Опитните цветарки 8

• 38 123
  • 523
  •   1
Отговори
# 300
За Спатифилума ли казват, че е цветето на семейното щастие?
Извинете, ако вече сте писали, пък не съм видяла.
Ама напредвате почти със скоростта на светлината Laughing

# 301
  • Карлово
Как не ви е срам-5 стр съм пропуснала. Заплювам си аз да пусна следващата тема, събрала съм всчки линкове, които сте пуснали до тук в тази тема.
Ламита, не съм слагала буркан, расте като лудо, на ден по 1 см израства имам чувстовото.

# 302
За Спатифилума ли казват, че е цветето на семейното щастие?
Не, онова е аспидистра:
http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=62
Schneee, в момента нямам налични семена от кратунки, но непременно ще ти пратя някой ден, дори да е за следващия сезон Laughing Твоят ентусиазъм e така заразителен Hug
Иначе листа от билоба имам много- от Япония ми ги бяха донесли, така ме и зарибиха. Та аз отдавна знам, че е реликтен вид- нещо като акулите, ама при растенията Laughing
И да ви питам- Кроасания беше споменала за хибискуси /които също са ми голяма страст/ с лъскави листа... Дали за определен сорт става въпрос, или просто листата се третират по някакъв начин, за да придобият тази лъскавина newsm78

Последна редакция: сб, 19 май 2007, 15:30 от Прасчо

# 303
Това цвете го имам от доста време.
Мисля,че трябва да бъде в по голяма саксия... Thinking
Знаете ли как се казва?
Нещо светлината явно не му харесва.
Жълтеят му листенцата.

ЦЪК  bouquetЦЪК  bouquet

Последна редакция: сб, 19 май 2007, 13:50 от Дими

# 304
Това цвете го имам от доста време.
Мисля,че трябва да бъде в по голяма саксия... Thinking
Знаете ли как се казва?
Нещо светлината явно не му харесва.
Жълтеят му листенцата.

ЦЪК  bouquetЦЪК  bouquet

това по листенца ми прилича на корделине, само че то върви като драцената, а това май като храст Rolling Eyes

# 305
момичета, нямам търпение да ви се похваля, че най-накрая се сдобих с така бленуваните латинки  Hug Rolling Eyes Heart Eyes bowuu

отивахме към един офис да си избираме щори за спалнята и до него - цветарски магазин (където бях питала преди няколко дни за латинки, а те явно си записват какво се търси  Wink) и разбира се, преди да влезем в офиса, аз бързам да се шмугна в цветарския магазин, а като видях латинкитееееееее..... не е за разправяне  hahaha ето я тук

отгоре на всичко натоварих и свеки да ми търси  Mr. Green и съм сигурна, че и тя ще ми прати  hahaha абе май от търсеща латинки ще се превърна в раздаваща  hahaha Joy

Последна редакция: сб, 19 май 2007, 17:21 от schneee

# 306
браво на теб Hug а да те питам, из Търново знаеш ли как вървят Нолините, защото тука за една малка ми искат 16лв, а много май ми се виждат, намерих едно малко магазинче до Джейд, ама не успях да вляза, отвън погледнато имаше страхотни неща, ама незнам дали има интеерсно, ти откъде взе латинките Rolling Eyes

# 307
Здравейте цветарки! Подариха ми за Спасов ден едно "циганче" и една китайска роза ( една такава с много миниатюрни цветчета). Днес ги присадих в по-големи саксии с нова пръст, полях ги и ги оставих на терасата. От тук нататък какви грижи да полагам ? Като за съндъците с петуниите и мушкатите ли? Мога ли да им слагам от течната тор за балконски цветя или тези са стайни? Ако имате някакви препоръки за петуниите също ще съм ви много благодарна! Hug

# 308
аз за розата съм взела тор за цъфтящи Rolling Eyes искам да ви питам режете ли корените на цветята като ги пресаждате?

# 309
Кротон мами как се гледа???? И защо листата са започнали да изсъхват? Каква може да е пирчината за това - стоят като лист от вестник...До средата са добре, във външността прозрачни и изсъхнали(ако някой схвана обяснението ми...)

# 310
значи прекаляваш, не бе банан, сега кротон, къде си да те навестя и да си прибера Joy иначе знам че кротона не е капризен, пулверизираш ли листата? моитте на дифенбахията изсъхват по същия начин преди да излезе ново листенце и това да си замине окончателно Peace

# 311
значи прекаляваш, не бе банан, сега кротон, къде си да те навестя и да си прибера Joy иначе знам че кротона не е капризен, пулверизираш ли листата? моитте на дифенбахията изсъхват по същия начин преди да излезе ново листенце и това да си замине окончателно Peace

Теди...На ред е Спатифилум...... Mr. Green

# 312
такова ми се пази, ама кротонче и банан не съм намерила още, а да ви се похваля, понеже ми е малко вече кътчето за цветята и рибките, милото каза че ще ме сдобие с цветарник Heart Eyes Heart Eyes да мога да си се разпростирам още повече Crazy

# 313
  • Карлово
pazzza, прибери ги вътре за 3-4 дни, да се аклиматизират в новите саксии, после спокойно ги изнеси на терасата.
Шне, честита ти латинка!
Ламита, виж колко бързо ми расте картофената палма. Тук е на 17 май, а тук - на 19

# 314
Момичета, да ви питам за пръчиците за подхранване.
Понеже цяло лято няма да съм у дома, пък да очаквам мъж ми чак и да тори цветята е просто невъзможно, та затова купих някакви червени пръчици за торене на цъфтящи. Та питането ми е - изцяло ли се забиват в пръстта или по малко, пък после като се разтвори (ако?) се дозабиват?
Наистина съм много боса по този въпрос - откак открих този форум взех да торя цветята Embarassed, за което те ви пращат огромната си  newsm20 newsm51 newsm10

Общи условия

Активация на акаунт