Самотна на 29. Как да се запозная?

• 4 162
  • 131
  •   4
Отговори
# 120
Е, ако не искаш пак университет разбираемо.
Защо не задържа приятелства от университета поне? Толкова ли ти бяха чужди колегите?

# 121
  • 2860 км северно от Екватора
Имам бакалавър и магистър
Еми вече знаеш че там има много млади и не само хора с които да се събирате уикендите и да пътувате в свободното време.

Как да се запознаеш с хора на живо, ако само дремеш на дивана?

# 122
Наистина университета е прекрасно място за запознанства. Нямам време за още едно висше, нито конкретна ориентация за такова. Не мога да го запиша само, за да се запознавам с хора. А и ще е платено, нямам право на държавна. Запознавала съм се, но не съм завързала и задържала сериозни отношения. Може би защото не съм била редовно и в бакалавър, и в магистър.
Иначе, дали ако все пак намеря някой може и да не разбере, че не съм девствена, ако не му кажа?

# 123
  • Plovdiv
Добре приемам, че евентуално, може би авторката наистина е девствена, но на 29 години да не знаеш къде да си търсиш мъж е малко смахнато. Средно интелигентен човек знае, а тя и университет е завършила. Аз пак питам приятелки няма ли, не излиза ли с тях, не си ли говорят за мъже, нямате ли си женски вечери.

# 124
Много добър въпрос но нормално като се фокусираш върху някой неща в живота да пропуснеш удоволствия и запознанства така че някой жени са изпуснали и трябва да наваксат и питат по опитни но като нямат такива познати явно стигат до тук.

# 125
Има много интелигентни хора и успешни в професията си, но в личния си живот са гола вода.

# 126
Не е задължително да е пропуснала важни неща в личния си живот от кариеризъм. Когато бях на 19, мама се разболя от рак. Голяма част от студентския ми живот, мина по болниците като придружител. После като почина пък бях изпаднала в някаква депресия и не исках с никой да общувам. То какво общуване, направо живота ми се струваше безсмислен. За щастие успях да изплувам от дупката, създадох си приятелства, възстанових 1-2 стари, имах и романтични връзки, после срещнах и човека, с който създадохме семейство. Но доста по-късно от общо приетото, затова съчувствам на момичето. А и тя е на 29 все пак, не на 59.

# 127
Хората с нейния профил около мен имат няколко специфични особености. Хич ги няма в работата, междудругото, няма тук кариеризъм или нещо. Но често говорейки с такива осъзнавам че пред мен стои 15 годишно дете в някои отношения. Или имат супер тесни задълбочени интереси, които не на всеки са му на сърце. Мен това ме свързва с тях и нямам проблем, обаче липсата на обща култура в другите области е стена между тях и доста хора.
Факт обаче, умение си е да предразположиш отсрещната страна за разговор и да имаш дружелюбен вежлив вид. От тези дето имам примери (някои и по-малки от авторката) гледат кухо и като теле. Разговора върви мъчно, често с повторения и обикновено е салата, за разлика от чат например. И не говорим за притеснение. Понякога се използват термини и думи в пъти сложни на обикновената им реч - питаш ги какво означава, мълчание. Случи ми се да попадна и на хора точно минали през почти цялата мелачка от училище до магистратура и да нямат базови понятия за света. И по-лошото - липсата на елементарно желание и любопитство да видиш какво има зад ъгъла, има ли нещо интересно, какво и аз да направя.
Странно ми е как дадохме толкова хубави идеи и за това време авторката да беше резервирала някое място на събитие или да е отишла някъде по избор. Каквото и да кажем май минава през очите и ушите, защото й разваляме комфортния балон. Ми, мъж и приятели няма да паднат от небето.

Едит: ще допълня и че тези хора не са преминавали кой знае какви трудности в живота, описани по-горе. Направо са им непонятни голяма част от проблемите на възрастните, към които те отдавна са част всъщност. Не е липса на емпатия, а наистина на ниво развитие на съзнанието бих казала. По-скоро продукт на парникови условия.

# 128
Купи си вибратор и проблемът с девствеността отпада. Ако някой те пита "имала съм две-три гаджета ама нищо сериозно" и до там. Ам ми се струва, че това е по-малкия проблем.
Моят съвет е да излизаш с приятелки/колежки по женски. Има най-различни тематични партита особено лятото. Даже с някоя по-близка може да отидете на море заедно. Там кви купони стават и хората са отпуснати и по-одвободени. Просто трябва да общуваш и да се забавляваш. И останалото ще те намери. Само де пази от разни токсични чичковци че тв най-обичат наивни девойки.

# 129
Слава Богу не е бил такъв проблем. А учене и работа. Какъв е профилът ми? И къде се стигна до липсата на обща кулутура?

# 130
Не се засягай, просто често определям хората като типажи, може и ти да го забелязваш, макар че май нямаш толкова познати. И да, характерно за вас е да мислите, че имате широка култура.
Ако я имаше, нямаше да задаваш такива въпроси тук и второ нямаше да се цупиш на предложенията за хоби събития все едно ти даваме кисел лимон.

# 131
Първо, никъде не съм казала и намекнала, че имам широка култура. Мисля, че имам познания в моята си област. Не се цупя, напротив благодарна съм за предложенията. Барове, дискотеки не са моето. Университет нямам вече работа там. Но предложенията са уместни и може да са полезни за друг, който чете темата. Както вече казаха - хора с по-малко опит търсят съвет от такъв с повече. Типажи има, но пак си зависи и от човека. Не съм по това да се вкарват хората в калъф и модел

Общи условия

Активация на акаунт