Възможно ли е създаване на приятелство в 30те?

• 434
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте,
малко под 30 съм. Напоследък се чувствам много самотна и скучая.
Знам, че много хора имат дългогодишни приятелства от училище и университета, но при мен не се стекоха нещата така. Имам две добри приятелки - една съседка, с която се виждам често около мен и една колежка от предишна работа, с която се виждам рядко, 10тина години по-голяма.
Възможно ли е на тези години тепърва да срещна и създам истинско приятелство? Какво да направя, за да се случи?

# 1
Да, възможно е.За да се стигне до такова, обаче, трябва комуникация. С виждане и чуване чат-пат, не става лесно.

Последна редакция: нд, 16 авг 2026, 20:17 от ДХ3

# 2
Нали в другата тема беше на 29?
И си малко над 30 сега?

С тази втора тема затвърждаваш тезите ни от другата с описанието ти от приятелки.
Да, можеш да създадеш приятелство. Въпросът е досега защо не си.

# 3
Малко под 30 пише.

# 4
  • На изток от Ада
Можеш ама трудно.
Хората станаха използвани и гледат интереса много от тях

# 5
Извинявам се, четох в движение.
Е, другото важи.
Междудругото приятелствата, създадени в по-късна възраст са ми били винаги по-интересни.

# 6
Здравейте,
малко под 30 съм. Напоследък се чувствам много самотна и скучая.
Знам, че много хора имат дългогодишни приятелства от училище и университета, но при мен не се стекоха нещата така. Имам две добри приятелки - една съседка, с която се виждам често около мен и една колежка от предишна работа, с която се виждам рядко, 10тина години по-голяма.
Възможно ли е на тези години тепърва да срещна и създам истинско приятелство? Какво да направя, за да се случи?

Спомням си я колежката ти, но темата е затрита, все пак ето цитат:
https://bg-mam.ma/p/1029236/36546334

# 7
Наистина не четете и не мислите... Аз съм на 29 - не ме вълнува приятелство с жени от към сексуална облага. Това е извратено. Просто се притеснявам, че съм минала висшето образование и училището като среда - как, къде и по какъв начин мога да срещна и създам приятелство ?

# 8
# 9
Ами като в съседната ти тема за връзките, чети и ти какво ти написахме немалко хора.
Хобита, интереси, работилнички за неща.
Редене на пъзели, литературни клубове, културни събития.
Не си създаваш никакви социални условия и това ти се обясни и в предишната - няма как да срещнеш човек, като нямаш социална среда.
Ако тези две неща са ти отделно в ума и разделени,  вземи и ги обедини.

# 10
Защо да не е.Аз забелязвам и бабички създават приятвлства.Като тръгнат по бабешки екскурзии или болници.Може бо защото не са толкова забити в телефоните като нас.

# 11
Защо напосредък във всички теми само се заяждат всички?!
Едни от най-готините и верни приятелства изградих покрай детето.И при условие, че съм на място, където са от съвсем различни точки на България и света, с много разлики във възпитанието и началните години.
Най-важното е да сте на същата лодка, както се казва-да сте в почти еднакъв етап от живота-малки деца/дом.любимци/общо хоби и т.н.Много общи неща (бабите горе ми е любимо имат много свободновреме кефят се на промоции и се оплакват кой какво го боли),  иначе трудно ще се  получи.Най-лесно е с колежки, покрай клюките и проблемите на работното място се зараждат яки приятелства.
Но макар и клише и не винаги работи на детската площадка е класика.

# 12
Разбира се, че може да създадете приятелства на 30. Може и на 40, и на 50, и на 60..... винаги може Simple Smile       Ако имате достатъчно сходни интереси, с времето тези приятелства ще станат дълготрайни и прекрасни. Аз съм над 40, имам прекрасно приятелство, което започна когато бях на 30. Имам и две страхотни приятелства които започнаха когато аз бях на около 40, с една дама която беше малко над 30, и друга дама над 55. За приятелството няма възраст, стига да имате общи интереси и теми, които ви мотивират да прекарвате време заедно.    Намерете хора с които имате сходни интереси, хобита, занимания, манталитет и свободно време.... другото ще дойде от самосебе си.

# 13
  • Down south
Абсолютно възможно. Факт.
 Въпрос на желание и комуникационни способности. Виртуално и най-вече реално.
От друга страна, ако пускате трета тема по въпроса, явно има нещо не съвсем наред от Ваша страна.

# 14
  • Paris, France
На всяка възраст е напълно възможно да се създадат приятелства, стига хората да си допаднат. С най-добрата ми приятелка се срещнахме когато бях на 23г, а тя на 33г. Това преди 33 години. През 30-те ми години се преместихме в нов за мене град и си създадох доста прекрасни приятелства. С тамошната ми най-добра приятелка се запознахме в самолета. Бях на 36г, а тя на 38г. Покрай нас и родителите ни се сприятелиха. В квартала на майка си създадох 2 прекрасни приятелства и още 102 по-незначителни. С едната съседка се запознахме на детската площадка, а с други две на 5-те кюшета покрай болен гълъб, който не можеше да лети. Оказа се, че живеем в съседни блокове и сега често излизаме заедно.

Заговаряй хора навсякъде и не се знае под кой камък се крие ново приятелство.

В днешно време хората се събираме по-рядко с други хора. С 90% от приятелите ми съм във виртуален контакт заради големи разстояния.

Куче имаш ли?

Общи условия

Активация на акаунт