Самотна на 29. Как да се запозная?

• 3 504
  • 115
  •   1
Отговори
# 90
  • SF
Много обичам да вися в книжарници. С удоволствие го правя в свободното си време. Предпочитана опция, когато чакам някого в центъра на града и мога да седна на кафе, където да си гледам телефона или да вляза в някоя книжарница да прекарам времето там. Също много обичам да съм в библиотека и да си чета нещо там, на място.
Никога не съм се запознала със случайни хора на такива места.

Там хората отиват по повод, да изберат книга за себе си или за подарък и фокусът е в тази посока. Не отиват с цел запознанство, готови за флирт, за предложения, освен разни маниаци с нестандартно поведение, но на такива можеш да попаднеш навсякъде - и в мола, и в градския транспорт, и пред блока да те причакват. Тях не ги броим за опция за първа любов.

Ако искам някой да ме заговори, по-скоро би следвало да се пусна на някое кафе на припек и да давам сигнали на околните, че скучая и съм отворена за запознанство, не да се забия в телефона или да говоря по него, за да им е неудобно да ме прекъснат. В книжарниците публиката е съвсем различна и не вярвам човек, който по принцип трудно намира поводи за запознанства и трудно попада в непознати среди, да успее да нацели точно там подходящото поведение, настроение и да привлече вниманието на случайни непознати.

# 91
В библиотеките идват автори да представят книгите си. Български автори, де, но да, обикновено хората се заприказват помежду си, след като свърши "задължителната" част от гост-автора. Авторката не ми изглежда от най-четящите, но все пак е възможност. При нас има и представления - театър, симфоничен оркестър, даже вчера гледах, че има някакво представление с "вход свободен". Отделно сега лятото се събират хората в пешеходните зони, около фонтаните....

Обаче авторката сигурно от десетина години пуска теми в бг-мама и очевидно няма резултат, поне при нея, от съветите и предложенията.

# 92
Да, може и тип лятно кино също.
Това с кафето е хубава идея, защото е неангажиращо. Обаче не съм сигурна авторката дали е способна да го направи.
На културни събития като съм ходила сама, имах и покана, доста хора искаха по естествен път да ме приобщат към групата си и да общуваме. Точно както описанието с бибилотеката- там са ми най-интересните запознанства и вярвам е взаимно. И да, не говорим за чист флирт и да покажеш открито. Просто полезни контакти и интересни разговори.

# 93
  • SF
Simple Smile Теоретично може и на опашката в магазина да се заприказва и да не й се налага да ходи по разни нетипични за нея места,  и този разговор да доведе до нещо сериозно в много близко бъдеще. Трябва да е много привлекателно поведението й, за да предизвика интерес сред пазаруващите.
Теоретично може във всеки един асансьор да срещне любовта на живота си.
Най-подходящи за тези неща са местата, където публиката тръгва с нагласата "да срещне нещо" - барове, не толкова ресторанти, където хората са по маси и често с гръб един към друг, плажове, партита, фестивали... Иначе групи по интереси - йога класове, танцови школи, езикови школи, други школи, за които не се сещам, вече дават шанс и за бързо и лесно намиране на общи теми, за бързо и лесно правене на общи планове - ще отидем на фестивала в Жеравна, ще отидем на Пернишко хоро, на празника на лютеницата, ще ти покажа друг вариант на Чичовото, тези стъпки знаеш ли ги?...
Но нашата авторка споделя, че не успява да срещне приятели по популярните за 30-годишните хора места, вие я пращате на нестандартни - галерии, библиотеки и филхармонии.
То, хубаво! Нека се запознае с някой изпълнител или разпоредител в залата, с гардеробиер, ама наистина ли си я представяте как пие с дни кафе там, където закусват полицаите, как си надрасква стените, за да викне шпакловчик за ремонт, как на опашката за билети за някой струнен концерт започва непринуден разговор с някой от многото 25-35-годишни почитатели?
Колко от нас наистина са правили такива шмекерлъци, за да стигнат до секс с тях?

# 94
Може и някакви групови екскурзии. Еднодневни.
Но трябва да излезе, защото той няма да почука на вратата.

# 95
  • SF
Да, то е ясно, че у тях няма да я потърсят.
Да отива на еднодневни екскурзии, но да си остави судокуто вкъщи. Не да сложи слушалките, шапката и да общува с хората вяло, колкото да пита къде е тоалетната и има ли сапун.

Аз давам препоръки за партита и барове, но и там трябва да си атрактивен, защото конкуренцията от разнообразието и предлагането е голяма.
Ако тези места са й чужди, напрягат я, не умее да се възползва от обстановката, вече не знам аз какво бих предложила.  На такива събития хората са отпуснати, развеселени, освободени, нямат нищо против да се запознават, да общуват непринудено, има и алкохол, който в малки количества придава смелост, прикрива срамежливост и е достатъчен за пуш-ъп. Себеподобни би могла да намери, но ако след запознанството и шумотевицата всеки си се прибере при судокуто си, няма да има файда.

