Опитните цветарки 8

• 38 121
  • 523
  •   1
Отговори
# 315
  • Враца
Да питам и тук.
Аболютно начинаеща цветарка смъ- отглеждам няколко петунии на балкона.
Вчера забелязах едни малки жълтеникави нещица залепени по листата на две от тях.
изглеждат така:
1 снимка
2 снимка
ще съм благодарна ако кажете какво може да е това и как да го преборя!

Последна редакция: нд, 20 май 2007, 13:36 от wa_wa

# 316
абе аз се чудя коя е тая емовица, тя наш'та Теди  Joy ще се огледам за нолини, но със сигурност са по-евтини  Naughty аз даже си купих една много малка (имам пристрастие към малките неща  Blush) за 5 лв. мисля, а и специално цветята предпочитам аз да си ги отгледам, а не да се чудя само къде да сложа огромните саксии  Mr. Green та ето я моята

аз за розата съм взела тор за цъфтящи Rolling Eyes искам да ви питам режете ли корените на цветята като ги пресаждате?

и аз бях питала по-напред и ми казаха, че не на всички, но на кои трябва и на кои - не - не знам! аз в интерес на истината най-често забравям  hahaha

Schneee, в момента нямам налични семена от кратунки, но непременно ще ти пратя някой ден, дори да е за следващия сезон Laughing Твоят ентусиазъм e така заразителен Hug
Иначе листа от билоба имам много- от Япония ми ги бяха донесли, така ме и зарибиха. Та аз отдавна знам, че е реликтен вид- нещо като акулите, ама при растенията Laughing

ми да аз бързо паля  Heart Eyes ама гинкото ми е мнооооооооого любимо дърво! и сега ще го търся под дърво и камък  Mr. Green нали ми пуснахте мухата  Blush

# 317
  • София
Досега освен листни въшки по петуниите не съм се сдобивала с друго Laughing
Но по снимката ми прилича на моите неприятели с много крачета ... #Cussing out
Сигурна ли си, че са залепени...те листенцата на петуниите са доста мъхести, може да са просто семенца довяти от вятъра, а и мястото е необичайно за вредители newsm78
Обикновено се появяват на места, където могат да се закрепят гадинките, под листото, в основата на листото със стъблото или на върха при новите листенца....а твоето до колкото се разбира от снимката/втората не ми се отваря Embarassed/ е върху самото листо newsm78.

Изчакай малко и ги наблюдавай, ако се усъмниш че са гадинки ги махни с памук напоен със спирт или пръскай с препарати за акари.
Туй е моят съвет ....ама изчакай да се включат и по-опитните цветарки Hug

# 318
абе аз се чудя коя е тая емовица, тя наш'та Теди  Joy ще се огледам за нолини, но със сигурност са по-евтини  Naughty аз даже си купих една много малка (имам пристрастие към малките неща  Blush) за 5 лв. мисля, а и специално цветята предпочитам аз да си ги отгледам, а не да се чудя само къде да сложа огромните саксии  Mr. Green та ето я моята

аз за розата съм взела тор за цъфтящи Rolling Eyes искам да ви питам режете ли корените на цветята като ги пресаждате?

и аз бях питала по-напред и ми казаха, че не на всички, но на кои трябва и на кои - не - не знам! аз в интерес на истината най-често забравям  hahaha

Schneee, в момента нямам налични семена от кратунки, но непременно ще ти пратя някой ден, дори да е за следващия сезон Laughing Твоят ентусиазъм e така заразителен Hug
Иначе листа от билоба имам много- от Япония ми ги бяха донесли, така ме и зарибиха. Та аз отдавна знам, че е реликтен вид- нещо като акулите, ама при растенията Laughing

ми да аз бързо паля  Heart Eyes ама гинкото ми е мнооооооооого любимо дърво! и сега ще го търся под дърво и камък  Mr. Green нали ми пуснахте мухата  Blush

имаш ли за раздаване от нея? абе нямах работа снощи и викам да се намеря, иначе и аз искам малка,  обичам от малки да си ги гледам Blush

# 319
  • Разпиляна във въображението
Има ли някоя от вас да живее в Търново? Вчера бях в МОЛ-а. Влизам в центъра през главния вход, на първия етаж, до парапета вляво има една голяма саксия със страхотно красиво дърво. Една приятелка го снима с телефона си и ще кача снимка за да го видите. Много ми хареса, но и идея си нямам как се казва.

