Belle ragazze d'Italia... chiaccheriamo un po' - Мами в Италия - част 53

• 13 717
  • 278
  •   1
Отговори
# 120
здравейте сладурки,
Ник,браво на мъника.Кой знае какъв пух4о 6те се пръкне  Hug

Ани я пусни о6те снимки на Андреа,няма да се измъкне6 само с 3 еййййй  Crossing Arms

Сон4о то си е време да купувате за бебо,ей го къде е август  Mr. Green

Гери за картата съм ЗА или ако трябва да съм 4естна ми е все тая  Laughing

За пъп4иците на бебковците и ние имахме този проблем и според на6ето педи били за КРАСОТА,а то се оказа атопи4ен дерматит.За да разберем истината оба4е си платихме 60 еуро на 4астен дерматолог  #2gunfire #Cussing out

О6те не6то 6тях да пи6а,ама забравих какво  Thinking Mr. Green

А да.....

ВЛАДИ ДА СЕ ЯВИ ВЕДНАГА,4Е 6ТЕ ДЪРПАМ У6И ВЕ4Е.АЙДЕ БЕ МАЦКА,ЛИПСВА6 ДА ЗНАЕ6   Cry Hug

# 121
Ааа сетих се какво 6тях да казвам.За кафето... ooooh!

Аз като малка си спомням,4е пиех Инка при баба.До колкото знам е ръжено кафе и дори е полезно,ама дали наистина е така  newsm78

За пиенето на истинско кафе от деца нямам думи.Аз дето съм му свикнала,като пия кафе след 14.00 4аса и сън не ме хва6та цяла но6т,какво да си говорим за влиянието му върху едно дете  Naughty
Ама то от родителите си зависи.Братов4ед ми на 2 години смотава6е по поливин бира и после спе6е по 6 4аса непробудно  ooooh! Mr. Green

За лайката ....аз съм странно явление,понеже ми влияе като кафе и сън не ме лови ако я пия ве4ер.Да не говорим,4е за да пия 4ай трябва да умирам от болки в гърлото,ина4е съм  Sick

# 122
за кафе д'орзо.. Кала, орзо е ечемик.
проблемът ми е, че не знам какво е леблебия ( дали е ечемик?) Laughing
много се надявам някой да ми отговори дали чая от финокио за бебе и чая от копър за бебе имат едно и също
действие Rolling Eyes

# 123

Ама то от родителите си зависи.Братов4ед ми на 2 години смотава6е по поливин бира и после спе6е по 6 4аса непробудно  ooooh! Mr. Green

Трябва да го опитам...сигурно,защото не давам бира детето ми не спи  Crazy

Лени, разлика почти никаква...то си зависи много от бебето,а и чая го пиеш ти,а не бебето,както е в бг....ако кърмиш де....при нас никакъв ефект върху коликите  Rolling Eyes

Ани,Андреа как е с коликите?

# 124

Трябва да го опитам...сигурно,защото не давам бира детето ми не спи  Crazy

Лени, разлика почти никаква...то си зависи много от бебето,а и чая го пиеш ти,а не бебето,както е в бг....ако кърмиш де....при нас никакъв ефект върху коликите  Rolling Eyes

кала, това ми звучи като пълен абсурд, мила.
въпреки, че дамиано като яде пържени картофи на мен ми се лепят, не знам точно как  Wink
без майтап - кърмачката защо пие чай от финокио срещу колики на бебето?
не си обяснявам как нещо, преминало през моята обмяна и докарано до прости аминокиселини, може да повлияе на коликите на друго същество. освен ако някой не мисли, че съставът на кърмата се променя и добавя някакви...полезни за хр. смилателната дейност на бебето в-ва.. лактоферин , разни ензими .... ох, сложно стана.
кажи какво казва доктора за този феномен  Laughing

# 125
Честно да ви кажа аз не съм виждала тук да дават кафе на малките деца. От вас чувам такива шокиращи работи, дори бяхме обсъждали проблема отново преди време  Rolling Eyes

А аз пък Лени, в един сайт на италиански за бг кухнята четох, че в таратора слагали финокио. Имали предвид хората ането, но са се объркали, точно като някои от нас в началото  Laughing

Ник, радвам се, че всичко с беб е наред! Големички сте, но и здравички, което е най-важното  Peace

Lindita, много е лесно сега с документите, е се шашкай. Най-важното е твоят приятел Паоло да докаже, че има пари да те издържа - по около 300 и няколко еуро на месец мисля, параграф, по който всички минават безпроблемно. Но нека наистина пита в Общината, за да сте по-спокойни и двамата!

Ани, много спокойно и свежо звучиш. Браво на теб  Hug

# 126
'Феномена' е,че чрез кърмата се 'заселват' първите бактерии в червата и тъй като всичко,което ядеш и пиеш се отразява на млякото ти чрез пиенето на чая или не яденето на газообразуващи храни,кърмата ти е по-лесно смилаема и по-лесно преминава през стомашно-чревния тракт  bowuu  

Който има да добави или да ме обори да заповяда  Flutter

# 127
  • Torino,IT
Сонче... hahaha hahahaмного ме разсмя, с 300 и нещо няма да мина.
 NaughtyКомункуе...мерси на всички за коментарите.. Heart Eyes

# 128
'Феномена' е,че чрез кърмата се 'заселват' първите бактерии в червата и тъй като всичко,което ядеш и пиеш се отразява на млякото ти чрез пиенето на чая или не яденето на газообразуващи храни,кърмата ти е по-лесно смилаема и по-лесно преминава през стомашно-чревния тракт  bowuu  

има логика.
тоест, пиеш ти финокио, 'пречиства' ти се кърмата и детето не страда от колики толкова.
а тук бебетата не могат ли да пият това финокио, както в бг копъра?
защо не го препоръчват.
( оф, извинявайте, че питам, ама ми е интересно о/о нашите бебешори)

# 129
Сонче... hahaha hahahaмного ме разсмя, с 300 и нещо няма да мина.
 NaughtyКомункуе...мерси на всички за коментарите.. Heart Eyes

Смей се ти  Laughing  Но доколкото знам такива са изискванията за парите сега като подаваш за резиденца  Crazy Някакъв минимум, който искаха преди за картата ди соджорно.

# 130
Limite di reddito - ? 5.061,68 - Solo richiedente o richiedente + un familiare  Peace

http://www.poliziadistato.it/pds/ps/immigrazione/carta_soggiorno_cittadini_ue.htm

Все пак най-добре ще му кажат на Паоло на място. Peace
   На мен на втория ден след като беше обнародван декрета ми направиха новия атестат,но ми зададоха и куп тъпи въпроси : Мъжа ми италианец,италианец ли е? ShockedДали сме се оженили в същата община? CrazyИ накрая се наложи да ми подпише декларация за фамилиаре ин карико,макар че сме съпрузи. #Crazy

А колко време след това съпруга на Италина ходи да пита и техния съвет,при това в Рим,изобщо не знаеше как стои въпроса. ooooh!

Между другото още преди да идеш до общината се ходи до Адженция делле ентрате да си направиш Кодиче фискале. Wink И не чакай три месеца,а започвай да си уреждаш нещата веднага щом пристигнеш и без това процедурите са бавни. Peace

Thinking  Днес говорих с една позната,която работи към АЗЛ и ми казваше ,че откакто сме комунитари нещата съвсем са объркани. Crazy Примерно преди една бременна можеше да се запише тук,да роди  и получаваше соджорно до 6 месеца след раждането.
  Сега не е така ,понеже сме комунитари не може да дойдеш тук и да раждаш ,ако нямаш здравна застраховка и карта в Бг. PeaceОсвен това раждаш и трябва да си ходиш(това естествено е валидно ,когато бащата не е италиански гражданин или законно пребиваващ). Tired

# 131

Права си Кала вси4ко което консумира майката по време на кърмене се отразява на млекото PeaceНапример ако детето отказва млекото или пък ако има стомашни проблеми,може да се дължи от това което е консумирала майката в последните 24h.Ето защо докторите препоръ4ват по време на кърмене майките да не консумират 4есън,лук,аспержи,силни на вкус подправки,пеперон4ино и т.н.
По същия повод трябва да се спазва строг контрол за лекарствата,както по време на бременноста(само под лекарско предписание),защото могат да предизвикат алергии,натравяния,повръщане както могат да донесат проблеми на някои органи на беб4е Confused

# 132
АнДжи,ами какво да ти кажа,завър6ила съм медицина и имам 6 години работа в Неонатология,после се омъжих и от 3 години съм в активна по4ивка.Така 4е съм/или бях доктор съвсем сериозно.
За кафето,не съм виждала тук да се пие така сериозно от малки деца.И аз мисля 4е орзото е не6то като инката,моят син запо4на да пие от как стана на 10,но не 4есто,в месеца 1 път да му се препие.Не съм се впускала в подробности то4но какво е,но истинско кафе...не си спомням,мисля 4е в гимназията пропих.Нямам то4ен спомен наистина,само 4е като духнехме от някой 4ас,ходехме на кафе... Laughing
Върху опаковката на финокиото на Плазмон пи6е 4е е подходя6то за новородени дори,никъде не пи6е за майки,а и не съм 4увала около мен майки да са го пили...Киара си го пи сама,но след 4-5 мес,за колики и давах Миликон.До колко е еднакво с копъра newsm78,то на много билки им се приписват ка4ества разли4ни,но на отделните хора действат разли4но.

# 133

Сон4о то си е време да купувате за бебо,ей го къде е август  Mr. Green

Ахахах, мерси, Деске, много успокояващо  Laughing  Wink Hug аз все по-често взех да си мисля за раждането. Не ме е страх, но не знам какво да правя- мъглив ми е процеса, колкото и натурален да е.

Значи, сумата на месец е долу-горе толкова. При всички положения е много нисък прага, така че всички влизат. Но сте прави, че покрай ЕС е всичко по-объркано. По комуни нямат идея за нищо, те преди не знаеха какво да правят, та сега съвсем!

# 134
  • Torino,IT
Гери, не разбрах за здравната застраховка и карта в БГ. Аз трябва ли да имам? Защото нали вече няма да работя в БГ и съответно няма да имам вече здравни застраховки.. Cry

Последна редакция: ср, 16 май 2007, 21:25 от Lindita

Общи условия

Активация на акаунт