бия и педито каза, че тя категорично няма да му бие, ако съм искала да съм го водела на друго място, но тя била против. Не се аргументира, но по принцип е доста добра и някак не повдигнах въпроса наново. Аз си спомням като детето на сестра ми беше такъв фъстък, че организирахме някаква ваксина на хапчета от англия, пригодена за дребни и май вече трябва да се замисля, че тогава трудно я внесахме. Една опаковка стигаше за 3-4 деца и тогава се комбинирахме, ама сега не се сещам нито за името. Ще трябва да попитам маминката, която тогава оправи нещата и ако инфото е актуално ще я поръчаме заедно или ще се примолим на Джеси  Joy

# 209
кате, ами той сигурно в мъжкия форум се оплаква, че ти не само за себе си купуваш безброй дрехи, ми сега и за детето Simple Smile

определено мисля, че децата веднага усещат, когато някой се опитва да им угоди, и стават малки терористи и манипулатори веднага. има разлика между това детето да знае, че винаги може да разчита на мама, и това мама да се старае да го забавлява през цялото време. наскоро си говорихме по този въпрос, и аз пак съм си доста крайна... но животът не е приятен прекрасен и забавен през цялото време. а ако е така, човек просто спира да му се радва. човек не цени постоянно и леснодостъпните неща. прима ги за даденост и изобщо не се замисля за тях. и не му носят толкова радост. както и аз не се замислих за това колко е прекрасно да дишаш, докато веднъж не се задуших.
с колегите ми понякога спорим по подобни въпроси. много е модерно учителят да се опитва да превръща ученето в забавление, да отнема отговорността от децата... и аз пробвах така, но тази система работи до момента, в който трябва да си седнеш на д-то и да се потрудиш. а този момент винаги идва. сега моите ученици много повече оценяват 10 мин забавление след 70 мин учене. иначе просто очакваха развлечение. и постоянно им беше скучно всичко. това е новата болест при децата. СКУКА. не знаят как сами да си правят интересно. живеем в свят на готованство, всичко е лесно. и телевизора с дистанционно си включваш (едно време се разхождахме до копчетата).
хайде млъквам...

Общи условия

Активация на акаунт