# 96
Ами така е, трябва обиграност, опит, да се възползваш от ситуацията. Дето каза,  асансьор, може и градски транспорт дори , като хората инстиктивно разбират по езика на тялото ти, че си открит да общуваш, ще се получи естествено. Пак да кажа, тук говорим за базови умения за общуване. Създаване на среда, в която да срещнеш потенциален човек.
Всичко се учи, но да си на 29 и тепърва да учиш тези неща говори за липса на умения в общуването. А като нямаш социален кръг или умението да си създаваш среда,  то като нищо до тази възраст да нямаш връзка е логичен факт.
То и с младите мъже, тука имаше преди време дискусии във форума, стоят вкъщи пред компютрите и не излизат, не създават условия за запознанство.

# 97
Обаче авторката сигурно от десетина години пуска теми в бг-мама и очевидно няма резултат, поне при нея, от съветите и предложенията.
Обаче за тези години не е остаряла и ден. Все е на 29.

# 98
Добре де, ако има 20 теми за изневяра, всичките ли са от един и същи човек?
Или пък няколко теми - мъжът ми ме бие.
Все пързалки са ви в главата.
Аз пък познавах мъж на 25 беше девствен.
Познавам и жена, която чак на 30 намери подходящ.
Много ви е невероятно някой да не е правил секс до 30, но има.

# 99

Не бъди толкова сигурна. Sunglasses Искаш 5 цифри ли

# 100
  • SF
В големите градове и на най-непривлекателния може да му се е случило да попадне в нечие легло за малко. Което не го прави щастлив и от това връзка не е произлязла. Какво като в единични ситуации се е стигнало до там.
Обаче в някои по-малки населени места, където всички се знаят, със сигурност по-вглъбените, по-притеснителните и съобразяващите се си ходят девствени докато не намерят и аз не знам кого... То в някои градчета няма и кого да намериш. Селския пияница, но май не му се занимава със секс. Ако има избор да прави секс с мома или да се напие, ще избере второто.
Там и галерии няма.
Ама няма да си даваме момичето на всеки! Тя не пуска тема за секс  със селяндурите. Иска си качествено запознанство не за една нощ.

# 101
Добре де, ако има 20 теми за изневяра, всичките ли са от един и същи човек?
Или пък няколко теми - мъжът ми ме бие.
Все пързалки са ви в главата.
Аз пък познавах мъж на 25 беше девствен.
Познавам и жена, която чак на 30 намери подходящ.
Много ви е невероятно някой да не е правил секс до 30, но има.

Всъщност са доста повече от 20 темите за изневяра.

Не е задължително някой да ми вярва, но авторката на текущата тема  според мен е абсолютно същият човек от останалите 2 профила, които дадох, а има още. Начинът на комуникация с коментиращите е абсолютно еднакъв, задават се някакви откровено странни въпроси, чиито отговори би трябвало всеки минал ранна детска възраст, да знае, биографични съвпадения, силно нежелание за запознанства по интернет, някаква идеалистична представа, че само веднъж да срещне някой, с когото да си изгуби девствеността, оттам нататък сериозни връзки, семейство и пр., са ѝ в кърпа вързани.... Този профил е доста пресен, вярвам напълно, че ако беше оставен да се развива натурално, накрая щеше да се стигне до врачки и гледачки на Таро и до търсене на готови начини за допълнителни доходи без усилие.

# 102
Точно в книжарници са ме заговаряли мъже под претекст дали искам помощ/съвет при избор на книга. На вид напълно културни и възпитани хора. В галерии също, последните месеци три пъти съм отишла сама и три пъти ме заговорят. Какви наситени цветове, чудесна композиция, о, а вие художничка ли сте, много красив шал имате, само искам да ви кажа, че имате чудесен тоалет/изглеждате прекрасно. Такива работи. Нито съм се оглеждала наоколо, нито съм била отворена за общуване. Такива места дават на интроверти като авторката спокойствие и смелост да заговарят и да се запознават, не барове, плажове и фестивали. Ясно е, че по-нахаканите мъже и на улицата те спират, но нея явно не я.

Другото е езикови и професионални курсове. Там се записват повече мъже и не с цел да свалят някоя. Обстановката предполага продължително прекарване на време заедно и общуване по интереси без натиск и очаквания. В работилнички за грънци и рисуване с вино има само тъжни подшантени лели и отчаяни млади самотници като нея. И момински партита. Отделно няма да я е яд, че е научила език, нещо полезно е.

# 103

Абсолютно съм сигурна Blush а 5 цифри си имамЕ и вкъщи и мога да различа кога някой ги е виждал в собствения джоб Moneybag

# 104

Абсолютно съм сигурна Blush а 5 цифри си имамЕ и вкъщи и мога да различа кога някой ги е виждал в собствения джоб Moneybag

И как го различаваш, като не познаваш даден човек, че ми е интересно Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт