Опитните цветарки 8

• 38 276
  • 523
  •   1
Отговори
# 255
момичета, казвайте как да си хербаризирам един невероятен стрък бледолилава роза с листенцата  Praynig много цветя гледам, но това не съм правила.

откъснаха ми различни рози от една селска градина, влюбих се, а как ухае тази лилавата..... да я провеся надоу с главата съм чувала , така ли да направя или в книга да я сложа, но пък ще я смачкам Sad(( искам после да си я сложа в рамка, като гоблен, виждала съм, много красиво стои.

ако я сложих в книга,ще стане плоска.не се слагаобаче в книга,а между вестници и често се сменят,защото се овлажняват.хубаво е първите дни,след като я сложиш,да е с нещо тежко отгоре.
от университета,редовно ходиме на практика и събираме растения,съответно ги хербаризираме,защото ни трябват за изпита по ботаника

# 256
и аз знам това за хербаризирането от една твоя колежка, ламита   Wink как ми се ще да дойдеш и пред нашия вхооооооооод  Blush

я да попитам аз сега за моята лобелия: виждам, че някои цветчета вече са прецъфтели, а магазинерката ми каза, че мога да си събера семенца.... дали ще стане нещо, или няма смисъл (понеже по-напред някой изказа мнение, че растенията са хибридни и няма смисъл от събиране на семенца)

ако мога да събирам, колко трябва да чакам - има ли някакъв период на узряване на семенцата или нещо подобно  newsm78 бая ще имам за раздаване  Hug

# 257
schneee,много си далече,иначе щях да дойда  Hug
свалих няколко петунии.дали ще тръгнат?боцнах ги директно в земята

# 258
аз мисля да наема някоя циганка, ама още не съм стигнала до там  Mr. Green (с превес са вътрешните ремонти  Blush)

няма причина според мен да не се хванат  Peace
теменужки не ти ли трябват  Mr. Green

# 259
трябвт ми,но никой около мен няма   33uu

# 260
schneee,много си далече,иначе щях да дойда  Hug
свалих няколко петунии.дали ще тръгнат?боцнах ги директно в земята

виж какво, гледам schnee много иска да дава, хващай се от София, аз от тука и среща в Търново и виж как ще остане без цветя Joy

# 261
добра идея  Laughing
schnee,ти собствен двор ли си имаш?

# 262
 Joy цяла тераса  Joy hahaha bowuu още не съм превзела двора на свекито, щото много рядко ходим, пък и тя още не се дава  Mr. Green само я снабдявам с китки  Blush иначе пред блока е ужас, защото от нашия вход никой не копае и не сее  Cry Confused

просто имам бая теменужки наникнали в едно сандъче и само ме вбесяват, защото ми заемат пространството, а бавно растат! хората си купиха по 5 за левче, аз разсади ще си правя  #Cussing out #2gunfire smile3511 newsm45 мнооооооооооого ме е яд, ама ако ме хванат лудите, ще го оскубя много скоро, усещам  Naughty

а за идването, хайде, чакам ви! то Търново е точно на половината на пътя София - Варна  Wink хем и латинки ще ми транспортирате  Mr. Green

# 263
lamita, честито обезмалиняване! Joy Не те съветвам да слагаш невен- това е страшно нещо, на следващата години агресивно ще е заел цялата градинка. Виж, по-добре тагетеси, ей такива неща... А ако знаеш мушкатото колко "страшно" става става, ако набучиш директно в земята...

# 264
schnee,само да ми мине сесията и идвам
прасчо,нямам вече декоративно мушкато,имам от селското,което мирише ужасно.но ми е в една саксии и ми е едничко  Rolling Eyes не ми се дава

# 265
заповядай  Hug ама до тогава ще съм ликвидирала теменужките  Mr. Green

а за лобелията никой ли няма да ми каже  Blush

# 266
прасчо,нямам вече декоративно мушкато,имам от селското,което мирише ужасно.но ми е в една саксии и ми е едничко  Rolling Eyes не ми се дава
Не го давай, просто отчупи /или по-добре вербувай някоя баба, дето има повечко/. Миналата година забучих един стрък мушкато посред лято, и след няма и месец полудя от цъфтеж. Е, верно, че го бях откраднала от съседката, де Joy

Последна редакция: пт, 18 май 2007, 17:08 от Прасчо

# 267
то е с 2 клонки,но ще видя  Thinking
ако не ще се разтършувам из съседските балкони  Laughing

# 268
заповядай  Hug ама до тогава ще съм ликвидирала теменужките  Mr. Green

а за лобелията никой ли няма да ми каже  Blush

то докато й мине сесията, ще мина няколко пъти, както почна и да каниш, чакай да се замисля какво още искам, майка ми ми е нагласила спатифилиум и строманте... Party

# 269
спатифилиум обилно ли цъфти?(да знам,дали да искам)

Общи условия

Активация на акаунт