МАРТ 2006

• 15 980
  • 275
  •   1
Отговори
# 210
За играчките и аз забелязах, че Маги губи интерес максимум до седмица. За това вече мисля да й купувам играчки само по някакъв повод  Peace Аз още от малка очаквах с нетърпение празниците и никога не са ми давали подаръка предварително. Така освен самата атмосфера на празника, си получавах и подаръка. Беше просто страхотно  Grinning И подаръците все още си ги слагаме под елхата на Коледа  Peace  Grinning Няма нищо по-вълшебно то посещението на дядо Коледа  Grinning Аз мисля, като попорасне Маги и започне да разбира, да пишем заедно писмата до Дядо Коледа  Grinning Няма нищо лошо от малко вълшебства от време на време в еднообразното ежедневие  Grinning
За 1-и аз няма да мога да направя нещо специално, защото съм на работа. Но сигурно бабата ще я води в парка.

# 211
За играчките - Криси и тя губи много бързо интерес към новите си играчки. От доста време вече си играе с разни купички, лъжички, празните опаковки от мокрите кърпички и всякакви други боклуци. Има и разни бебешки блузки с едни шарени копченца - не й омръзват да ги разглежда. На 1.06 и аз съм на работа, че както се чува на 2.06-също, т.че може би в неделя ще измислим нещо. Но играчки не мисля да й купувам. Леля й постоянно и носи някакви от чужбина, най-вече от Китай, Тайланд (че там най-често ходи) - е всичките вече дадоха фира. Най-много до седмица и са на парчета.

Е, едно нещо не й омръзва бързо, и това са книжките. Всичките съм й ги чела вече по 100 пъти. Тя си рови из тях, намира си някоя, носи ми я и сяда до мен  Heart Eyes Отделен въпрос е, че ги е опитвала и на вкус вече  hahaha

# 212
Леле, Дейзи, като те чета, все едно Преслав ми описваш - бой, истерии, въобще лудница...  ooooh!
РАзбирам те напълно - аз лично се надявам да е само период.... Той едва ходи от умора заради вируса, обаче за инати и бой, и тръшкане, сили намира винаги..

# 213
Леле, Дейзи, като те чета, все едно Преслав ми описваш - бой, истерии, въобще лудница...  ooooh!
РАзбирам те напълно - аз лично се надявам да е само период.... Той едва ходи от умора заради вируса, обаче за инати и бой, и тръшкане, сили намира винаги..
Пишете ни и нас в групата на инатите,тръшкащите се,удрящите,хапещите,скубещите Rolling Eyes

# 214
Това ,което е писала Кали за Скуката,готованството,дистанционното и тъй нататък и мен ме вълнува.
Хем мислех да не пускам TV на малкия до 3-4 годишна възраст(ама го мислех преди да се роди)а сега вече се възползвам от бебешката телевизия и за да го накарам малко да хапне Embarassed(което е супер тъпо и после ще свързва хранене и TV и ще се тъпче с пуканки пред него ,като голям Rolling Eyes)и за да си осигуря маааааааалко почивка Embarassed
Единственото добро,което правя в тая посока е,че ще изкарва по няколко месеца на вилата сред природата детето и се надявам там да си търси нецивилизовани забавления Joy

Катенце Heart Eyesи Серж отдавна е купил на Боби количка с дистанционно Joy
аз също мисля,като Милен  и искам за Бобата това,което аз съм нямала(е барби няма да му взема Joy)
не го укорявай Миленчо Hug

никой не  е писал след мен,и затуй ще си вмъкна и едно въпросче-майчета има ли комари вече при вас и как се справяте-аз вчера обилно намазах себе си и Боби с Дзандзаро на Чико и ефект никакъв а ме е страх да включа райд newsm78

Последна редакция: ср, 23 май 2007, 09:23 от Mila mama

# 215

никой не  е писал след мен,и затуй ще си вмъкна и едно въпросче-майчета има ли комари вече при вас и как се справяте-аз вчера обилно намазах себе си и Боби с Дзандзаро на Чико и ефект никакъв а ме е страх да включа райд newsm78
включваме райд от 20 дни, първо ме изядоха мен после забелязах и Мишели нахапан на 2-3 места и започнахме да включваме машинката  Wink
кате, ами той сигурно в мъжкия форум се оплаква, че ти не само за себе си купуваш безброй дрехи, ми сега и за детето Simple Smile
Лелеее Кали, ако те чуе някой дето не ме познава, ще ме помисли за мигаща лигла  Joy и ще съжали горкия ми мъж дето има повече дрехи от мен  Joy

# 216
Да ви се оплача от вчера и аз съм болна  Sad гърлото ме боли зверски,цяла нощ неспах.От къде го лепнах този вирус незнам  ooooh!  Ger4o,за ваксината няма проблем,но трябва да ми кажеш името.Само да не е като пентаксима да се държи на студена температура. Milla,да ти кажа аз още комари не съм забелязала  newsm78 Ама тези мазила май почти нямат ефект.Освен да се допиташ до педито за райд  Laughing

# 217
Мила, ние имаме комари вече от месец, просто имам чувството, че някъде наблизо се развъждат и  нас гъмжи. Аз миналата година не смеех да пусна машинката и бях купила устройството с ултразвук на Чико zanza no - никакъв ефект. Пресияна непрекъснато беше с пъпки. Тази година вече слагам таблетки, не на Райд , а на Baygon (пак са на същата фирма производител) и само така се спасяваме. Отделно имам и аутан джуниър за мазане, но само в крайни случаи.  Четох инструкциите на таблетките и нямаше противопоказания, питах и аптекарките, казах, че стават за бебета. ОСвен това ми направи впечатление, че на райд течността, която се включва специално пише да не се ползва при бременни и деца.

за играчките какво да ви кажа, аз никога не съм й купувала кой знае колко играчки, има само тези, които й подаряват, но също им обръща внимание по 5-10 мин. Като Криси обичаме най-много книжките и всяка вечер само разлиствам до побъркване всички книжки една след друга по не знам колко пъти. Другата интересна играчка е количка за кукли, много се кефи да я бута.
Аз също мисля като Кали, че когато нещо се предлага на човек непрекъснато, той го приема за даденост и после не може да оцени и малките жестове.Не знам, аз се замислям, че ако сега на тази малка възраст купуваме непрекъснато подаръци на малките, с какво ще ги зарадваме когато пораснат и започнат да осъзнават нещата по-ясно? непрекъснато ли ще искат нови и нови неща, а ние никога няма да им отказаме? това си е един омагьосън кръг ...
Мила, аз например когато водя Писи на вилата или сред природата никога не й взимам играчки, за да я забавлявам, а я оставям да изследва сама природата и мисля, че е много по-ценно за развитието й да й обясня за цветята, птичките  и т.н. отколкото да мъкна някакви изкуствени залъгалки. Не знам вие как процедирате?

ох, трябва да работя...

пожелавам на всички болнички да оздравяват скоро!  Praynig

# 218
И ние нямаме бог знае колко играчки, от рождения ден насам нищо ново не съм купувала, да не говорим, че половината изчезнаха безследно под дивани, легла и къде ли не...най-много се забавлява с кулата с ринговете, една сфера, в която се пъхат разни формички, строител и разбира се книжките. Играе със всичко, което й попадне, но вече ми прави впечатление, че се заиграва с плюшените и с куклите.

За комарите - решили сме тази година да купим най-сетне комарници за прозорците, ние нямаме много, че сме на последен етаж, ама сега с тия дъждове ще се навъдят много.

Пожелавам ви весело изкарване на почивните дни, ние в крайна сметка ще пътуваме, дано да не ни вали много дъжд.

# 219
Привет!

За играчките: аз също отдавна не купувам, омръзват и много бързо. Също като Криси и Али обожава книжките, много се заиграва с кукли и плюшени играчки напоследък. За подаръците: едиственото което продължавам да купувам като луда и аз и майка ми са дрежки (това при нас е болестно състояние, майка ми си мечтаеше за внучка, да носи роклички, полички). Но разбира се Анна-Мария не се радва на дрежките, само аз им се радвам. Според мен всички в началото сме купували като луди, нормално е искаме детето ни да има всичко което на нас ни хареса Simple Smile. Не мисля обаче да и угаждам като порасне и иска това и онова. Също като Весето смятам, ценните неща да се купуват с поводите които несъмнено за нея ще са вълшебни празници.

За комарите: при нас няма още , иначе аз и миналата година включвах Райд (с таблетки) в стаята - не мисля че има проблем. Иначе имам и този ултазвуковия на Чико, но смятам че няма ефект 

Дейзи весело изкраване в Солун и хапни едни калмари и за мен Wink

Цунки!

# 220
Здравейте!
Аз да се оплача: моята дъщеря откакто и сложих ваксината за шарките и почна да повръща, после спря да пие мляко и пиеше по 100-120 г на хранене, сега пък не иска да яде с лъжица и наобед и следобед е просто някакъв ад, защото с  адски усилия от моя страна и рев от нейна и набутвам 100 г в устата. Какво да правя просто незнам, добре че пие поне млякото сега. Споделете, ако имате подобен проблем с децата.
Иначе аз гледам да не й купувам много играчки, а и тя си играе със старите като реши. Много харесвам играчките на Чико, но ми идват малко скъпички, затова гледам по-големи и скъпи подаръци да й купувам като има повод.
Лек ден и приятни почивни дни на тези, които заминават някъде.

# 221
Момичета, като ви чета имам чувство, че говорите за деца поне на 3-4 години, какво е това обожание към книгите  Shocked от 14 месечни бебета ... как не им омръзвали  Rolling Eyes , явно моето дете е уникален тъпанар  Joy единствените книжки към които проявява интерес са гумените за баня  Wink Тях си ги разглежда, джумоли и сочи с пръстче. Всички книги и списания до които се докопа са  нахапвани, намачквани и накъсвани на дребни парченца , а опитите да го сложиш да седне и да му четеш завършват с издърпване на книгата от ръцете ми и захвърлянето и или към главата ми или на земята... До скоро това не ме притесняваше, ама като ви слушам  newsm78 

# 222
  • Sofia
Здравейте, мами,
Аз да се похваля - 2 вечери спахме  newsm44 newsm44 newsm44. Лелееееееееееееее, ма то било хубаво бе   Wink ... От шестия месец някъде не се е случвало  newsm78. Е, тази сутрин се събуди в 5.30 и го взех при мен, ама все пак през нощта не се е будил. И сега понеже ви се похвалих довечера сигурно ще ми разкаже играта  ooooh! .
Най - накрая за една седмица пробиха и 4 - те кътника, дето ги чакаме от 2 месеца, та предполагам, че затова спи по - спокойно.
Ние вероятно ще пътуваме през празниците, обаче без Вики. За първи път ще пътуваме без него и ще спи без нас, та ми мнооооооооого притеснено  Sad ...

... а опитите да го сложиш да седне и да му четеш завършват с издърпване на книгата от ръцете ми и захвърлянето и или към главата ми или на земята... До скоро това не ме притесняваше, ама като ви слушам  newsm78 

Не сте само вие така, споко  Wink и на Вики не му е особено интересно да му чета. Ако му дам книжка да разглежда, мога да му задържа вниманието за около 5 минути, ама да се забавлява а часове - не й мойто дете  Confused ...

# 223
И ние, Кате, сме в отбора на тоталните тъпанари   Joy Joy Joy... Няма да се плашиш - не си сама. И моят проявява интерес само към списанията и то на вкус и за късане - досега въобще не съм го видяла да се пробва дори да прелиства и разглежда.

# 224
  • София
Привет и от мен!

Зори в събота вечер си игра с едно 2-годишно момиченце, което сега има варицела. И аз почвам да чакам пъпки и всякакви неразположения. Педиатърката ми каза да не си отлагаме плановете за пътуване - просто да си нося ментолов спирт и нещо за сваляне на температура. Но виж Велинградската среща с Веси и Маги ще трябва да се отложи.

Аз другата седмица заминавам в командировка и за първи път ще оставя Зори за повече от една нощ. Ще видим на коя от двете ни ще й е по-трудно да понесе раздялата...

И Зори има хиляди играчки, с които почти не си играе, а предпочита "истинските" неща - ключове, дистанционни, дрехи, обувки. Моят проблем с угаждането е доколко да я оставям да прави каквото й харесва. Непрекъснато споря с бабите и даже с детегледачката, че детето може да си отваря и затваря пералнята и да си я пълни с разни неща, че може сама да прескочи прага и да излезе на терасата, даже и да седне на земята, нищо че ще се изцапа. За тях това е угаждане, защото не й поставям достатъчно правила и ограничения. Все пак не съм я оставила да се качи на столче и да наднича през парапета на терасата (че тя и такова желание има). Просто се старая ограниченията да са минимални и си мисля, че така по-лесно ще ги спазва.
А за купуването на играчки изобщо не мога да преценя каква ще стана, когато тя започне да си ги иска... Защото засега почти винаги й давам каквото поиска (но това е най-вече внимание), но и аз мисля, че пренасищането води до "обезценяване" на нещата.

О, аз обикновено не се отплесвам да пиша толкова... но днеска съм в отпуска предпразнично. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт