Belle ragazze d'Italia... chiaccheriamo un po' - Мами в Италия - част 53

• 13 707
  • 278
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте банда !!!

Благодаря за съветите за пъпчиците на Маттео. Днес той става на 1 месец. Да е жив и здрав на мама момчето.
Италинка, ти доктор ли си наистина...
Да ви се похваля, най накрая детето си има педиатър. Жената е супер симпатична и се оказа много отзивчива. Дали е добър лекар съм сигурна в това, защото от АЗЛ ми я препоръчаха веднага нея....момчето което прави здравната книжка на Маттео ми я посочи тайно в списъка с педиатрите.
Лекарката го видя набързо защото бяхме без записан час и за пъпките опроверга мнението на предишния лекар като ми каза че се дължат на майчините хормони, т.е. пак всичко опира  до това какво ям. Аз си направих равносметка, освен да е от сирене, кисело мляко или домати, няма от какво друго да е, защото не докосвам непрепоръчителните  храни. Както и да е, и тя както повечето от вас ме посъветва да му слагам марлички с лайка, и сега след малко слагам да се вари. Успокои ме че до 10 15 дена трябва да преминат тези обриви...надявам се...миличкия хич не е хубав пъпчив.. Embarassed
Лени, аз зимата видях две близначки на 4 години да пият въпросното кафе и ми стана много странно. Абе незнам...аз нямам намерение да възпитавам детето си да пие кафе, дори и измислено да е то от детска възраст.

# 106
Ани, ще се заглеждам за две елле.
интересно кой първи ще види изписано така.
аз не съм виждала... по-скоро не съм се заглеждала.

# 107
Ани,виждала съм caffеllatte в някой бар. Wink
Между другото голяма забава е с италианската граматика. Peace
На обяд гледахме дори по телевизията в новините какви глупави грешки правят. Peace
  Да не говорим съученички на дъщеря ми,как спрягат глаголи и в какви времена говорят Shocked
А още по-забавен е учителят й по италиански,беше го записала каква лекция изнася Rolling Eyes-изречение дълго 10 мин,в което изобщо не се разбира смисъла . ooooh!
   TiredСвекър ми, например ,говори само използвайки минало причастие,така не се схваща изобщо кога иска да извърши действието. Laughing Налага се да питаме усмихнати - днес,вчера или утре?  Sunglasses

Камомилата и моя мъж я пие понякога вечер за успокоение,аз също не я тача много по същите причини като Лени. Wink

А за кафе и аз съм на мнение,че колкото по-късно и по-малки дози,толкова по-добре. Peace
Аз го пия обикновено само сутрин или когато много ме боли глава. Wink

AnGiAr,как лети времето Wink ,честит първи месец на Маттео.Много да ви радва! Heart Eyes  bouquet

# 108
Ей ме на и мен  Party

Без да има обидени...темичката си ни е хубава с картата и нормалното си заглавие Мами в Италия + номер...преди време нали пак ви беше обхванала някаква творческа дейност,но не се получи  Peace

Ани,голям сладуран тоз Андреа;) Чакаме още снимчици  Peace

Миликс,певица ще става куклата  Peace Брава;)

Лени,не се шашкай ще се справиш...минава и заминава ....просто 48 часа е зора и после е минало  Peace

Л'ордзо при нас давали към 5-6-7 год,но има мамита, които дават от по-рано....и според мен е леблибия....аз мисля да го 'заместя' с детстко какао,макар че вече е опитвал деккафенато  #2gunfire

Дениз,защо не се изказа за Паоло Коельо?Не ти ли харесва?

Аз не чета автор,а книга...на ПК съм прочела 3- Алхимикът,11минути и Захир,а съм започвала и Вероника,и Петата планина,и ...сега не ми идва...но не ме грабнаха,мъчих ги,мъчих ги и се отказах!
Предпочитам да чета на български  Peace

Наоколо съм!

ПП Анджи,Честито ви първо месече  Heart Eyes Здраве и много усмивки  Heart Eyes

# 109
Свекър ми, например ,говори само използвайки минало причастие,така не се схваща изобщо кога иска да извърши действието. Laughing

ах, хитреца  Joy

# 110
Здравейте,моми4ета
днес ходихме на екография да видим малкия палавник CrazyВе4е тежи 2кг и е дълъг 40см. ShockedМай накрая ще излезе някой шишко.Още от сега е направил едни бузки Heart Eyes
За съжаление попаднахме на един доктор Twisted Evil така ми натискаше корема #Crazy,4е накрая не се здържах и го смъмрих,4е ще ми го пробие #Cussing out.Голям тъпанар,трябваше да му вадим думите с 4енгел от устата.Аман от некадърници ooooh!Да не говорим,4е имахме 4ас за 8.15h,а влезнахме в 10.00h #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 111
Ник,супер браво....важното е,че сте го видели...аз така и не ходих на ония безплатните ехографии,че кой знае на кой ще попадна...и никакви натисканици и бърканици за добър ден  #2gunfire

# 112
Лени ,опасен е,моя свеки. Wink
  Наскоро беше ходил до една агенция за работа и казал как говоря всякакви езици,включително и френски и даже ми взел час за среща. Rolling Eyes
  Как ги разочаровах служителките там ,като се появих - нито френски знам,нито съм италианка... Joy попълних им бланките и  дотам.  Confused

Калче, проблема с картата е не дали е хубава или не,а да бъде лесна за осъвременяване. Wink Peace

Laughing А творческата дейност ,мен ме беше прихванала,сега е ред на Линдита Hug,но пък все си мисля,че в крайна сметка право на автора на темата е да реши заглавието. Peace

Ники ,на мен ми се е случвал такъв гадняр на трансвагинална ехография. #2gunfire Имах чувството ,че ще ме изкорми,така ме натискаше. Twisted EvilПосле ходих на преглед на друго място и изобщо не ме боля. Naughty

# 113
Здравейте,моми4ета
днес ходихме на екография да видим малкия палавник CrazyВе4е тежи 2кг и е дълъг 40см. ShockedМай накрая ще излезе някой шишко.Още от сега е направил едни бузки Heart Eyes
Шишко ще е, шишкоооо Grinning
И на моя Андреа му гледахме бузките и тежеше 2 кг точно в същата седмица!
Браво, Ник Hug много се радвам, че всичко е ок.

За граматиката: Нали на юг говорят в passato remoto с повод и без повод, а най-често без Laughing Една мацка (българка), която има вземане-даване с юга, ми обясни, че това най-вероятно се дължи на факта, че passato remoto доста прилича по звучене на местните диалекти, та те затова си го харесват Simple Smile

Гери, а твоят свекър малко по арабски маниер го раздава Simple Smile За арбския съм чувала, че няма глаголни времена, а с определени думи се индикира за кога става въпрос. Може би Дани ще може да потвърди или да ме опровергае.
В турския пък няма родове Shocked Как се оправят тез хора? Laughing

# 114
  • Torino,IT
Бонжур  newsm51

Тук е страшна жега - 28 градуса. Обядвах само сладолед и сок.. Peace
По повод на кафетата, искам и аз са споделя, че племенницата на Паоло, която е бебе на годинка и половина, редовно си пийва от капучиното на майка си - по - 2 - 3 лъжички, всеки път когато сядаме някъде на кафе - тя съответно и дава. Паоло пие по 5 -6 - кафета на ден. А пък си приготвя камомилла всяка божа вечер - точно като някой дедко.  Joy hahaha
Така че явно в Италия култът към кафето се предава и на децата в ранна бебешка възраст  :3:
Искам да попитам дали ще ми трябват специално някакви документи сега да си приготвям и превеждам от тук - и изобщо нали след 3 месеца се иска richiesta di residenza или?Хелпнете ми, че не съм много наясно и мислех друго освен валиден международен паспорт и лична карта да не взимам. newsm78
Цунки.. Heart Eyes

# 115
Гери на мен за втори път ми се налага да влизам при този некадърник Shocked.Първия път ми прави вагинална екография.Така ми навря тръбата,4е като станах ми държа два 4аса мокро под д...то #2gunfire.После мъжът ми го пита нещо,не си спомням ве4е,и дивакът се озъби,4е само с глупости му губели времето.
Ти знаеш,4е на Маурицио такива не му минават и веднага го смъмри,4е него затова му плащат Twisted Evil
На мен пък ми липсват твоите теми  и подкрепям мнението ти  за картата Peace

# 116
Lindita,нека Паоло попита в общината какво ще трябва. newsm78
Тук всеки интерпретира закона както му хрумне. Peace
Доколкото разбрах няма все още да се жените,нали? newsm78
Защото при това положение е по-сложно,българите не са на свободен режим на престой в Италия. Confused
  Така,че не може само да искаш резиденца,ще искат причини,поради които оставяш:трудов договор,обучение или декларация от негово име,че си на негово карико(ако признават конвивенцата)най-добре предварително да се попита. Peace
  Вземи си преведен акт за раждане,за резиденца го искат (поне в нашето комуне е така. Wink)

# 117
Ани твоят мал4о с каква дължина и кг  се роди newsm78

Последна редакция: ср, 16 май 2007, 16:46 от nik77

# 118
Линдита права е Гери,най-добре е да отидеш заедно с мъжът ти в общината и там ще ти обяснят какви документи трябва да подготвиш Peace

# 119
Права е Гери...при нас пък не са ми искали акта за раждане за резиденцата,та затова се пита по община  Peace

Общи условия

Активация на акаунт