Самотна на 29. Как да се запозная?

• 4 443
  • 140
  •   3
Отговори
# 135
  • SF
Тоест.... място, на което се търси мъж, нещо конкретно, което на средно интелигентната жена е убягнало, няма. Отговорът е популярен: навсякъде. Запетайка: но с познати.
Е, тя много познати няма. Добре си го е описала - интроверт, няма много познати.
(ти ми отговаряш на поста, но той е адресиран към конкретен потребител, който  сякаш твърди, че мястото за търсене на мъж е известно, просто авторката, въпреки висшите си образования, не го е научила.)

# 136
Навсякъде, но не трябва да имаш вътрешни бариери. Да, и чрез приятелки става, ако човек не се е фиксирал само в това. При мои познати стана с мъже, които са познавали от преди, но се преоткриха по-късно, съученици се срещат отново на 32, и се женят, имат и дете. Други, стар познат, на когото тя честити рд, и започва да й пише. Съседи от квартала чрез общи познати. Имах и такава, която като някой нейн познат хванеше гадже спираше комуникация, отделно не искаше да излиза само с жени, да не си губила времето, още е сама.
Но тук проблемът е на тази възраст без опит как да го задържиш, нивото на меките умения и изобщо всичко, което не знаеш за взаимоотношенията, което ще си проличи в една връзка.

Не мисля, че авторката има особен шанс за стандартна връзка, която често и се представя идеализирано, но в днешно време има доста хора, които не отговарят на стандарта, стандартни хора не ги искат, и не е трудно да се задържат, ако някой има желание за това. Вероятно дисфункционални хора, както и авторката, но на мен тия съвети да запишела висше, за да срещнела мъж, не поради друга причина, ми звучат или като подигравка, или out of space. Тя, ако е можела, е щяла, предишните пъти, когато е следвала. Нищо не ме насочва към мисълта, че ако пръсне един куп пари и си жертва от времето да следва нещо, вместо да се съсредоточи в работата си, има голяма вероятност да се случи този път.

# 137
Ми, аз казах същото за висшето, което и ти. Какво значи стандартна и нестандартна връзка и дисфункционален човек?

# 138
  • SF
И аз се стреснах от квалификациите в мнението, с което принципно съм съгласна. Не бива с лека ръка да се наричаме един-друг дисфункционално или нестандартни. По чии стандарти бих била призната за стандартна?

Ако човек умее да завързва лесно запознанства и да вкарва флирт и чар във, още в училище преди висшите е предпочитана компания и превръща обикновени съученици/съученички в мераклии.
Аз съм с личен и споделен опит, че от планирани запознанства (ела да те запозная с един мой братовчед, много готин, с един съученик, най-желаният беше, с един колега, много ще си допаднете и т.н.),  нищо не се получава, защото има голямо разминаване в презентацията и действителността, в очакванията и резултата.

# 139
Ами, много хора са такива всъщност, в една или друга степен. Та софт скилс нито ще помогнат особено, нито липсата им ще навреди. Това не е нещо, което се учи, човек не си сменя идентичността, каквито и усилия да полага. На някои хора просто няма да им се случи нормална връзка и семейство, защото те самите не са достатъчно нормални.

# 140
  • Plovdiv
Аз ли само не разбрах дали авторката има приятелки или не, с които да излиза?

Общи условия

Активация на акаунт