Картофената палма не расте много. Оставила съм я на западна остъклена тераса. Поливам я редовно. Защо не тръгва вече?

# 320
Мами....ако знаете  училището, където съм за изборите, колко е богато на цветя........Познайте дали простих на една бегония....Не е кой знае какво, но има и мушкато, а и имам още часове стоене там.....

# 321
  • София
Това цвете го имам от доста време.
Мисля,че трябва да бъде в по голяма саксия... Thinking
Знаете ли как се казва?
Нещо светлината явно не му харесва.
Жълтеят му листенцата.

ЦЪК  bouquetЦЪК  bouquet

Според мен това е Калатея http://www.inkaflower.com/Coppermine/displayimage.php?album=41&pos=4 ....сравни по тази снимка
Трябва да са доста мъхести дръжките на листата, а от снимката ти не се виждат Sad
Ако съм права, обича по-малко светлина и май не се пръскаше по листата newsm78 моята за съжаление я изгубих Cry

# 322
  • Sf
Прасчо, дали и аз бих могла да помоля за семена от гинко? Ако имаш възможност, пиши на лс, ще ти бъда страшно благодарна  Heart Eyes

Хибискусът със зелените и по-дебели от обикновената кит. роза е просто разкошен, но засега ще се въздържа да си купя, защото има 3 вида - розов, жълт и червен  Money И съвсем ще се разоря този месец  Mr. Green Имаше ги в БИЛЛА, но съм ги виждала и в цветарските магазини  Grinning

Калатеите са цветя, които са хубави и свежи, само докато са млади. Понеже уморих две и се отказах да си купувам. След година някъде старите листа започнаха да жълтеят и кафенеят по краищата, махах ги, за да не се изморява цветето и да изважда нови листа, но просто не се получи. По същия начин се отказах и от строманте - тези са просто необясними цветя за мен.

# 323
Има ли някоя от вас да живее в Търново? Вчера бях в МОЛ-а. Влизам в центъра през главния вход, на първия етаж, до парапета вляво има една голяма саксия със страхотно красиво дърво. Една приятелка го снима с телефона си и ще кача снимка за да го видите. Много ми хареса, но и идея си нямам как се казва.

Картофената палма не расте много. Оставила съм я на западна остъклена тераса. Поливам я редовно. Защо не тръгва вече?

снежната си е баш търновка, ама го снимай да го видя, че ще ходим тези дни до там и ние и ако ми хареса, аз за друго в Мол-а няма да ида, ама щом е за цветето Joy

# 324
  • Разпиляна във въображението
Видях един хибискус с много розови цветове в цветарски магазин. Беше около метър високо. Оформен е като дърво с корона от твърди тъмнозелени малки листа и тези страхотни цветове - сън не ме лови. Търся си хибискус да си го отгледам, но ако не стане купувам другия - 15 лв.

Дървото в МОЛ-а е с шарени листа - желени, обкантени с жълто.

# 325
аз да питам хибискус нали казвате на китайската роза, ако да, има един страхотен с оранжеви цветове на една бензиностанция в Търново пак Laughing иначе моето е червено, ама е бебе немога да ти дам засега Rolling Eyes

# 326
  • Sf
аз да питам хибискус нали казвате на китайската роза, ако да, има един страхотен с оранжеви цветове на една бензиностанция в Търново пак Laughing иначе моето е червено, ама е бебе немога да ти дам засега Rolling Eyes

Да, хибискус и китайска роза са едно и също цвете  Simple Smile
Ето горе долу така изглежда този с лъскавите листа: http://www.tango-moscow.ru/img/flower/varios/Gor%20Hibiscus%20ro … ordeaux'.jpg
http://hibiscus-rs.hit.bg/hibiskus/satori-sf.jpg

Последна редакция: нд, 20 май 2007, 16:40 от Кроасания

# 327
Момичета снощи ми подариха това цвете,но няма име .
Знаете ли какво е  Thinking

ЦЪК  bouquet ЦЪК  bouquet ЦЪК  bouquet

# 328
Каланхое!!! Но много много кичесто. Честито! Прекрасно е.

# 329
мама цоцоланке,кротонът иска много вода.пръскай му листата често

Общи условия

Активация на акаунт